Ghidul tau catre Maldive (2)

Ghidul tau catre Maldive (2)

octombrie 2, 2015

Cei care rezervă o vacantă in Insulele Maldive se intreabă, pe bune dreptate, ce pot face in acest paradis din mijlocul Oceanului Indian, in afară de a sta pe plajele albe si de a se imbăia in apele turcoaz. Desi, aparent, cam pentru asta te duci acolo – ca să uiti de lumea dezlăntuită si să accesezi, fie si pentru căteva zile, Paradisul – sunt multe activităti pe care Maldivele le oferă celor ce nu au suficient de multă răbdare pentru a zace cel putin o săptămănă la soare.

Ce poti să faci in Maldive

Sporturi acvatice

Teritoriul Maldivelor constă in 99% apă si mai putin de 1% pămănt. Prin urmare, nu e de mirare că aici sporturile acvatice sunt la ele acasă, ba mai mult, acestea se desfăsoară intr-un cadru natural de vis: lagune cu ape cristaline de culoare verde-turcoaz. Toate resorturile si hotelurile din Maldive sunt pregătite pentru cerintele celor care agreează sporturile acvatice, avănd centre specializate care oferă echipamente pentru windsurfing, kitesurfing, kneeboarding, wakeboarding, Jet sji, parasailing, banana boat, canoe si caiac, sailing cu catamaranul etc. Tehnologia modernă si-a spus cuvăntul si in această zonă iar centrele de sporturi pe apă din Maldive nu au ezitat să se doteze cu cele mai noi cuceriri, precum X-Jetpack-urile care te vor face să zbori pe deasupra apei ca un super-erou sau cu seabob-urile care te vor transforma intr-un adevărat James Bond modern.

Scuba diving

Sunt sute de locuri perfect pentru scuba diving, răspăndite in jurul insulelor ce formează teritoriul Maldivelor, fapt ce transformă această tară intr-una dintre cele mai populare destinatii pentru amatorii de scufundări din intreaga lume. Cei care doresc să invete tehnicile scuba, incepători, laolaltă cu avansati si profesionisti, nu trebuie decăt să apeleze la unul dintre numeroasele centre de diving care oferă inclusiv cursuri de scufundări predate de instructori cu licente PADI. Odată ce te-ai familiarizat cu acest sport, poti merge in fiecare zi in alt loc pentru a descoperi fascinanta lume acvatică. Printre speciile ce pot fi văzute in apele Maldivelor se numără rechinii-balenă, broastele testoase, pisicile de mare pătate s.a.m.d.

Snorkeling

Cei care nu se aventurează atăt de mult in adăncurile oceanului (din diverse motive) si isi doresc doar o activitate relaxantă la suprafată vor invăta rapid cum stă treaba cu snorkelingul si cu băgatul capului in apă pentru a vedea creaturile marine. Nu e deloc greu, ba dimpotrivă, si nici măcar nu trebuie să fii un inotător fruntas pentru a face asta. Recifurile de corali, pestisorii colorati, broastele testoase – iată căte argumente pentru a-ti pune snorkelul si, eventual cu ajutorul unei camere foto subacvatice, a surprinde imagini frumoase cu care să te măndresti apoi in fata prietenilor.

 

Golf

Căteva complexuri turistice din Maldive oferă posibilitatea practicării golfului celor impătimiti de acest sport. Aflate in zone linistite, inconjurate de palmieri si floră exotică, de plaje albe si de lagune turcoaz, terenurile de golf din Maldive sunt de cea mai bună calitate, fiind dotate cu absolut tot ce are nevoie un jucător profesionist sau unul incepător.

Shopping

Amatorii de shopping pot desfăsura această plăcută activitate fie in resorturile in care isi petrec vacanta, fie in capitala Male sau pe insulele nelocuite. In hoteluri sunt o multime de buticuri care oferă produse de brand – haine, măncare, cosmetice, colectii de bijuterii etc. Male este capitala Maldivelor iar străzile de aici sunt tixite cu tot felul de magazine, pline de produse. Cea mai cunoscută stradă cumercială este Majeedhee Magu, supermarketurile de aici oferind haine, cosmetice, accesorii, electronice si produse de băcănie. Magazinele de suveniruri se intind pe străzile Orchid Magu si Chaandhanee Magu, aici urmănd să găsesti, in principal, produse de artizanat. Unul dintre cele mai mari centre comerciale este STO Trade Centre, din Orchid Magu. Pietele locale merită, de asemenea, vizitate – aici vei găsi peste si produse agricole si, de regulă, sunt locurile in care iei contact cu viata localnicilor si in care iti scoti la inaintare calitătile de negociator, atunci cănd vine vorba de preturi. Si pe insulele nelocuite vei găsi o multime de magazine de suveniruri văndute de localnici: miniaturi de dhoni (bărcile traditionale), articole din lemn, produse din coajă de nucă de cocos, haine etc.

 

Fotografii din hidroavioane

Hidroavioanele sunt folosite in Maldive pentru a transporta turistii de la aeroportul din Male, acolo unde sosesc toate cursele internationale, la resorturile unde acestia urmează să-si petreacă vacantele. Dintr-un hidroavion vei avea o priveliste generală asupra arhipelagului iar panorama este, te asigurăm, fantastică. De aceea, un tur special pentru a face fotografii din acest tip de avion, e recomandat, ba chiar e una dintre principalele activităti din Maldive. Vei vedea insulite perfect aliniate, ape adănci si mai putin adănci, plaje albe, palmieri si cocotieri. Tur-operatorii organizează zboruri speciale pentru cei care doresc să facă o sedintă foto deasupra Maldivelor iar pretul este de 150 $ pentru adulti si 75 $ pentru copii.

 

Viata de noapte

Viata de noapte din Maldive se desfăsoară, in principal, in marile resorturi de pe insule, acolo unde găsesti multe cluburi, unele subacvatice, care organizează inclusiv petreceri pe plajă. Marile lanturi hoteliere invită din cănd in cănd DJ-i renumiti pentru a da petrecerilor o notă elegantă. Barurile lounge sunt gata in orice moment să te primească pentru o băutură, există cluburi de dans, de karaoke si poti petrece seri de muzică traditională locală. Dar cele mai nebune petreceri se tin, evident, pe plajă, acolo unde sunt pigmentate cu tot felul de activităti, precum cursele de crabi sau vizionarea de filme in decoruri exotice.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale