Informații călătorie în Thailanda

Informații călătorie în Thailanda

ianuarie 24, 2022

Ne tot uităm pe prognoze și vremea mohorâtă parcă tot nu se mai termină.

Urmează încă cel puțin două luni în care parcă avem nevoie de puțină căldură exotică, cât mai departe de temperaturile astea cu minus.

Nu mai vorbim de nevoia de relaxare și deconectare după un final de an ca de obicei agitat și după un început de an cu planificări și taskuri noi, care ne-au umplut agenda  .

Dacă în 2021 ne-am concentrat pe propuneri de vacanta si consultanță pentru pachetele cu destinații ca Republica Dominicană, Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt sau Madeira, în 2022 facem un pas mare, așteptat de multă lume și vă propunem minunata și exotica THAILANDA.

O destinație care înainte de pandemie era în topul nostru scurt și pe care o iubim  și o recomandăm nu doar ca destinație de relaxare de vacanță, dar și ca o destinatie unde cultura, viața cotidiană, templele budiste și zâmbetele oamenilor ne fac să simțim exotismul în fiecare moment și la fiecare pas, cuvânt, floare, fruct sau cocktail  .

Și pentru că urmărim de mult subiectul, nu numai că ne-am documentat ca întotdeauna consistent, să putem aduce informații utile și precise, dar am hotărât să trimitem buzduganul înainte și colega noastă Alina, precum pe vremuri Spătarul Milescu   a plecat la fața locului să experimenteze noile realități ale Thailandei, să găsească ce e mai bun pentru clienții și partenerii nostri și, la fel ca și Spătarul Milescu  , să ne informeze printr-o serie de articole scrise chiar de acolo, de sub soarele plajelor minunate din Koh Phangan.

Sau, după preferințe, de sub cerul roșiatic al apusurilor de peste mare ☺.

Vom începe însă cu informațiile necesare pentru a putea să ajungeți și voi acolo, și prima întrebare pe care probabil v-o puneți este dacă Thailanda s-a redeschis pentru turiștii romani.

Răspunsul este un simplu “Da”.

Chiar dacă procedura de intrare pare un pic mai complicată la început, urmărită pas cu pas și având noi grijă să aveți toate sfaturile și informațiile necesare, sigur o să puteți cât de repede să vă bucurați de o vacanța în Thailanda.

Încă din iulie 2021, Thailanda a decis deschiderea limitată pentru turiști prin programul Sandbox.

Începând cu luna noiembrie și până în 10 ianuarie a existat și așa numitul program Test &Go, dar acest program a fost pus în așteptare în urma numărului mare de cazuri Omicron înregistrate în ultima perioadă. Sunt șanse mari să fie redeschis, dar până atunci ne rezumăm doar la Sandbox.

PS EDIT   : se redeschide Test&Go de la 1 februarie, detalii aici https://free-spirit.ro/veste-buna-thailanda-redeschide-incepand-cu-1-februarie-programul-testgo/.

Ce este Sandbox ? 

La început destinat doar insulei Phuket a fost extins din ianuarie 2022 și la insulele Samui, Koh Tao, Koh Phangan,  Krabi și Phangng, destinatii noi, exotice, de plajă și relaxare.

Acest program presupune să stai primele 7 zile pe una din insulele de mai sus într-un hotel “SHA+” (adica acreditat expres de Ministerul de Turism thsilandez pentru acest program).

Sunt super multe, de toate categoriile, la toate preturile și pe toate gusturile și în cele șapte zile pe insulă nu veți fi limitat în niciun fel.

După cele 7 zile pe insula sunteți liberi să plecați în orice altă parte a Thailandei  .

Deci practic ZERO restricții.

 

Care sunt totuși condițiile programului Sandbox?

Ce documente ai nevoie?

 • Certificat de vaccinare;
 • Rezultat RT-PCR COVID 19 negativ, în engleză, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie;
 • Asigurare medicală de călătorie de minim 50 000 euro, în engleză, în care suma asigurată trebuie să fie specificată în Euro sau USD, nu se acceptă asigurări cu suma în RON;
 • Thai Pass, detalii despre acest document le prezentăm puțin mai jos;
 • Voucher de cazare pentru primele 7 zile la hotel din categoria “SHA Extra +”, în care se confirmă că ați plătit 7 zile de cazare în Krabi, Phang-Nga, Phuket, Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao. Atenție, simpla confirmare a rezervării de pe un site de rezervări online nu este suficientă. Voucherul/confirmarea trebuie să fie însoțite de un număr de confirmare unic prin care hotelul garantează șederea voastră timp de 7 zile în siguranță și eventual transferul de la aeroport la hotel;
 • Dovada că ați plătit în avans cele două teste RT-PCR COVID 19, via www.thailandpsas.com –se face online pe linkul de mai sus pentru Krabi, Phang-Nga sau Phuket și la rezervare hotelului pentru Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao, caz în care confirmarea hotelului este însoțită și de specificația clară că ați plătit și cele două teste. La punctul următor regăsiți detalii clarificatoare;
 • Documentele pentru viză – puteți verifica procedura pe site-ul Ambasadei Regatului Thailandei . Atenția, dacă nu depășiți 15 zile în Thailanda viza se obține și în aeroport și procedura este mult mai simplă.

 

Aveți întrebări legate de detaliile testărilor, câte teste faceți, unde și când le faceți?

1 înainte de a pleca în călătorie, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea călătoriei ;

1 când ajungeți în Thailanda, în aeroport la sosire ;

1 în ziua 5 la punctul de testare pe care îl alegeți sau o sa vi-l recomandam noi.

Cum se rezervă și cât costă testele?

Călătorii care aleg destinațiile Krabi, Phang-Nga sau Phuket pot rezerva și plăti testele via www.thailandpsas.com  și costă 2100 Baht / test sau 4200 Baht / 2 teste (1€ ~37Bath)

Călătorii care aleg ca destinații insulele Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao  pot rezerva și plăti testele odată cu rezervarea hotelului “SHA+”, costă 2200 Baht / test sau 4400 Baht / 2 teste. Primul test îl vor efectua în Aeroportul Samui și al doilea test în orice punct de testare din Koh Samui, Kho Phangan sau Kho Tao.

 

Ce este  Thai pass și ce documente trebuie să pregătiți înainte de a aplica?

Thai pass-ul este un permis de intrare, se completează și se încarcă documente  în aplicația https://tp.consular.go.th/.

După ce aplicați, durează între câteva ore și 7 zile și dacă totul este în regulă vi se va elibera un QR Code care se primește via email.

În cazul în care nu ați depus toate documentele respectând condițiile veți primi un răspuns negativ tot via email.

Ce documente trebuie să pregătiți înainte de a aplica?

 • Foto pașaport doar pagina cu fotografia;
 • Foto Certificat vaccinare și foto QR Code certificat vaccinare. Se încarcă același certificat pentru ambele sau toate trei dozele, dacă e cazul;
 • Foto confirmare *hotel SHA Extra + , de la hotel care să confirma plata integrală;
 • Foto confirmare plată teste – în care să apară RT-PCR Receipt Number;
 • Foto asigurare medicală în engleză, cu suma asigurată de minim 50 000 Euro

Documentele trebuie încărcate în format jpg, png sau jpeg.

Alte informații interesante:

 • Toate țările, fără excepție sunt eligibile pentru acest program.
 • Puncte de intrare cu avionul – ATENȚIE programul este destinat doar celor care ajung cu avionul pe Phuket International Airport pentru Krabi, Phang-Nga și Phuket; Bangkok’s International Airport, doar tranzit pentru zboruri interne „sigilate” – adică zboruri destinate programul Sandbox Ko Samui sau Samui International Airport.
 • Destinațiile eligibile: Krabi, Phang-Nga, Phuket, Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao).

Călătorii care optează pentru  Krabi, Phang-Nga, sau Phuket pot schimba hotelul de două ori pe parcursul celor 7 zile, dar este necesar ca ambele hoteluri să fie SHA++. Călătorii care optează pentru Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao  pot schimba hotelul de trei ori pe parcursul celor 7 zile, dar trebuie să stea prima noapte în Ko Samui până primesc rezultatul testului negativ și apoi pot să schimbe hotelul din Ko Samui în hotel în Koh Phangan sau Ko Tao sau în alte hoteluri în Koh Samui. Toate hotelurile rezervate în primele 7 zile trebuie să fie SHA ++

Vaccinuri aprobate: CoronaVac (Sinovac), AstraZeneca (Vaxzevria, Covishield), Pfizer-BioNTech, (Comirnaty), Moderna, Janssen (Johnson & Johnson), COVILO (Sinopharm), Sputnik V, Covaxin, Medigen.

Ce se întâmplă la intrarea în Thailanda, cum se procedează, ce documente prezentați, veți afla de la consultanții Free Spirit. Nu este nimic complicat, a mers super repede, sunt organizați și au fost super atenți la detalii gen scaune, pixuri, etc pentru toată lumea ca să poți completa ușor documentele și să nu fie înghesuială.

Desigur că informațiile prezentate mai sus pot fi completate cu detalii specifice pentru călătoriile cu copii sau călători care nu sunt complet vaccinați, hotelurile din programul SHA++, dar toate acestea pot să fie un subiect plăcut de discuție cu consultanții Free Spirit Travel.

Urmează în seria de articole despre Thailanda:

Itinerar recomandat, perfect pentru a te bucura de Thailanda

Hoteluri recomandate în Phuket

Hoteluri recomandate în Samui

O altfel de călătorie în Thailanda – Koh Phangan și long stay travel.

Ne vedem în Thailanda!

Citește in continuare