Cele mai bune plaje din Cuba

Cele mai bune plaje din Cuba

februarie 2, 2016

Cand mergi in Cuba, o faci, evident, si ca sa descoperi cum e sa stai la soare si sa te scalzi in apele cristaline ale Marii Caraibelor. De aceea, o lista cu cele mai frumoase plaje cubaneze s-ar putea sa te ajute.

 

Playa Paraiso si Playa Sirena – Sunt doua plaje conectate, despre care se poate spune ca sunt, fara-ndoiala, cele mai spectaculoase fasii de nisip care se intind de-a lungul lui Cayo Largo del Sur, mai precis in cea mai vestica parte a insulei. Evident, plajele au nisipul alb iar apa marii e clara si curata. Pe Playa Paraiso se afla un singur restaurant, simplu dar bun, si nimic altceva, aceasta relativa pustietate sporing farmecul locului.

 

Playa Ensenachos si Playa Megano – Aflate pe insulita Cayo Ensenachos, parte a Cayeria del Norte, aceste doua plaje completeaza un peisaj care aduce cu versiunile clasice ale Paradisului. Nu e usor sa le vizitezi insa, conditia fiind de a sta la Occidental Royal Hideaway Ensenachos sau de a plati o taxa pentru a ajunge acolo. Ambele plaje sunt superbe, cu un plus pentru Megano.

 

Varadero – Se stie ca aici este fieful turismului cubanez de lux, localitatea fiind recunoscuta pentru resorturile de clasa, all-inclusive. Cei care vin aici beneficiaza de servicii bune in hoteluri dar si de o plaja superba, in lungime neintrerupta de 21 km.

 

Playa Ancón – O plaja cu nisip alb, deosebit de frumoasa, care are un avantaj major: se afla la numai trei minute distanta de una dintre comorile insulei, localitatea Trinidad, acolo unde vor ajunge cei care doresc sa imbine experientele colonialiste cu caldura soarelui si racoarea apei. Ancón e, totodata, un loc excelent pentru iubitorii de scuba diving.

 

Cayos Coco si Guillermo – Doua recifuri micute, aflate pe coasta de nord, separate de tarm printr-un canal artificial, astfel ca sunt, practic, izolate in mijlocul marii Caraibelor. Nu ai prea multe de facut aici, in afara de a sta la soare, cu gandurile tale, de a face scufundari si de a practica restul sporturilor acvatice. Cea mai buna zona este Playa Pilar, aflata in vestul lui Guillermo.

 

Cayo Jutias – Daca iesi de pe batatoritele drumuri turistice si ajungi pe Cayo Jutias, poti merge kilometri intregi pe o plaja virgina pe ale carei ape intalnesti, din loc in loc, minunate sculpturi din lemn. La un moment dat vei ajunge pe Playa de las Estrellas del Mar (Plaja Stelelor de Mare), acolo unde vei descoperi stele de mare portocalii enorme.

 

Guardalavaca – Probabil este cea mai draguta zona de complexuri turistice din Cuba, un loc fierbinte dar nu atat de aglomerat precum Varadero. Locul e si o zona arheologica, cu vestigii din epoca pre-columbiana, cu vegetatie tropicala, plaje albe si ape turcoaz. Unele dintre cele mai bune hoteluri cubaneze se afla in Guardalavaca.

 

Puteti vedea aici ofertele noastre turistice din Cuba.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale