Bogdan, your skipper in Caraibe

Bogdan, your skipper in Caraibe

Bogdan Steiu este un ardelean nascut in Bucuresti. Aici a inceput sa invete sa iubeasca traseele de munte din Carpati si Marea Neagra – ramanea adesea blocat in Costinesti din iunie pana in Septembrie. In una din incursiunile lui la Marea Neagra si prin Delta, a inteles ca apa inseamna mult mai mult pentru el decat bucuria unei vacante relaxante. Marea il vrajea si il atragea magnetic; ii placea sa stea lanaga ea la fel de mult precum ii placeau si sporturile de apa.

 

Dupa ce a inteles ca doreste sa aprofundeze acest domeniu, a plecat in Germania, unde a invatat windsurfing, apoi in Canada unde a facut diving si portage (excursii pe lacuri si poteci cu canoea in spinare).

 

Cu gleznele distruse de la squash si tenis, la recomandarea unui kineto-terapeut, a inceput apoi sa practice ski nautic si wakeboarding, pentru a-si ajuta corpul in procesul de recuperare si pentru a evita o interventie chirurgicala. Avea acum prilejul potrivit de a-si cumpara prima lui barca, de 17 picioare. Au urmat weekend-uri la rand de wakeboarding pe lacurile din nordul Torontoului, pana cand, gleznele ii erau ca noi 🙂

 

Pasiunea pentru apa si barci era in crestere, iar la scurt timp si-a luat o noua ambarcatiune, un Doral 30Ft care venea cu un plus de confort. Georgian Bay, parte din Lacul Mare Huron, pe care Bogdan il considera cel mai frumos loc din lume, cu apa dulce, in care ai putea face boating, i-a fost destinatie timp de 10 ani, weekend de weekend si in fiecare concediu.  Era inconjurat de prieteni care-i impartaseau pasiunea pentru boating si sailing. Ziua in care a facut prima calatorie cu un sailboat cu panza, cu spinnaker si cu linistea apei care susura in spatele barcii, fara a fi perturbata de zgomotul motorului, a fost in ziua in care in mintea lui s-a nascut o noua dorinta. Si a inceput sa caute o barca, cu care ar putea sa cutreiere lumea si care ar putea sa-i fie „casa pe apa”. Stabila, puternica, cu un nume numai bun de strabatut oceane, Bogdan a ales catamaranul Leopard 43, facut in Africa de Sud, in British Virgin Islands in 2011, care poate fi manevrat si de o singura persoana.

 

Dupa ce a reparat, adaugat, inovat, lucruri necesare in opinia lui de inginer de Politehnica, intarita de experienta dobandita in anii petrecuti in Germania si Canada si dublata de experienta de antreprenor timp de 25 de ani, in 2014 a pornit in ”lume” catre New York, apoi coasta de est a Americii, usor catre Miami, Key West. Spiritul lui liber, l-a condus apoi catre Bahamas, Turks si Caicos, Republica Dominicana, US and British Virgin Islands, St. Maarten, Guadeloupe, Dominica, Martinique, St. Lucia, Grenada, Trinidad, pentru ca apoi sa ajunga in Windward Islands, unde a explorat, a mers cu bicileta, a facut diving, kiteboarding si paddle boarding si a urcat pe vulcanii prezenti pe majoritatea acestor insule exotice.

 

Bogdan va continua aventurile sale, prin acea zona a Caraibelor de Windward, perfectionandu-se in kiteboarding, cu perspectiva trecerii catre Mediterana in anul urmator, reintoarcearea la continetul de bastina, si apoi, desigur, din nou Caraibele, Columbia, Panama, Pacificul, si tot asa.

 

Peste tot il insoteste, pe langa steagul canadian si steagul romanesc. Nelipsit este si Lupul Dacic, nume prin intermediul caruia este acum cunoscut printre prietenii si oamenii minunati pe care-i intalneste in expeditiile lui.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale