10 motive pentru a merge intr-o croaziera (1)

10 motive pentru a merge intr-o croaziera (1)

Daca te-ai saturat de vacantele clasice, ai luat vreodata in calcul sa incerci ceva nou? Si anume… o croaziera? Uite care ar fi avantajele petrecerii vacantei pe apa:

 

1.  Raport excelent calitate-pret

Croazierele ofera alternative minunate pentru petrecerea zilelor de vacanta, cu atat mai mult cu cat sunt un fel de all-inclusive in alt format: mancare, cazare, distractie, transport si vizitarea unora dintre cele mai frumoase locuri ale lumii. Exista croaziere decente si abordabile, la sub 100 de euro pe noapte si exista croaziere mai sofisticate, la preturi mai mari si conditii pe masura. In plus, de cele mai multe ori, copiii merg gratis sau la reduceri masive, atunci cand impart cabina cu doi adulti.

 

2.  Vezi mai multe destinatii, despachetezi doar o data

In croaziere despachetezi o singura data, pe hotelul tau plutitor, apoi mergi din oras in oras, din insula in insula, fara sa fie nevoie sa te cazezi de mai multe ori si sa-ti tragi trolerele pe stradute pietruite. In fiecare dimineata te trezesti intr-un loc nou iar daca iti alegi de la bun inceput croaziera potrivita, poti vedea un lung sir de locuri care erau pe lista dorintelor si pe care, in mod normal, le-ai vedea in cateva vacante.

 

3.  Croazierele sunt perfecte pentru familii

De la sugari la adolescenti, de la bunici la nepoti, croazierele sunt pretabile pentru persoane de toate varstele. In caz ca te chinui sa gasesti o vacanta amuzanta pentru plodul in varsta de 5, 10 sau 15 ani, ia in calcul ca vasele de croaziera ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului pentru acesta. Adolescentii, de pilda, vor avea propriile locuri de distractie, complet separate de cele dedicate celor mici (si departe de cele pentru adulti). La randul lor, adultii pot lua cine romantice in doi, fara grija ca si-au lasat copiii in clubul ce le este dedicat si care e deschis non-stop.

 

4. Vasele de croaziera sunt de toate formele si marimile

Croaziera ideala pentru o persoana poate fi un vas urias, care are la bord pereti de catarare si  cinematografe in aer liber sau, dimpotriva, un vas mult mai mic, intim, cu o ambianta aparte. Sau, de ce nu?, o nava de tip ”explorator” care sa strabata marile ca o ambarcatiune de pirati. Din fericire, toate aceste tipuri de vase de croaziera exista. De la micutele barje cu capacitate de 12 locuri ce bantuie fluviile din Franta pana la celebra nava Oasis of the Seas, pe care pot intra pana la 5400 de pasageri.

 

5. Distractie la bord

Vasele de croaziera ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului, in asa fel incat toata lumea sa fie fericita. Doamnele isi pot gasi fericirea la spa in timp ce domnii castiga bani in cazinou. Sau doamnele se pot bronza in timp ce domnii joaca baschet. Poti citi in biblioteca, poti degusta vinuri, poti face un curs de computere sau poti dansa nonstop, poti picta ceramica, poti juca bridge, poti lua lectii de yoga, te poti uita la filme, poti savura mancarea din restaurantele variate, poti asista la spectacole de sunet si lumina… Practic, optiunile sunt nelimitate. In caz ca, pur si simplu nu vrei sa faci nimic in afara de a privi marea.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale