Koyo, fascinația Japoniei toamna

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Koyo, fascinația Japoniei toamna

 

Pentru japonezi, admiratul frunzelor de arțar colorate toamna este o stare de spirit, o relație specială de sute de ani. Sunt momente de relaxare, de meditație, de scufundare în natură, momente în care natura devine cel mai de preț dar al vieții și singurul care contează cu adevărat. O filozofie de viață după care japonezii s-au ghidat întotdeauna.

Koyo sau fenomenul frunzelor de arțar ruginii trezesc atât pentru japonezi, cât și pentru turiști, aceeași emoție pe care o simt când admiră florile de cireș în timpul primăverii. Dar, în comparație cu florile de cireș care durează în general doar o săptămână, frunzele de arțar pot fi admirate, de obicei câteva săptămâni, fiind, prin urmare, puțin mai ușor de prins decât florile de cireș.

În fiecare an, începând cu jumătatea lunii septembrie, frunzele de toamnă își fac simțită prezența pe munții cei mai înalți din Hokkaido iar apoi, treptat, se instalează la altitudini mai mici, spre sud, până ce acoperă Tokyo și Kyoto, în a doua jumătate a lunii noiembrie. Și, cu puțin noroc, culorile toamnei pot fi admirate și la începutul lunii decembrie. Pentru a trăi la maxim experiența admirării frunzelor de arțar, Free Spirit vă îndeamnă să vizitați Japonia în luna noiembrie, fiind cel mai potrivit moment al acestui sezon.

Culorile toamnei se aștern peste orașele japoneze, unde frunzele de arțar pot fi admirate cel mai bine în parcuri și grădini. Printre locurile destinate privitului frunzelor ruginii de arțar se regăsesc grădinile templelor din Kyoto, fosta capitală imperială a Japoniei. Aici, culorile de toamnă completează armonios arhitectura elegantă a clădirilor, iar în timpul iluminărilor de seară din grădini și temple, imaginile copacilor par aproape suprarealiste pentru privitori. Cele mai frumoase temple din Kyoto, Templul Ginkakuji, Templul Ryoanji, Templul Kinkakuji, precum și Templul Tenryuji, pădurea de bambus din Arashiyama vor prezenta un frumos spectacol de culori.

Frumusețea acestora poate fi surprinsă și în capitala Japoniei, Tokyo, unde vă puteți lăsa pierduți printre arțarii din parcul Altarului Meiji sau pe străduța Nakamise, ce vă va duce la renumitul Templul Senso-ji. În completarea acestora vin Grădinile Ninomiya ale Curții Imperiale și Grădinile Rikugien din nordul orașului Tokyo.

 

De asemenea, Parcul Național Fuji Hakone, nu foarte departe orașul Tokyo, vă va impresiona cu noua înfățișare de toamnă, unde, cu puțin noroc și cer senin, veți putea admira frumusețea lui Fuji-san, printre frunzele ruginii, roșiatice și galbene.

Mai sus, în inima munților, în prefectura Gifu, regiuni precum Takayama sau Shirakawa-go oferă o experiență de neuitat în acest anotimp, când culorile de toamnă domină natura și completează perfect imaginea căsuțelor din lemn, specifice acestor zone.

Totodată, Kanazawa, cunoscută pentru cartierele de ceai și samurai, se laudă cu Grădina Kenrokuen, care în acest sezon, este învăluită de un aer plăcut și oferă turiștilor un prilej perfect pentru plimbări relaxante și admiratul frunzelor de toamnă.

Uji, orașul cultural dintre Kyoto și Nara, renumit pentru ceaiul său verde, nu se lasă mai prejos când vine vorba de arțari. Templul Byodoin, precum și grădinile și iazul acestuia scot în evidență farmecul și atmosfera de toamnă. Mai mult, există vizite speciale de noapte la acest templu, unde în holul Phoenix iluminarea face posibilă admirarea culorilor de toamnă și creează o experiență unică pentru privitori.

La Nara, oraș plin de comori istorice,  în trecut primă capitală permanentă a Japoniei, natura capătă un farmec aparte în acest anotimp, iar peisajul pictat cu mii de copaci cu frunze ruginii, vă va crea o experiență uimitoare.

Mergând spre Osaka, o experiență asemănătoare o puteți avea vizitând Castelul Osaka, un loc minunat pentru a descoperi mai multe despre istoria japoneză, dar și pentru a vă lăsa pașii să vă poarte pe terenurile frumoase din jur. Parcul Castelului Osaka este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din oraș pentru a surprinde culorile frumoase de toamnă la apogeul lor, acesta găzduind o mulțime de arțari.

În Hiroshima, cel mai bun loc pentru imortalizarea unui minunat tablou de toamnă este cu siguranță Miyajima, insula unde este foarte bine surprins acest moment al anului, când munții sunt încununați cu frunze în nuanțe splendide de roșu și galben.

În funcție de temperaturile din lunile și săptămânile precedente, perioada frunzelor de arțar poate varia în fiecare an de la câteva zile, până la una sau două săptămâni, însă acest lucru nu poate fi considerat a fi o piedică pentru a vizita Japonia cu noul look, în culorile ruginii ale toamnei.

Călătorim în Japonia de peste 15 ani, i-am descoperit și i-am admirat toatele fețele și chipurile. Japonia are un look elegant de primăvara, cu prețioasele ei accesorii de flori de cireș și unul de  iarnă, alb și diafan. Vara e fierbinte și umedă, dar nimic nu se compară cu Japonia toamna, atunci când își îmbrăcă straiele înflăcărate.

După ce fiecare dintre noi am căutat cele mai frumoase imagini ale Japoniei toamna, am creat un itinerariu perfect. Și pentru că suntem diferiți – unora ne place să fim ghidați de călători profesioniști, altora ne place să căutăm să fim călători profesioniști – am găsit soluția pentru fiecare:

  • poți alege să vizitezi Japonia, în această toamnă într-un circuit de grup
  • sau poți alege programul Japan by myself și să vizitezi Japonia ca un călător profesionist.

Indiferent ce alegi, noi suntem aici să-ți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru vacanța ta în Japonia.

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Japonia.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale