5 locuri de vazut in Seychelles

5 locuri de vazut in Seychelles

mai 12, 2016

Seychelles e o destinatie de vacanta uluitoare, un arhipelag tropical care intrece fanteziile romantice ale oricarui turist. Plaje superbe, cu bolovani spectaculosi, jungle virgine, recife de corali si parcuri naturale – iata ce ofera in mare cele 115 insule ale acestui paradis aflat in mijlocul Oceanului Indian, la est de Kenya, in apropierea Ecuatorului. Probabil ca odata ajuns in Seychelles ai fi tentat sa zaci la soare, pe una dintre plajele de vis. Nu uita, totusi, ca acesta e un excelent teritoriu pentru a fi explorat. Mai jos, iti oferim doar cinci sugestii:

1. Baie Lazare

Simpaticul satuc Baie Lazare, aflat pe insula Mahe (cea mai mare din Seychelles) a primit numele dupa cel al exploratorului francez din secolul 18, Lazare Picault, care a ajuns aici prima oara, trimis fiind de guvernul tarii sale sa exploreze insulele. Una dintre principalele atractii ale locului este biserica Baie Lazare, construita in stil neo-gotic si dedicata Sfantului Francisc de Assisi, un loc de unde ai o panorama frumoasa asupra imprejurimilor. Exista o multime de hoteluri luxoase pe plajele din Baie Lazare, cele mai bune (plaje) fiind, fara-ndoiala, Anse Soleil si Petite Anse, cu nisip alb si ape cristaline.

2. Anse Intendance

Este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Mahe, chiar daca e doar o bucata de nisip, mica si retrasa. Se afla pe coasta de sud si e locul favorit al practicantilor de surfing, in special fiindca aici se formeaza valuri uriase. Mai putin pretabila pentru inotul de relaxare, Anse Intendance este insa la mare cautare printre fotografi, care o viziteaza pentru a surprinde frumusetea naturala a Seychelles-ului. Un alt punct de atractie il reprezinta broastele testoase, care vin aici sa depuna oua.

3. Parcul National Morne Seychellois

Morne Seychellois este cel mai mare parc national al tarii, acoperind mai mult de 20% din suprafata insulei Mahe. In interiorul acestuia se afla lantul muntos cu acelasi nume, avand cel mai inalt varf din Seychelles, care atinge 905 metri. Traseele incep din satul Danzil si parcurg plantatii de ceai, oferind privelisti spectaculoase catre coasta de sud-vest a insulei. Daca aleg sa mearga catre latura de vest a parcului, turistii vor intalni Baie Ternay si Parcul Marin Port Launay iar in nord-vest se afla plaja izolata Anse Major.

4. Victoria

Botezat Port Victoria, in onoarea Reginei Marii Britanii, dupa incoronarea acesteia, micuta capitala a arhipelagului Seychelles este singurul port al tarii. Una dintre principalele atractii din Victoria este Gradina Botanica Seychelles, deschisa acum aproape un secol, o zona in care se afla plante exotice native, o gradina de orhidee dar si specii de animale precum vulpea zburatoare si broasca testoasa uriasa. Cladirile moderne, din sticla si otel, au impanzit locul in ultimii ani dar inca exista cateva frumoase cladiri coloniale ce pot fi admirate, in special in jurul Pietei Libertatii. Cea mai proeminenta structura este turnul ceasului, ridicat in anul 1903, dupa un proiect similar cu al Big Ben-ului londonez. In apropierea pietei se afla si catedrala Sf. Paul, ridicata pe locul in care s-a aflat prima biserica din Seychelles, distrusa de un ciclon in anul 1862.

5. Parcul National Marin St. Anne

Ingloband sase insule din apropierea coastei capitalei Victoria, Parcul National Marin St. Anne a fost primul parc national din Oceanul Indian, fiind inaugurat in anul 1973. Orice activitate acvatica, de la snorkeling la scuba diving si excursiile cu barcile cu fund de sticla, vor dezvalui extraordinara diversitate a vietii marine din aceasta zona. Aici se afla complexul de 5 stele St. Anne Island, care este, totodata, locul in care vin sa depuna ouale o specie aparte de broaste testoase. In ciuda padurilor de mangrove si a crocodililor, pe aceasta insula s-a format prima asezare a colonialistilor francezi, in 1770. Pe insula Round, o fosta colonie de leprosi, vizitatorii pot explora ruinele unui spital, se pot bucura de o plimbare in natura sau pot cina la un restaurant cu specific creol. Pe insula Cerf, turistii inoata sau practica orice alt sport sau activitate acvatica, de-a lungul recifelor de corali aflate in largul plajelor deloc aglomerate.

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Seychelles.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale