Lucruri de facut in Ubud, pentru trup si spirit

Lucruri de facut in Ubud, pentru trup si spirit

februarie 7, 2018

Nicio calatorie in Bali nu e completa fara o trecere prin Ubud, acest loc incarcat de frumusete si bucurie spirituala. Sunt o multime de lucruri de facut in Ubud, de la vizitarea si admirarea incantatoarelor terase de orez pana la simpla relaxare pe terasa unui restaurant cu panorama. Iata mai jos doar cateva dintre motivele pentru care vei descoperi ca Ubud e una dintre inimile pulsande ale Indoneziei:

Viziteaza un vindecator balinez sau un cititor in palma

Probabil ca ai auzit despre scriitoarea americana Elizabeth Gilbert si celebra ei carte (ecranizata), Eat, Pray, Love. Desi probabil nu vei merge in Bali ca sa-ti cauti propriul guru, o vizita la un vindecator traditional sau la un cititor in palma, va fi o experienta interesanta, care in niciun caz nu va semana cu o programare la Mama Omida. Poti vorbi cu acesti oameni despre orice in legatura cu sanatatea ta, le poti pune intrebari despre viitor si poti combina aceasta vizita cu un ritual de curatare spirituala in fata unui templu cu izvoare de apa sfintita.

Experimenteaza gastronomia locala

In Ubud vei manca cele mai bune babi guling (porcușor de lapte) si bebek goreng (rata crocanta) de pe insula, asa ca nu rata restaurantele cu specific local, precum Ibu Oka si Bebek Tepi Sawah. Pentru o experienta gastronomica mai intensa, misterioasa aventura culinara e cel mai bun mod pentru a gusta cele mai fine preparate oferite de patru restaurante de top din Ubud. Iar daca vrei sa faci un curs de bucatarie, alege-l pe cel numit ”Martha Stewart de Ubud”.

bali-mancare traditionalaBea cea mai buna cafea din Bali

Ubud nu e renumit doar pentru gastronomia delicioasa si sanatoasa ci este, in acelasi timp, si locul in care se poate bea cea mai buna cafea din Bali. Oamenii de la Seniman Coffee Studio stiu cu adevarat sa selecteze cele mai bune boabe si sa prepare din ele o cafea delicioasa. Incearca, de pilda, Flat White, si ia in calcul ca langa cafea vei primi mereu un mic dejun excelent, sucuri naturale, prajiturele si foietaje. Cafeneaua aceasta are un spirit aparte, fiind localizata pe una dintre strazile laterale ce se formeaza din soseaua principala a Ubudului. Iar daca te prinde ploaia poti servi intotdeauna o licoare la fel de buna in interiorul altor doua cafenele de top: Freak Café si Anomali Coffee.

Viziteaza terasele de orez

Daca Ubud e o localitate faimoasa pentru ceva atunci acestea sunt terasele de orez. Prin urmare, daca dispui de putin timp pentru o vizita in Ubud si vrei sa nu ratezi ceva esential, plateste o excursie pentru a vedea terasele de orez! Iar cel mai bun loc pentru a face asta se afla in nordul orasului, la terasele Tegallalang. Vei ramane uimit de pacea care domneste asupra acestui loc si de frumusetea lui nepamanteana, marcata de un verde aproape ireal. Nu te grabi, viziteaza terasele cu calm si pace sufleteasca, paseste pe numeroasele carari care le strabat si garantat te vei incarca de energie si ganduri pozitive.

indonezia

Fa un masaj de relaxare

Nimic nu se compara cu relaxarea fizica si psihica prilejuita de un masaj de relaxare in Ubud. Intalnesti saloane de masaj si spa-uri la tot pasul iar preturile sunt absolut decente, majoritatea dintre ele oferind servicii de calitate. Incearca un masaj balinez sau experimenteaza un tratament complet, care include masca faciala sau corporala si o baie florala calda, la final. Dupa o zi de colindat, de facut sport sau yoga, un masaj facut ca la carte este exact ceea ce-ti trebuie.

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Bali.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale