Cele mai bune plaje din Jamaica

Cele mai bune plaje din Jamaica

februarie 19, 2016

Jamaica e o insula mare, din mijlocul Marii Caraibelor, care are sute de kilometri de coasta, fapt ce ofera localnicilor si vizitatorilor o sumedenie de plaje. Unele dintre acestea sunt localizate in zona statiunilor Montego Bay si Negril, cele mai cunoscute de pe insula, dar exista destule intinderi de nisip si in alte locuri, perfecte atat pentru cei care practica surfingul dar si pentru cei care adora sa piarda vremea la soare, relaxandu-se. Sa trecem in revista cateva dintre cele mai frumoase plaje din Jamaica:

 

Treasure Beach, pe coasta de sud

Daca ai de gand sa ajungi pe o plaja pustie in vacanta jamaicana, atunci aceasta e prima optiune. Treasure Beach e cunoscuta pentru comunitatile de pescari si fermieri, mai putin pentru turism, asa ca ofera o oportunitate uriasa pentru a lua contact cu viata reala jamaicana, departe de zonele aglomerate si comerciale. Pentru cazare in zona, poti incerca Jake’s Hotel, aflat chiar pe malul marii. Asteapta-te sa gasesti nisipuri lipsite de aglomeratie dar si resorturi populare printre localnici.

 

Doctor’s Cave Beach

Aceasta e o plaja cu o istorie aparte, care incepe in anul 1906, atunci cand doctorul Alexander James McCatty a infiintat aici, in Montego Bay, un sanatoriu pe care apoi l-a donat si a fondat un club. Clubul s-a numit Pestera deoarece accesul pe micuta plaja se facea printr-o pestera. Care a fost distrusa apoi de un uragan, in 1932. Se spune ca apele turcoaz si extrem de limpezi au proprietati terapeutice, lucru confirmat de faimosul medic osteopat Herbert Baker, dupa o vizita pe care a facut-o aici la inceputul anilor 20. Plaja este si astazi in administrarea Clubului Doctor’s Cave, care percepe o mica taxa de membru.

 

Seven Mile Beach, Negril

Cea mai lunga plaja din Jamaica este si una dintre cele mai bune ale insulei. Seven Mile a inceput sa fie exploatata in anii 60, cand de-a lungul ei s-au construit o serie de hoteluri care au contribuit la ridicarea nivelului turistic al localitatii Negril si care au creat si farmecul hedonist al acesteia. Inclusiv zone de plaja pentru nudisti si celebru resort Hedonism II. Plaja e impanzita de tot felul de comercianti, care vand orice, de la elastice de par la marijuana.

 

Rose Hall Beach, Montego Bay

Daca esti in Montego Bay si cauti o plaja pe care sa traiesti o experienta ceva mai autentica, incearca plaja Rose Hall, una care deserveste inclusiv hoteluri de lux precum Iberostar, Half Moon sau Hilton Rose Hall. Pe aceasta plaja vei gasi, de asemenea, multe terase, restaurante, baruri, locuri in care se produc seara de seara artisti talentati.

 

Boston Bay Beach, Port Antonio

Plaja Boston Bay e localizata in orasul Port Antonio, unul care nu mai are gloria turistica de altadata, dar care ofera, chiar pe aceasta intindere de nisip, standuri cu cea mai buna mancare stradala traditionala din Jamaica, preparata in celebrul stil jerk. Boston Bay e frecventata atat de localnici cat si de turisti.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale