5 locuri magice de vizitat gratis in Praga

5 locuri magice de vizitat gratis in Praga

septembrie 13, 2018

Praga e unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, o capitala recunoscuta pentru eleganta si maretia ei, totodata un loc in care berea e la ea acasa iar strazile sunt pline de muzicieni si artisti locali, gata oricand sa incante vizitatorul cu productii ad-hoc. E imposibil sa nu te indragostesti de Praga si sa nu incerci sa mergi mai departe si sa-i descoperi si alte minuni. Daca se poate, fara bani. Cum ar fi, de pilda…:

Parcul Letná

Parcul Letná iti ofera posibilitatea de a te bucura de privelisti superbe ale orasului. In mijlocul parcului se afla un fel de piateta cu un metronom urias, vizibil din centrul orasului, pe locul acesta tronand pe vremuri cea mai mare statuie a lui Stalin din Europa. Pe timpul verii, parcul este unul dintre locurile favorite ale localnicilor, fiind mai mereu plin de oameni care vin aici sa se relaxeze.

Parcul Letna Prague-Free-Spirit

Casa dansatoare

Dancing House, sau Fred si Ginger, cum i se spunea acum cativa ani, e o cladire de o forma unica, amplasata in mijlocul unor cladiri realizate in diverse stiluri arhitectonice – baroc, gotic, art nouveau – motiv pentru care a starnit multe controverse la momentul constructiei, in anul 1996. A fost proiectata de arhitectul croato-ceh Vlado Milunic, in colaborare cu celebrul arhitect canadiano-american Frank Gehry si este compusa din doua corpuri distincte. Interesant este ca fostul presedinte ceh Vaclav Havel, care a locuit in imediata apropiere, a fost unul dintre sustinatorii infocati ai proiectului, sperand ca acesta va deveni un important centru cultural al Pragai. Intre timp, a devenit, cu siguranta, unul dintre cele mai fotografiate.

Dancing House-Praga-Free-Spirit

Zidul John Lennon

Un zid obisnuit, pe care, in obscurii ani 80 din perioada comunismului, au inceput sa apara graffiti-uri, in semn de protest la adresa regimului, treptat peretele capatand numele celebrului muzician din trupa Beatles. Politia comunista a incercat in repetate randuri sa stearga desenele rebelilor dar nu a reusit niciodata sa pastreze zidul curat, oamenii postand mesaje pacifiste pe timpul noptii. Unele dintre ele se mai vad si astazi, laolalta cu un portret al marelui John.

John Lennon Wall-Free-Spirit

Faleza Náplavka

Dupa ce a fost renovat, Náplavka a devenit unul dintre cele mai populare locuri ale orasului. Multi praghezi vin aici pentru a face o plimbare de-a lungul raului Vltava, pentru a merge cu rolele sau cu bicicleta, pentru a savura o bere sau pentru a se relaxa dansand. Náplavka se afla in zona podului Jiraskuv, fiind impanzita de baruri si restaurante.

Vltava-Free-Spirit

Vitkov

Dealul Vitkov, pe care se afla Monumentul National dar si Muzeul de Istorie, ofera o priveliste fabuloasa asupra orasului, una diferita de ceea ce se vede, de pilda, de la castel sau de pe dealul Petrin. In mod ciudat, Vitkov nu se afla pe harta turistica a Pragai dar tocmai de aceea, merita efortul. Bine de stiut ca Monumentul a fost construit intre anii 1928-1938, in memoria legionarilor cehi.

Vitkov-Free-Spirit

 

Oferte City Break in Europa cu Free Spirit

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale