5 locuri magice de vizitat in Nara (Japonia)

5 locuri magice de vizitat in Nara (Japonia)

Atunci cand vine vorba de orasele traditionaliste ale Japoniei, pe primul loc se situeaza Kyoto, urmat indeaproape de Nara. Nara este locul in care intalnesti la tot pasul temple, altare, parcuri, muzee si case tipic japoneze. Un oras compact, populat de o multime de caprioare care circula libere pe strazi, spre deliciul copiilor si adultilor deopotriva. Mai jos iti prezentam doar cinci dintre locurile pe care ar fi bine sa nu le ratezi atunci cand mergi in Nara:

 

Templul Todai-ji

Aici se afla celebra statuie Daibutsu (Marele Buddha), prin urmare templul Todai-ji este principalul obiectiv turistic din Nara si unul dintre principalele obiective ale Japoniei insasi. In sala mare se afla statuia Daibutsu, un Buddha imens, avand 16 metri inaltime, care emana energie spirituala in toata grandoarea lui. La cateva sute de metri in partea de est a statuii se afla poarta Nandai-mon pe care, odata intrat, vei vedea un stalp ce are la baza o gaura. Daca reusesti sa te strecori prin ea, inseamna ca esti, in mod sigur, ”iluminat”.

 

Altarul Kasuga-Taisha

Kasuga-Taisha e cel mai important altar Shinto din Nara, cladirile lui fiind plasate intr-un cadru natural de vis: paduri, poteci, felinare si caprioare semi-domesticite. Dupa ce vizitezi gradina Isui-en si templul Todai-ji, Kasuha-Taisha e urmatorul obiectiv, care va completa, practic, turul in zona parcului Nara-koen. Altarul se concentreaza in jurul unei sali principale (honden) si a unei sali de veneratie (haiden) dar marele deliciu e sa explorezi intregul loc, mergand pe potecile pietruite, luminate de lampioane, pentru a descoperi alte altare mai mici si, desigur, pentru a intalni catifelatele creaturi, divinizate in Nara.

 

Parcul Nara-koen

Parcul Nara-koen (koen inseamna, de fapt, parc, in limba japoneza) e o zona de copaci si spatii deschise, care se intinde intre centrul orasului si Naramachi, pana la baza dealurilor care se ridica in estul Narei. Parcul nu e un obiectiv turistic in sine dar e locul in care se afla o multime de obiective, intre care templul Todai-ji, gradina Isui-en si altarul Kasuga-Taisha. Insa o plimbare prin acest parc este o adevarata incantare si, fara-ndoiala, cele mai simpatice elemente sunt caprioarele, care impanzesc locul in numar foarte mare. Poti cumpara un pachet de biscuiti, cu care sa le hranesti dar trebuie sa ai grija (in special copiii mici), fiindca uneori pot deveni agresive.

 

Naramachi

Naramachi este cartierul traditional al Narei, in care se afla magazine, locuinte, restaurante, cafenele si ryokan-uri (hanurile traditionale). El se afla la sud de strada Sanjo-dori (practic, in apropierea garii) si, pe langa toate cele de mai sus, aici vei intalni o casa traditionala, denumita Koshi-no-le, care poate fi vizitata dar si multe alte cladiri interesante pe care le poti admira la o simpla plimbare pe vechile strazi ale cartierului, imaginandu-ti cum arata Japonia acum 100 de ani.

 

Templul Yakushi-ji

Aflat in Nishinokyo, la circa 4 km sud-vest de gara din Nara, si accesibil cu autobuzul luat din centrul orasului sau cu linia de cale ferata Kintetsu, Yakushi-ji este unul dintre cele mai importante temple ale orasului, care ofera cateva imagini extreordinare legate de viata buddhista, fiind vizitat in special de catre cei pasionati de aceasta religie. Odata ce ajungi aici, fa o vizita si la templul Toshodai-ji, aflat in apropiere.

Scris de Tone Edy, care a călătorit cu Free Spirit Travel în Japonia în anul 2010

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale