Casa muntilor, Yamanouchi

Casa muntilor, Yamanouchi

Toamna aceasta va puteti bucura de o experienta minunata alaturi de Free Spirit, explorand taramul nipon. In calatoria noastra vom ajunge in cele mai mari metropole din Japonia, vom gusta cat mai multe sortimente de preparate traditionale, si multe alte surprize care ne asteapta acolo sa ne incante simturile.

Iar pentru ca noi, Free Spirit, urmarim mereu ca experienta clientului sa fie autentica, am ales cele mai frumoase trasee, dar si activitati care sa ne faca sa intelegem mai bine cultura japoneza. Astfel, una dintre primele nopti ale circuitului o vom petrece in oraselul Yamanouchi.

Yamanouchi este locul in care ne vom bucura de linistea naturii, ne vom plimba seara printre stradutele stramte ale orasului, vom avea parte de onsen, baile termale japoneze, toate incat sa intelegem cat mai bine spiritul traditional japonez.

Localnicii aici sunt foarte amabili si ne vor primi cu bratele deschise in cultura lor. Fiind un orasel mic, unde turistii ajung mai greu, asta ne va da ocazia sa ne relaxam si sa simtim adevarata cultura japoneza. Vom vedea ca orice secunda petrecuta aici va face sa para ca timpul sta pe loc pentru acest minunat orasel.

Dupa cum ne spune si numele de Yamanouchi (in traducere, “Casa muntilor”), orasul este de jur imprejur inconjurat de munti, iar aerul curat ne va da ocazia sa ne relaxam putin dupa zilele petrecute in nebunia din Tokyo. Bogatia zonei a facut prefectura Nagano sa fie gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 1998, iar localnicii sunt atat de mandri de acest lucru, incat pana si astazi, plimbandu-ne, vom observa afise sau poze cu autograf ale marilor sportivi de talie internationala care au stat la acea vreme in Yamanouchi.

 

Ce vom face in Yamanouchi?

 

  • Vom vizita Parcul de maimute Jigokudani, unde macacii japonezi ne vor astepta imbaindu-se in izvorul fierbinte ce traverseaza parcul. Insa, pana sa ajungem acolo, vom face o drumetie prin padure, un traseu foarte usor de parcurs pentru oricine, timp in care ne vom bucura de privelistea creata de natura nipona.Yamanouchi Jigokudani
  • Vedem, apoi, muzeul de sake Tamamura Honten, locul unde a luat nastere brand-ul local de bere Shigakogen, a carei arome bogate de cafea sau fructe o vom gusta in timpul cinei. Muzeul ne va introduce in istoria pe care nihonshuu (bauturile alcoolice japoneze) au avut-o aici, dar si care este povestea berii locale.
  • Onsen-urile sunt baile termale japoneze, o experienta unica, pe care nu trebuie sa o ratam in Japonia. Conceptul lor este diferit de cel vestic, aici nu avem voie sa intram purtand costumul de baie, ci asa cum ne-a lasat natura. In Yamanouchi se afla unele dintre cele mai vechi onsen-uri din Japonia, Shibu Onsen si Yudanaka Onsen. Zona Shubu Onsen are noua astfel de bai publice, fiecare cu numeroase minerale benefice organismului. Se spune ca cei care reusesc sa intre in toate cele noua onsen-uri vor avea parte de noroc din partea zeilor pentru tot restul vietii.Shibu Onsen Yamanouchi

 

 

Alexandra Baranyi,

Consultant Japonia

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Japonia.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale