iunie 1, 2016

 

Daca esti in vestul extrem al Europei, te urci pe o nava si te lasi in bataia vantului, dorindu-ti sa mergi spre Brazilia, e posibil sa te lovesti la un moment dat de cateva insule aflate in mijlocul Oceanului Atlantic, in vestul coastei Africane. Insulele Capului Verde reprezinta un arhipelag cu oameni instariti si educati: 10 insule frumoase si diferite, intre care se remarca Santao Antao, Sao Vicente, Boa Vista, Sal, Santiago si Maio, o tara facuta cunoscuta de celebra interpreta Cesaria Evora.

 

cape-verde-320803_1280

 

Odata ajuns in Capul Verde ai la indemana o gama variata de activitati dar si de locuri pe care sa le vizitezi.

 

– Poti savura cultura africana, in Santiago sau te poti relaxa pe nisipul de la Tarrafal, cea mai frumoasa plaja a tarii.

 

– Poti face o vizita in satul Boa Entrada pentru a privi una dintre minunile insulei: un arbore de bumbac urias.

 

– Poti face o excursie pe Santo Antao, insula cu cel mai divers peisaj din intreg arhipelagul sau poti merge in Ribeira Grande pentru a te distra in cluburile exclusiviste de noapte.

 

– Poti face drumetii prin tara sau poti practica sporturile nautice, intre care windsurfingul e cel mai recomandat. Scuba divingul si pescuitul sunt doua activitati care se practica frecvent in Capul Verde.

 

– Poti face shopping intr-un magazin local, pentru a cumpara suveniruri, produse traditionale sau produse culinare ce provin din apetisanta bucatarie portugheza.

 

– Poti lua parte la unul dintre numeroasele carnavaluri sau la sarbatorile si festivitatile care se desfasoara pe parcursul intregului an si la care intotdeauna fanfara e in prim-plan.

 

Exista cate ceva de facut in fiecare insula a arhipelagului.

 

Santo Antao e perfecta pentru hiking.

 

Pe Sao Vicente se afla orasul Mindelo, cu vastul lui patrimoniu cultural.

 

Sao Nicolau e renumita pentru satele de munte si pentru linistea ei.

 

Sal (poate cea mai turistica) se mandreste cu plajele superbe, cu sporturile acvatice si cu resorturile de lux.

 

Boa Vista are plaje chiar mai frumoase ca Sal.

 

In Santiago trebuie sa vizitezi capitala Praia si fosta capitala Cidade Velha.

 

In Fogo se afla un spectaculos vulcan, care a erupt recent, in noiembrie 2014.

 

Brava e o insulita pe care se ajunge doar cu barca si care reprezinta un refugiu pentru cei care vor sa evadeze din lumea agitata.

 

Santa Luzia e nelocuita dar poate fi vizitata daca iei o excursie din Sao Vicente si, in fine, Maio este insula pe care se afla aeroportul si portul principal al Republicii Capului Verde, o tara spectaculoasa, despre care vom vorbi cat de curand aici, pentru a vedea in detaliu ce poti face si ce poti vedea pe parcursul unui sejur.

 

cape-verde-320785_1280

cape verte-1171664_1920

cape-verde-320788_1280

 

 

 

Citește in continuare