5 lucruri de facut in Pattaya

5 lucruri de facut in Pattaya

iunie 23, 2016

Multi dintre turistii care vin in Thailanda ajung in Pattaya, probabil cea mai renumita zona a tarii atunci cand vine vorba de distractie, de descoperirea traditiilor thailandeze si de savurarea unei aventuri moderne. De la bucuria petrecerilor stradale pana la sobrietatea ritualurilor religioase, vei regasi in Pattaya o portie considerabila de Thailanda si nu vei scapa nicio ocazie sa-i explorezi natura, arta si cultura in moduri pe care, probabil, nu ti le imaginai. Uite doar cateva dintre lucrurile pe care le poti face in Pattaya, unele unice in Thailanda si chiar in intreaga lume:

 

 

1. Sa te plimbi pe strada

Poate suna banal dar privelistile si sunetele de pe Walking Street (strada principala din Pattaya) nu seamana cu nimic altceva. Alte orase thailandeze pretind ca versiunile lor sunt cele mai bune dar nimic nu se compara cu cei 500 de metri de distractie pe care o gasesti la capatul strazii Pattaya Beach Road. Inchisa circulatiei autovehicolelor dupa ora 18, strada se deschide vietii nebune: aproape fiecare cladire de pe o parte si cealalta este, de fapt, club de noapte, bar, restaurant sau go-go bar. Neoanele, muzica, vanzatorii stradali, artistii stradali, fetele… totul creeaza o atmosfera in care nu ai nimic de facut decat sa te scufunzi si sa traiesti viata la cote maxime.

 

 

2. Sanctuarul adevarului

Structura de lemn de tec, sanctuar al adevarului filosofic, care dezvaluie rolul important al religiei, filosofiei si artei in dezvoltarea personala, totodata nesabuinta legata de negarea moralitatii si spiritualitatii in schimbul goanei dupa materialism. Sanctuarul este o demonstratie frumoasa si umila a indemanarii umane, in special atunci cand realizezi ca lemnul din care a fost construit nu a fost tratat sau protejat chimic. Asta inseamna ca o parte din sanctuar e terminata iar alta a cazut prada conditiilor meteo tropicale si are nevoie de restaurare.

 

 

3. Gradina tropicala Nong Nooch

In aceasta splendida gradina de 2,4 km patrati, vei gasi cele mai frumoase flori din Thailanda, dispuse in aranjamente spectaculoase, care dau nastere la peisaje de vis. Echipa care amenajeaza aceasta gradina botanica a castigat numeroase premii internationale pentru design, printre creatiile ei numarandu-se o gradina frantuzeasca in stilul secolului 17, recompunerea peisajului de la Stonehenge, gradini exclusive formate din cactusi, bonsai si palmieri tropicali. Nong Nooch este, de asemenea, casa a peste 670 de specii hibride de orhidee. Aici se desfasoara un show cu elefanti si au loc in permanenta demonstratii de dans, box thailandez si spectacole cu tobe.

 

 

4 Piata pe apa

Este cunoscuta drept ”Piata plutitoare a celor patru regiuni”, fiind o reprezentare comerciala a celor patru importante zone thailandeze: de nord, de nord-est, centrala si de sud. Acestea sunt prezente in piata cu magazine si standuri, de suveniruri, fructe, mancare, arta, obiecte artizanale, carti postale si haine, organizandu-se totodata si spectacole culturale si demonstratii. Unii dintre cei 114 vanzatori plutesc cu adevarat, comercializandu-si produsele din barci si canoe. Ceilalti stau intr-un satuc inghesuit, pe malul apei, interconectat prin drumuri inguste si poduri.

 

 

5. Wat Phra Khao Yai (Podul Marelui Buddha)

Asa numitul Mare Buddha, care-si merita numele cu varf si indesat, este o statuie imensa, avand 18 metri inaltime, pozitionata la 100 de metri deasupra nivelului marii, care ”priveste” deasupra Pattayei si a plajei Jomtien. Este, in fapt, un complex de temple care se desfasoara in jurul imensei statui aurite, care atrage vizitatorii prin sunetul clopotelor traditionale si prin aroma provenita de la betisoarele arse, prin numeroasele statui in miniatura si, nu in ultimul rand, prin privelistile minunate pe care le ofera de jur-imprejur. Dar situl nu e doar o atractie turistica ci functioneaza ca templu activ, localnicii venind zilnic aici pentru  a se ruga.

 

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Thailanda

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale