5 locuri de neratat in Republica Dominicana

5 locuri de neratat in Republica Dominicana

Republica Dominicana este una dintre cele mai sigure tari pentru turisti, prin urmare paradisul din Caraibe e un loc perfect pentru a merge cu copiii sau pentru ca femeile sa nu aiba vreo grija legata de tot felul de pericole. Plaja, sporturi acvatice, natura si viata salbatica – pentru asta mergi in Republica Dominicana dar, surpriza!, daca vei cauta muzee, statui sau catedrale le vei gasi. In cele ce urmeaza am selectat doar cinci locuri pe care sa nu le ratezi pe parcursul sejurului in Republica Domincana.

Punta Cana

Probabil cel mai ”fierbinte” loc din aceasta tara, Punta Cana e statiunea dominicana cea mai cunoscuta iar plajele pe care le ofera cu generozitate turistilor, laolalta cu resorturile de lux, fac din acest loc numarul unu pentru vizitatorii tarii. Sa punem la socoteala si frumoasele terenuri de golf dar si diversele activitati pe care le poti face aici, de la gonitul cu buggy-urile pe dunele de nisip la pescuit in ape limpezi sau surf si tragem concluzia clara: nu pleci din Republica Dominicana fara sa vezi Punta Cana!

republica dominicana-free-spirit (9)Jarabacoa

Ecoturistii entuziasti vor fi incantati de acest loc din muntii Cordilieri centrali. In Jarabacoa ai parte de peisaje fantastice oferite de padurile de pini, de cascade, de rauri si de unul dintre cele mai inalte varfuri muntoase ale tarii. Nu uita ca prin Jarabacoa trece Rio Yaque del Norte, unicul rau cu ape albe din Republica Dominicana. Un climat perfect si multe oportunitati de petrecere a timpului pentru iubitorii de drumetii, biciclete si catarari. Iubesti natura salbatica? Mergi la Jarabacoa!

Playa Dorada

Candva era destinatia numarul unu a Republicii Dominicane. Plaja Dorada a fost intre timp invadata de initiativele comerciale ale celor care au construit aici hoteluri si mall-uri, care desi au scos zona din salbaticia naturala, i-au marit valoarea turistica. Feedback-urile celor care aleg sa-si petreaca sejurul pe Playa Dorada sunt intotdeauna pozitive.

Lacul Enriquillo

Cunoscut pe vremuri de localnici sub numele Xaragua, acest lac a fost numit dupa Enriquillo, un fost sef de trib Taino, care s-a ascuns in munti, acolo unde era localizat lacul respectiv. Enriquillo serveste ca habitat pentru numeroase exemplare de pasari flamingo si iguane. Turistii fac tururi in zona pentru a vedea animalele in mediul lor natural dar si pentru a se bucura de serenitatea lacului in sine.

Santo Domingo

Capitala Republicii Dominicane este cel mai vechi oras din Lumea Noua si are multe lucruri de oferit. O simpla vizita in orasul istoric iti va spune o poveste frumoasa despre cum a inceput totul aici. De la Cristofor Columb la arhitectura spaniola, de la vechile biserici la siturile antice. Poti petrece o zi pentru a vizita Monasterio de San Francisco, Museo de las Casas Reales, Museo Bellapart si Fortaleza Ozama.

Vezi aici ofertele noastre pentru Republica Dominicana.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale