Insulele Maldive, pasaport catre Paradis

Insulele Maldive, pasaport catre Paradis

septembrie 15, 2015

Maldive!

Cum iti suna aceasta destinatie de vacanta, in afara de ”exotic”? Daca cineva te-ar invita sa mergi in Insulele Maldive ai sti spre ce zona a globului urmeaza sa te indrepti? Hai sa explicam un pic si, la final, poate chiar tu vei fi cel care ne vei da un telefon sa ne intrebi cand te ducem acolo!

Maldivele formeaza un arhipelag din Oceanul Indian (aflat la sud-vest de Sri Lanka, langa Ecuator) care cuprinde 1190 insule de coral, intre care 26 de atoli principali. 202 dintre aceste insulite sunt locuite iar pe 87 dintre ele se afla resorturi turistice. Interesant este ca Maldivele reprezinta cea mai joasa tara din lume, solul lor aflandu-se, in medie, la numai 1,5 metri deasupra nivelului marii, cel mai inalt ”varf” fiind in insula Villigili – 2,3 metri! Motiv de ingrijorare majora pentru locuitorii din Maldive, care se tem ca daca vor continua schimbarile de climat, tara lor – cea mai mica din Asia! – ar putea fi acoperita de ape.

Odata ajuns in Maldive vei descoperi o tara eminamente islamica, in care e bine sa te imbraci respectand regulile vestimentare ale acestei religii. Mai exact, modest. E ok daca, de pilda, mergi pe strazile din capitala Malé in sort si tricou. Dar nu e in regula daca te expui in bikini. Costumele de baie sunt acceptate doar in resorturile turistice.

Probabil te intrebi ce e de facut in Insulele Maldive, in afara faptului de a sta la soare si a te balaci in ape turcoaz. Cu siguranta, multe dintre activitatile turistului in Maldive au legatura, intr-un fel sau altul, cu apa. Daca esti romantic, o plimbare, la apus, cu barca traditionala dhoni, s-ar putea sa te emotioneze si sa faci declaratii de dragoste la foc automat. Te poti plimba printre insulele nelocuite pe care se afla, totusi, amenajate locuri in care ti se va da de baut si de mancat in vreme ce muzicieni locali canta la instrumentele lor pitoresti (numite bodu beru) pentru a atrage delfinii. Daca iti place sa scormonesti adancurile marilor si oceanelor, ai suficient de multe argumente pentru a face diving sau snorkeling, cu atat mai mult cu cat in toate resorturile din Maldive vei gasi de inchiriat echipamentul necesar. Viziteaza atolul Addu, fiindca aici coralii au scapat de furiile uraganului El Nino si te vor incanta. Daca esti amator de pescuit, o excursie in larg, cu barca cu motor, perfect echipata pentru o partida de zile mari, e tot ceea ce ti-ai dori. Iar daca o faci pe timp de noapte, vei prinde baracude sau pesti-veverita.

 

 

Daca tanjesti dupa un strop de urbanism, viziteaza capitala Malé. E aglomerata dar iti vei face o imagine completa a ceea ce inseamna viata din Maldive in afara complexurilor turistice. Aici vizitezi Muzeul National , care include o colectie de artefacte si de obiecte ce apartin Sultanului. Tot aici poti vizita moscheea Vinerea Mare, care se mandreste cu o cupola imensa, din aur. Si pentru a lua pulsul comertului local, nu rata piata de peste, in care animalele marine, proaspat scoase din mare, sunt transate si pregatite chiar sub ochii tai.

De la Malé ia un feribot catre insula artificiala Hulhumalé, in care descoperi orasul utopic care e pregatit sa ”salveze” populatia Maldivelor atunci cand apa va acoperi tara. Hulhumalé se afla de-a dreptul la ”munte”, adica la 2 metri deasupra nivelului marii. Villigili este un alt orasel, de pe o alta insula, in care te poti bucura de experienta contactului cu traiul locuitorilor din Maldive, te poti relaxa la plaja, poti face un picnic sub palmieri sau poti privi la un meci de cricket, desigur fara a intelege ceva din regulile acestui joc bizar. Sunt doar cateva dintre posibilitatile pe care ti le ofera aceste insule fascinante, al carui ”portret” fotografic pare desprins din albumele Paradisului.

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Maldive.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale