5 lucruri esentiale de vazut intr-o zi in Berlin

5 lucruri esentiale de vazut intr-o zi in Berlin

august 11, 2016

Sunt sute de lucruri de vazut, facut, experimentat, mancat si baut in Berlin, capitala Germaniei, o destinatie cosmopolita de luat in calcul atunci cand vrei sa-ti petreci aici un weekend prelungit sau, de ce nu, chiar o vacanta. Dintre toate comorile acestui oras interesant, am selectat doar cinci, obligatoriu de bifat pentru o prima vizita in Berlin.

Mai intai, mergi sa vezi Reichstag-ul si sa faci un tur ghidat pe sub faimoasa lui cupola de sticla. Din varful Reichstag-ului vei avea o panorama de 360 de grade asupra Berlinului iar audioghidul iti va marca aproape toate momentele importante din punct de vedere cultural si istoric, pentru ca la final sa te transpui in totalitate in tot ceea ce inseamna spiritul acestui oras istoric.

 

Al doilea punct de neratat este Tiergarten. Din Reichstag treci imediat pe sub Poarta Brandenburg si pe langa Unter Den Linden (care, de asemenea, merita o vizita) si iti croiesti drum catre acest imens parc urban care te va intampina cu canale, pajisti, copaci frumos ”coafati” si multe lucruri care dezvaluie latura ”soft” a orasului, stiut fiind faptul ca Berlinul e cunoscut pentru apartenenta lui la partea artistica a vietii, de la fashion la muzica. In special vara, Tiergarten e o incantare, si un loc de relaxare atat pentru berlinezi cat si pentru vizitatori.

 

Al treilea popas ar trebui sa fie la Insula Muzeului, acolo unde vei vizita Muzeul Pergamon, care expune arta antica, arhitectura si artefacte din Grecia, Roma, Babilon si Orientul Mijlociu. Sunt multe muzee in Europa, insa la Pergamon vei fi patruns, poate, cel mai intens de istoria adevarata a umanitatii. Desi expozitiile nu au nimic de-a face cu Berlinul in sine, Pergamon reprezinta o adevarata comoara culturala a Capitalei.

 

Pentru al patrulea punct de reper, aflat tot in zona culturala, nu uita sa vizitezi Muzeul Evreiesc (Jüdisches Museum), aflat la Hallesches Tor, care prezinta 2000 de ani de istorie si cultura evreiasca pe taram german. Muzeul in sine, creat de Daniel Libeskind, spune de asemenea, povestea evreilor din Germania, intr-o reprezentare arhitectonica de exceptie sub forma stelei lui David. Muzeul se focuseaza pe viata evreilor in Germania, fara a trece peste tragicele evenimente ale Holocaustului.

 

In fine, al cincilea punct de reper pe care ti-l propunem este reprezentat de ramasitele Zidului Berlinului, cel mai interesant loc in care acestea pot fi vazute fiind cel aflat in Galeria de Est, acolo unde vei intelege, probabil, cel mai bine un lucru esential: cum era sa traiesti intr-un oras divizat in doua lumi complet diferite. Vei descoperi picturile si graffiti-urile de pe zid si vei face cunostinta cu dimensiunile reale ale acestei oribile constructii ridicate in timpul anilor de comunism.

 

Spre sfarsitul zilei, mergi sa bei o bere in Berlin Biergarten, sa faci cateva cumparaturi in buticurile din Mitte si Charlottenburg si, eventual, fa o plimbare pe raul Spree, pentru a incheia seara cu cateva ore de dezmat intr-un club de noapte din Kreuzberg.

 

Oferte City Break cu Free Spirit

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale