5 locuri secrete din Londra, numai bune de vizitat

5 locuri secrete din Londra, numai bune de vizitat

 

Londra e un oras fascinant. Nu doar prin istoria lui grandioasa, care te invaluie aproape la fiecare colt ci si prin atmosfera cosmopolita si clasicele atractii turistice, promovate la tot pasul. Insa pentru cineva care a vizitat deja Londra si doreste sa cunoasca mai multe despre legendara capitala, orasul are suficient de multe secrete care abia asteapta sa fie descoperite. Mai jos iti dezvaluim doar cinci dintre acestea, invitandu-te sa le cauti si sa le savurezi cum se cuvine in proxima vizita pe malurile Tamisei.

 

Parcul Postasului

Postman’s Park si-a capatat popularitatea (si numele) in urma faptului ca devenise locul de servit pranzul pentru lucratorii vechiului oficiu postal britanic. In prezent, aici se afla memorialul Watts – o galerie de 24 de placute care comemoreaza tragicele acte de bravura infaptuite de diversi eroi, la inceputul secolului trecut. Un secret bine pastrat il reprezinta faptul ca in acest parc a fost filmata o scena din filmul Closer (2004), interpretata de Jude Law.

 

Inghetata cu nitrogen

Ti-e pofta de inghetata? Nu trebuie sa te afli in Italia ca sa mananci una delicioasa. Indreapta-te catre Chin Chin Labs, din Camden. Aici vei gasi o inghetata neobisnuita, preparata punand in valoare proprietatile nitrogenului lichid aflat la congelat. In timp ce astepti sa fii servit poti vedea procesul de fabricatie al inghetatei si “norii” chimici din laboratoarele magazinului. Inghetata de la Chin Chin Labs are diverse arome, care mai de care mai deosebite, de la pepene galben la macese.

 

Casa lui Dennis Severs 

Una dintre cele mai ciudate atractii turistice mai putin cunoscute ale Londrei este Casa lui Dennis Sever (strada Folgate numarul 18). Aici, vizitatorii sunt invitati sa intre in proprietatea  acestui artist (mort in 1999) care si-a amenajat locuinta in asa fel incat sa para casa parasita a unei familii din secolul 18, cu mancare neterminata pe masa si paturile lasate cu asternuturile nefacute. O experienta ciudata, o provocare a simturilor si a imaginatiei.

 

Gradinile Kyoto, din Parcul Holland

Kyoto Japanese Garden e un mic diamant ascuns intr-un alt diamant secret: Holland Park. Acest minunat parc se afla in burghezul Kensington si este unul dintre locurile favorite ale Joannei Lumley, scriitoare londoneza, actrita si sustinatoare a drepturilor omului. Parcul insusi are multe cotloane ascunse, cu poteci incantatoare, statui, pauni, o sera de portocali si, desigur, linistitele gradini Kyoto, proiectate in stil japonez.

 

 

Muzeul Savoy

Acest muzeu mic, cu intrare gratuita, localizat langa Barul American al Hotelului Savoy, adaposteste o colectie de carti de vizita apartinand oaspetilor de vaza ai hotelului, fotografii vechi si sticle de alcool din trecut (de pilda, un set de cocktailuri vintage, a caror valoare depaseste 5000 de lire sterline). Holul hotelului Savoy este locul in care se afla statuia pisicii Kaspar, care e folosita ca invitat suplimentar atunci cand la o masa se intampla sa se afle 13 persoane.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale