Infloresc ciresii!

Infloresc ciresii!

Infloresc ciresii!

Am primit ieri o vestea extraordinar de buna din partea prietenilor din Japonia. Ciresii se pregatesc sa ne ofere un spectacol exceptional. Datorita temperaturilor ridicate din timpul ierni, in aceasta primavara ciresii vor inflori un pic mai devreme. Atunci cand am analizat datele ultimilor ani si am decis perioada in care vom calatorii in Japonia, am hotarat ca in intervalul 28 Martie – 10 Aprilie avem cele mai mari sanse sa vedem, in cat mai multe locuri, ciresii. Totusi prognoza actuala ne ofera mai mult decat puteam spera, Japonia chiar ne intampina cu ciresii infloriti.  Vedeti mai jos datele estimative pentru locatiile prin care vom calatorii impreuna.

  • Osaka, Castelul Osaka – vom ajunge in Osaka in 22 martie, conform prognozei este exact ziua in care încep să se deschidă florile.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Osaka22 Martie28 Martie – 5 Aprilei
  • Okayama, Gradina Korakuen cu cei peste 300 de ciresi  – vom ajunge in Okayama in 31 Martie, atunci cand ciresii ofera cea mai frumoasa imagine.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Okayama28 Martie28 Martie – 7 Aprilei
  • Hiroshima Parcul Pacii si Insula Miyajima –  vom ajunge in Hiroshima in 2 Aprilie si cu siguranta florile se vor arata in toata splendoarea.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Hiroshima23 Martie29 Martie – 6 Aprilei
  • Kyoto, Cararea filosofului, Arashiyama, Templul Kiyomizudera – in cele 3 zile pe care le vom petrece in Kyoto, incepand cu 3 Aprilie vom hoinări pe drumul ciresilor infloriti.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Kyoto23 Martie23 Martie – 7 Aprilei

 

  • Nagoya, – vom ajunge in 6 aprilie- poate un pic cam tarziu, dar cu sanse de a ne bucura de o ploaie de flori de ciresi, atunci cand se scutura.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Nagoya19 Martie26 Martie – 3 Aprilei

 

  • Tokyo – vom ajunge pe 7 aprilie, cu putin noroc putem spera la o ploaie a florilor de cires in Parcul Ueno.
CityEstimated OpeningEstimated Best Viewing
Tokyo20 Martie27 Martie – 4 Aprilei

 

  • Ciresii infloresc incepand cu luna martie, in sudul Japoniei, pana in luna mai, in nordul acestei, iar perioada in care pomii sunt in plina floare difera de la oras la oras.
  • Desigur, nu fiecare copac dintr-un oras infloreste in aceeasi, ciresii din locurile umbroase se deschid mai tarziu decat cei din locurile insorite. Interesant este faptul ca in fiecare oras este desemnat arborele reprezentativ pentru a defini deschiderea primelor flori, kaika. In Tokyo acesta este situat la Altarul Yasukuni.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale