Cele mai bune locuri de vizitat in luna august

Cele mai bune locuri de vizitat in luna august

Nu mai e nicio indoiala: vara tarzie este cel mai bun moment pentru calatorii. Anotimpul intra incet-incet in faza de amurg, insa vremea ramane calda si imbietoare, copacii sunt verzi iar gandul la noul an scolar este inca departe. Pentru multi, august este ultima sansa de a fugi intr-o calatorie estivala inainte ca toamna sa-si picteze culorile aramii. Deci… unde plecam in august? Ce sa facem daca ne planificam vacanta in aceasta luna? Iata cateva sugestii:

Evita multimile in Umbria, Italia

In august, cand toata lumea din Italia este in vacanta, localnicii migreaza la munte sau la mare – locuri de evitat, in afara cazului ca faci parte dintre cei care iubesc multimile, cozile si haosul general. Regiunea Umbria imparte multe atribute cu Toscana, vecina ei mai mare si mai ostentativa, cu orase pitoresti pe dealuri, dumbrave insorite de maslini, mancare buna si vinuri de calitate, dar este mai ieftina, mai rezonabila si inviorator de linistita in august. Cuibareste-te intr-o vila pe un deal sau intoarce-te la natura intr-un agriturismo si petrece-ti zilele explorand splendide orase medievale, precum Perugia, Assissi si Todi, relaxeaza-te pe linistitul lac Trasimeno sau incearca bucataria locala.

umbria-free-spirit

Cauta fructe de mare pe coasta de vest a Suediei

La o aruncatura de  bat de cosmopolitul Goteborg se afla coasta Bohuslän, un arhipelag de 10 000 de insule, care poate deveni destinatia ideala pentru o escapada de vara. Insulele sunt foarte variate: unele sunt complet pustii, altele adapostesc sate de pescari uitate de timp, in timp ce altele etaleaza spa-uri chic si restaurante de lux. Nu este o surpriza ca fructele de mare sunt la putere in localurile de aici, iar safariurile si excursiile de pescuit constituie principalele activitati locale, racii de rau fiind specialitatea lunii august.

Bohuslän-Free-Spirit

Dezlantuie-te la Festivalul Burning Man, in Nevada, SUA

O data pe an, spre sfarsitul lunii august, 50 000 de oameni coboara pe o palma de desert in nord-vestul Nevadei pentru a lua parte la cel mai important festival contracultural: Burning Man – omul care arde. Fara concerte cu vedete sau activitati programate, rezidentii temporar ai orasului Black Rock traiesc dupa regulile Omului care arde: nu este permis nici un comert, iar participarea la festivitati este obligatorie intr-un anume mod. Unii construiesc sculpturi parca din alte lumi, decorate cu lumini sau focuri, care contribuie la atmosfera suprarealista din timpul noptii, cand desertul prinde viata cu tot felul de proiectii suprarealiste si acte artistice diverse.

aragon-festivalul Nicaieri-free-spirit

Fa white-water rafting in apele albe ale raului Soca

Raul sloven Soca este cunoscut in lumea intreaga pentru white-water rafting – modul perfect de a te racori in zilele toropitoare de august. Asa-numitul rau de smarald isi merita renumele: de un verde stralucitor, curge 140 de km de-a lungul granitei cu Italia printr-o vale impadurita si stancoasa. Raul este potrivit tuturor, de la incepatori ai raftingului pana la practicanti hardcore, deoarece ofera atat torenti calmi cat si ape involburate si rapide.

Soca-Free-Spirit

Mergi cu bicicleta prin Padurea Neagra, Germania

Padurea Neagra este cunoscuta pentru… ceasurile cu cuc si pentru acele prajituri lipicioase al carui nume ne scapa, insa aceasta regiune muntoasa luxurianta a devenit un paradis al biciclistilor si al montaniarzilor. Strabatuta de carari, cu un traseu fabulous de facut cu bicicleta vara printr-un peisaj idilic, cu podgorii  insorite, lacuri linistite si cabane ciudate (in care se aud ecourile pendulelor cu cuc). Poti sa mergi cu bicicleta pe Badische Weinstraße, o ruta ce trece prin regiunea viticola, daca iti sincronizezi calatoria cu numeroasele festivaluri viticole de vara.

Badische Weinstraße-Free-Spirit

Exploreaza Edinburgh, orasul fantomelor

Minunatul, frumosul Edinburgh – exista oare vreo  perioada a anului cand nu este un adevarat paradis? De departe, cea mai distractiva luna este august, cand strazile medievale sunt pline de cantareti ambulanti, artisti si actori care se lupta pentru a-ti capta atentia in timpul festivalului Fringe. Fiecare colt al deja ragusitului oras este plin de veselie. Hoinareste prin barurile de pe strazile pavate si vei avea sansa de a intalni un geniu putin cunoscut in spectacolele de stand-up comedy sau indreapta-te spre acele spectacole care se tin lunar intr-una dintre fascinantele cladiri ale orasului, de la Moscheea centrala pana la Dovecot Studios Ladies Baths.

Edinburgh -Free-Spirit

Gaseste-ti pacea in Bali

Bali a trecut de la o paradisiaca ascunzatoare hippy la statutul de insula eleganta si sofisticata, asta neinsemnand ca si-a pierdut farmecul relaxat. Daca esti genul care vrea sa vada valurile, mergi la Uluwatu sau Canggu. Vrei sa iti incarci bateriile? Como Shambhala Estate este cel mai bun spa din lume, situat in mijlocul junglei luxuriante. Pentru a te simti ca in Mananca, Roaga-te, Iubeste!, fa o drumetie pana la vulcanii noroiosi activi, viziteaza iconicele campuri cu orez si cazeaza-te la una dintre frumoasele vile izolate. Pentru o intoarcere la vechiul Bali, Nusa Lembongan, o insula de pe coasta de vest, este numai despre hoteluri-boutique si despre scufundari cu pisicile de mare.

Uluwatu-Free-Spirit

Relaxeaza-te in Amsterdam

August este luna desemnata pentru distractie desfasurata intr-un weekend prelungit in Amsterdam, oras care iti va oferi destule bucurii si povesti incredibile, care sa te faca sa treci cu bine peste iarna ce se va ivi curand la orizont. Totul este la maxim in orasul olandez; muzeele sunt excentrice, stranii si fascinante,  iar cafenelele sunt diverse, de la cele zgomotoase pana la cele foaaaarte relaxate. Mergi agale prin zona turistica, cum ar fi Jordaan si orasul vechi, apoi indreapta-te spre Amsterdamul de est, care este plin de magazine kitsch, galerii de arta si oameni incantatori care se bucura de o bere Grolsch intr-una dintre cafenelele cu terasa.

Amsterdam-free-spirit

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale