Descopera Jamaica – 5 locuri magice din mijlocul Caraibelor

Descopera Jamaica – 5 locuri magice din mijlocul Caraibelor

septembrie 22, 2017

Motto-ul Jamaicai este “Out of many one people”, iar traducerea o vom lasa la latitudinea fiecaruia, neindepartandu-ne insa de ideea centrala: multiculturalitatea comprimata care domina atmosfera acestei tari superbe. Multe influente asupra unui popor care stie cum sa le inglobeze si sa le mixeze pentru a le pune in valoare alaturi de propria cultura, care se ridica deasupra tuturor fara a intoxica. Dincolo de asta, un peisaj fantastic, o natura binecuvantata, o istorie palpitanta, o arhitectura bogata si un ritm de viata propriu – iata ce inseamna Jamaica, o insula care trebuie descoperita pas cu pas. Iar dincolo de plaje, sporturi acvatice, muzica si cluburi, uite cateva lucruri pe care le poti face si vedea in Jamaica mai putin cunoscuta:

 

 

Tubing pe Raul Alb`il si sa-ti dai drumul pe apele repezi ale unui rau, cam asta inseamna tubingul, o activitate care se practica cel mai bine pe Raul Alb, din Ochos Rios. Acesta e recunoscut pentru frumusetea cadrului natural in care se afla, asa ca vei pluti inconjurat de un peisaj tropical unic. Adrenalina vine la pachet.

 

Laguna luminoasa din Falmouth

Acesta e un loc magic, pe care e posibil sa-l fi vazut in diversele link-uri care circula pe internet. Glistening Waters – Apele Stralucitoare aflate intr-o laguna din nordul tarii, unul dintre cele doar patru locuri de asemenea fel din lume. Noaptea, apa de aici straluceste in mod feeric, gratie climatului special de la confluenta raului Martha Brae cu marea si a fosforescentei microorganismelor care populeaza aceasta zona acvatica.

 

 

Barul Floyd’s Pelican, din St. Elizabeth

Dupa ce vei vizita acest bar vei avea cu siguranta despre ce sa povestesti prietenilor. Floyd’s Pelican Bar e un mic local facut din barne si aflat in mijlocul marii. Se spune despre el ca e cel mai bun bar din Caraibe si, pe langa mancare si bautura (incearca homarul proaspat!), aici poti face plaja si te poti scalda in apele turcoaz, daca ti se pare ca soarele e prea fierbinte.

 

 

Gaura Albastra din Ocho Rios

Un loc ascuns, in care se ajunge mai greu si care nu e bantuit de turisti, dar a carei frumusete e desavarsita: o laguna albastra, cu ape limpezi, in mijlocul vegetatiei luxuriante, asa cum numai in filme vezi. Poti sari de la inaltime, te poti scalda sub micutele cascade care se scurg cu zgomot sau poti pur si simplu sa admiri una dintre cele mai frumoase intamplari ale naturii.

 

 

Padurea Tropicala Mystic Mountain

Mystic Mountain este una dintre principalele atractii din Ocho Rios si odata ajuns aici vei incerca sa tragi cat mai mult de timp ca sa ramai: de la tiroliana la bob si observarea pasarilor. Asa cum indica si numele, e vorba de un munte, pe care-l vei urca intr-o telecabina. Sus vei avea parte nu doar de niste privelisti fascinante ci si de un restaurant, un muzeu, o piscina, un tobogan, un magazin de suveniruri si altele asemenea.

 

Ribbiz Ultra Lounge, din Kinston

Un loc care-ti va ramane la suflet, un loc pe care-ti vei dori sa-l iei cu tine acasa si sa-l folosesti atunci cand vrei sa te pierzi, sa te relaxezi la maxim. Atmosfera perfecta, muzica excelenta, mancare de zile mari si DJ-i live in zilele de sambata. Locul poate gazdui pana la 100 de oaspeti, asa ca e bine sa faci rezervare.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale