Florile de cires – Sakura

Florile de cires – Sakura

ianuarie 18, 2018

Florile de cires, sakura, sunt unul dintre simbolurile Japoniei si al culturii nippone. Sezonul in care pomii infloresc este considerat ca fiind cel mai iubit de catre japonezi si ii vom vedea adesea pe localnici oprindu-se din drumul lor pentru a se putea bucura de priveliste. Ba chiar mai mult, in aceasta perioada ei obisnuiesc sa ia masa cu familia sau prietenii, sub forma de picnic sub ciresi infloriti. Aceasta activitate este numita hanami (in traducere: privitul florilor).

Noi vom putea admira sakura in toata splendoarea lor pe tot parcursul calatoriei, dar pentru ca vrem sa va pregatim pentru o experienta autentica, gasiti mai jos o lista cu orasele si obiectivele turistice ale circuitului nostru in care vom putea simti si vedea cel mai bine mirajul florilor de cires:

  • Osaka, Castelul Osaka – vom ajunge in Osaka in 6 aprilie, conform prognozei este exact ziua in care putem admira ciresii in „full bloom”
  • Nara, Parcul Central – speram sa avem ocazia la Nara sa vedem o ploaie de flori de ciresi, sunt zile in care florile incep sa se scuture. Este spectaculos momentul cand florile de cires sunt purtate de vant, vei avea impresia ca esti in Paradis.
  • Hiroshima Parcul Pacii si Insula Miyajima – chiar daca vom ajunge la cateva zile distanta de full bloom, un singur cires inflorit tarziu, farmeca prin unicitate.
  • Kyoto, Cararea filosofului, Arashiyama, Templul Kiyomizudera – cele 3 zile pe care le vom petrece in Kyoto serpuiesc pe drumul ciresilor infloriti.
  • Kanazawa Kenrokuen – continuam sa urmarim ciresii si vom urca spre Nord pentru a ii admira si la Kanazawa.,
  • Kamakura, Templul Tsurugaoka Hachimangu, Marele Budha Daibutsu – la Kamakura vom cauta ultimele flori de cires.
  • Ciresii infloresc incepand cu luna martie, in sudul Japoniei, pana in luna mai, in nordul acestei, iar perioada in care pomii sunt in plina floare difera de la oras la oras.
  • Desigur, nu fiecare copac dintr-un oras infloreste in aceeasi, ciresii din locurile umbroase se deschid mai tarziu decat cei din locurile insorite. Interesant este faptul ca in fiecare oras este desemnat arborele reprezentativ pentru a defini deschiderea primelor flori, kaika. In Tokyo acesta este situat la Altarul Yasukuni.
  • Prognoza pentru Full Bloom pentru cele mai importante orase o puteti studia mai jos. Dar, atentie este o doar prognoza.
CityAverage OpeningAverage Full Bloom
SapporoMay 3May 7
HakodateApril 30May 4
HirosakiApril 23April 28
SendaiApril 11April 16
TokyoMarch 26April 3
YokohamaMarch 26April 3
NagoyaMarch 26April 3
MatsumotoApril 10April 15
TakayamaApril 15April 20
KanazawaApril 4April 10
KyotoMarch 28April 5
OsakaMarch 28April 5
NaraMarch 29April 5
KobeMarch 28April 5
HiroshimaMarch 27April 4
TakamatsuMarch 28April 5
MatsuyamaMarch 25April 4
FukuokaMarch 25April 1
KumamotoMarch 23April 1
KagoshimaMarch 26April 4

 

Sakura-Free-Spirit

sakura-Free-Spirit

sakura-Free-Spirit

sakura-Free-Spirit

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale