5 locuri din Paris mai putin cunoscute

5 locuri din Paris mai putin cunoscute

septembrie 1, 2015

Ai fost in Paris si, probabil, precum majoritatea turistilor, ai vazut deja Turnul Eiffel, Luvrul, Palatul Versailles si celelalte mari obiective turistice prezente in toate ghidurile. Dar parca-parca ti-ai dori sa vezi ceva mai… ascuns. Si, poate, desi nu la fel de grandios, ceva mai interesant. Ca orice mare oras european, Parisul ascunde cateva mici nestemate care abia asteapta sa fie vizitate dar despre care lumea nu scrie si nu povesteste foarte mult. Pentru ca, de regula, nu ajunge sa le vada, preocupata fiind de tabloul cel mare. Iata mai jos doar 5 dintre acestea. Si, ca sa nu uitam: o buna ocazie pentru a le vizita este sa imbini placutul cu… placutul.

1.Stupii

Localizati in partea de sud-vest a Gradinilor Luxembourg, acesti stupi numerosi adapostesc zeci de mii de albine care sunt ocupate sa produca miere pentru localnici. Dar dincolo de acest aspect, parizienii au transformat stuparul intr-un loc ce poate fi vizitat si in care, in fiecare zi de miercuri si sambata, se tin cursuri de apicultura pentru cei interesati. Si nu te teme: atata vreme cat nu le deranjezi, albinele nu sunt periculoase!

Adresa: Rue de Médicis – Rue de Vaugirard, 75006 Paris

2.Teatrele istorice

Cauti o latura cultural-istorica aparte in mijlocul unui oras cu o istorie culturala imensa? Atunci incearca La Pagode, loc aflat in afara potecii batatorite a obiectivelor turistice ale capitalei Frantei. La Pagode e un teatru-cinematograf istoric, amplasat intr-o pagoda japoneza din anul 1896. In mod cert, nu vei veni aici pentru a viziona un film, dar te poti opri pentru cateva fotografii si pentru a servi un ceai de dupa-amiaza intr-o cladire frumoasa, situata in mijlocul unei gradini orientale.

Adresa: 57 Bis Rue de Babylone, 75007 Paris

3.Restaurantele marocane

Foarte popular printre localnici, 404 este un mic restaurant marocan aflat in districtul 3 si amplasat intr-o cladire veche din secolul 16. Meniul localului este absolut delicios si include specialitati traditionale precum peste tajine, miel in stil magrebian, couscous mechoui, pui cu pere, clatite de cartofi cu humus, tabule si asa mai departe.

Adresa: 69 Rue des Gravilliers, 75003 Paris

 

4.Sistemul de canalizare

Probabil te vei gandi ca n-ai venit la Paris ca sa cobori in subteranele lui imputite. Dar Muzeul Canalizarii Pariziene nu e doar o cladire plina de informatii istorice legate de canalele acestui oras, ci reprezinta o adevarata aventura underground pentru exploratorii urbani nonconformisti. Urmand trasee bine stabilite, vei face cunostinta cu primul sistem de canalizare al orasului, care dateaza din anii 1200, prima conducta acoperita fiind amplasata in jurul anului 1370. O gramada de lucruri interesante ofera acest loc in care nu e bine sa intri daca esti claustrofob dar in care e bine sa o faci daca nu ai probleme cu spatiile inchise.

Adresa: 93 Quai d’Orsay

5.Sri Lanka

Te afli in Paris dar, la urma-urmei, de ce n-ai face si o calatorie pana in Sri Lanka. Nu chiar in micuta tara aflata in sudul Indiei ci in La Chapelle, cartier cunoscut drept Mica Sri Lanka, acolo unde te confrunti direct cu cultura acestei tari. Strazi cu magazine in care gasesti sari-uri, savurezi ceai de cea mai buna calitate, gusti samosa sau curry si adulmeci miresme si esente exotice. Este locul in care s-au stabilit emigrantii din Sri Lanka dar in care descoperi si influente pakistaneze sau turcesti.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale