Despre Insula Creta

Despre Insula Creta

iunie 17, 2014

 

Istoria insulei este presarata cu batalii pentru libertate impotriva venetienilor, turcilor si germanilor. Creta este locul unde civilizatia minoica a inflorit si se crede ca minoienii au fost primii care si-au adus contributia la crearea Greciei clasice.
In ceea ce priveste suprafata, Creta este cea mai mare insula a Greciei fiind de 8.336 km2 cu o linie de coasta care masoara 1.040 km. De asemenea, se afla la 160 km spre sud de Grecia continentala si este una din cele 13 regiuni in care este divizata Grecia.
Pe parcursul sejurului va puteti bucura de privelistile spectaculoase pe care Creta le ofera!
Orasul Chania, numit si Portul Venetian cel mai frumos oras portuar al Cretei. Specifice acestui port vechi ii sunt strazile inguste si multitudinea de restaurante de la malul marii. Ceea ce impresioneaza privelistea este faptul ca majoritatea punctelor de atractie ale orasului sunt grupate in imediata apropiere a portului: cladiri vechi, muzee, biserici si magazine de artizanat. In ceea ce priveste diversitatea culinara, aceasta este oferita de restaurantele de pe malul Marii Mediteraneene.

 

 

Faceti o plimbare in munti! Cheile Samarei sunt intinse pe 16 km si sunt deschise incepand cu luna mai.

 

 

Zona declarata parc national in 1962, Cheile Samariei ofera poate cel mai spectaculos peisaj montan din Creta. Pornind de la Xyloskalo, la 44 km sud de Chania, defileul masoara 18 km, care pot fi strabatuti numai la picior in 5 pana la 7 ore, pe un drum relativ usor, avand poteca batatorita. Pe parcursul itinerariului vei putea vedea capele si bisericute care amintesc de modestia crestinismului de inceput si umilesc fala celui de astazi. De asemenea, satul Samaria, parasit in 1962, cand cheile au fost declarate parc national, pastreaza urme ale civilizatiei cretane, din care doar iti poti imagina viata spartana a locuitorilor. Cel mai lung defileu din Europa, Cheile Samaria duc in final pana la litoralul Marii Libiei, partea sudica a Marii Mediterane. Aici te asteapta un satuc cochet, Agios Roumeli, care in trecut a fost loc de popas al piratilor, iar apoi port pentru exportul de lemn de chiparos venit din Egipt. Accesul la el se face doar prin Cheile Samariei ori cu feribotul pe Marea Libiei.

 

 

Viziteaza Heraklion

 

 

Heraklion (in greaca Erakleion – Iraklion) este capitala insulei Creta. Heraklion este cel mai mare oras din Creta (intre Chania, Rethimno, Agios Nikolaos, Sitia, Ierapetra), a carui emblema este fortareata venetiana Koule. Orasul combina armonios un trecut cu biserici bizantine ce se afla langa case venetiene si fantani turcesti cu un prezent infloritor cu multe restaurante, cafenele si baruri, care satisfac orice gust.

 

 

Relaxeaza-te in pitoreasca statiune Elounda!

 

 

Satul traditional de pescuit din Elounda gazduieste unele din lume cele mai bune hoteluri de lux, apartamente si vile. Atentia minutioasa a reprezentat piatra de temelie a dezvoltarii acestui domeniu.
Conceptul arhitectural unic incorporeaza caracteristicile liniei de coasta, in timp ce angajarea materialelor de constructii naturale asigura ca rezultatul final este estetic si armonios cu mediul inconjurator.

 

 

Viziteaza muzeul de arheologie!

 

 

Muzeul de istorie din Heraklion este adapostit intr-un edificiu special, o cladire in stil neoclasic ce dateaza din anul 1903. Aceasta i-a apartinut in trecut lui Andreas Kalokairinos, care a donat-o Societatii de Studii Istorice din Creta. In anul 1952, cladirea a fost inaugurata ca muzeu de istorie.
Turistii isi incep vizita la muzeu in camera ce poarta numele proprietarului initial, Andreas G. Kalokairinos care prezinta o privire de ansamblu a istoriei Cretei prin exponate reprezentative din toate perioadele cronologice.
Printre dovezile fascinante ce dateaza de secole se numara sculpturi, figurine de lut, bijuterii, fresce si vestigii ale palatelor cretane.

 

 

Petrece o zi superba in statiunea Agios Nikolaos

 

Agios Nikolaos este un oras-port in insula greceasca Creta. Se afla in estul capitalei Heraklion si la vest de orasul Sitia, la Marea Mediterana. Agios Nikolaos inseamna Sfantul Nicolae, patronul marinarilor.
Te va surprinde o zona pitoreasca, stropita cu energia specifica grecilor, cu zeci de locuri in care sa te rasfeti si unde predomina un sentiment de relaxare profunda. Portul si Lacul Almyri, cu o adancime de 64 m, sunt principalele puncte pe care trebuie sa le marchezi pe lunga lista a locurilor pe care trebuie sa le vezi in Agios Nikolaos. Lacul Almyri este strajuit de bistrouri si baruri special asezate pentru a te putea bucura de o priveliste maiestuoasa ce se deschide spre luciul apei.
Agios Nikolaos nu duce lipsa de o viata de noapte animata, iar pe timpul zilei stradutele pline cu magazine si preturi rezonabile fac din acest oras, o destinatie perfecta si pentru cei pasionati de shopping.

 

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale