5 locuri de exceptie din Cuba pentru amatorii de diving

5 locuri de exceptie din Cuba pentru amatorii de diving

aprilie 12, 2016

In Cuba, scufundarile reprezinta o activitate de top, pe care multi turisti o adora – fie ca sunt antrenati si stiu despre ce e vorba, fie ca descopera chiar la fata locului placerile divingului in apele marii pentru a observa cu proprii ochi spectaculoasa viata subacvatica. Recife de corali si cei mai exotici pesti – doua atractii de nerefuzat pentru orice scufundator care stie ca temperatura constanta a apei, de 24 de grade, si vizibilitatea la 30 de metri fac din Cuba unul dintre cele mai bune locuri din lume atunci cand vine vorba de diving. Aditional, lipsa curentilor marini puternici si marea varietate de creaturi ale adancurilor atrag ca un magnet pasionatii de scufundari. Iata mai jos care sunt cele mai bune 5 locuri pentru diving din Cuba:

Cayo Largo

Cayo Largo, aflata in sudul insulei, este locul perfect pentru diving in Cuba. Localitatea are plaje virgine iar in largul acestora se afla recife de corali – prin urmare te vei simti perfect izolat intr-o lume paradisiaca. E un loc foarte bun si pentru incepatori, si asta datorita uriasului recif aflat foarte aproape de tarm dar mai ales datorita lipsei curentilor. Unora li se poate parea o locatie indepartata (se afla la 177 km de Havana) dar exista o cursa aviatica interna care te aduce pe plaja, din capitala cubaneza, in doar o ora.

 

Maria la Gorda

In vestul Cubei (la patru ore distanta de Havana) se afla Maria la Gorda, o statiune recunoscuta pentru centrul de scufundari, situata intr-una dintre cele mai recent create zone amenajate pentru turisti: peninsula Guanahacabibes, o rezervatie biosferica de exceptie. Odata ajuns sub apa vei remarca imediat coralii negri si o epava din secolul 18, care domneste intr-un peisaj marin incarcat de flora si fauna exotica. Pentru scufundatorii avansati exista cateva pesteri si caverne numai bune de explorat, plus ca aici se fac si expeditii de noapte, pentru doritorii de mai multa adrenalina.

 

Cayo Levisa

Pentru cei care vor o destinatie ceva mai apropiata de Havana, Cayo Levisa e o alegere foarte buna. La o ora de capitala, in vestul Cubei, diverii vor gasi un loc in care domnesc coralii negri, buretii si cativa dintre cei mai mari pesti tropicali. Pe langa acestia, aici sunt si cateva epave ale unor nave care colindau marile in secolele 17 si 18. Daca scufundarile sunt motivul pentru care ajungi aici, atunci recomandarea este sa te cazezi la Hotel Cayo Levisa.

 

Playa Giron

Aflata in apropierea Golfului Porcilor, Playa Giron e renumita pentru frumusetile subacvatice si pentru pesterile din zona. Desi se afla la o distanta destul de mare de Havana – circa 4 ore – locatia justifica efortul diverilor care au cea mai buna optiune de cazare la Hotel Playa Giron. Localnicii pot oferi mai multe detalii despre ce e de vazut sub ape, discutiile vizand in principal nava care a fost deliberat scufundata in 1994 pentru a atrage mai multi scufundatori si, automat, a creste interesul turistic al zonei.

 

Faro Luna

Daca vrei sa faci fotografii sub apa, nu exista loc mai bun ca Faro Luna. De ce? Aici este, probabil, cea mai limpede apa care scalda tarmurile Cubei si in care salasluiesc o multime de specii de pesti si alte creaturi marine. La care se adauga multe epave si superbe recife de corali in nu mai putin de 28 de situri de diving. Formatiunile de corali sunt atat de inalte incat uneori se pot vedea chiar la suprafata apei.

 

Vezi aici ofertele noaste de Cuba

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale