Machu Picchu

Machu Picchu

 

Machu Picchu, supranumit si „Orasul din nori” este o citadela antica a civilizatiei incase, fiind una din privelistile cele mai evocatoare ale Americii de Sud.

Machu Picchu este un sit incas din secolul al XV-lea, situat in regiunea Cusco. Ruinele au fost redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locuri stravechi din lume. Legendele si miturile indicau faptul ca Machu Picchu (insemnand „vechiul pisc” in limba Quechua) era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incasii l-au transformat intr-un mic oras extraordinar.

„Orasul din nori” se gaseste la 2430 m deasupra nivelului marii, in mijlocul unei paduri tropicale de munte, intr-un decor special. A fost probabil cea mai uimitoare creatie urbana a Imperiului Inca; zidurile uriase, terasele si rampele pareau ca si cum au fost taiate in mod natural pentru a oferi un astfel de peisaj maiestuos. Frumusetea naturala aflata pe pantele de est a Anzilor, cuprinde bazinul superior de Amazon cu o mare diversitate in ceea ce priveste flora si fauna.

 

 

Festivalul Soarelui

In fiecare an pe 24 iunie, Cuzco este gazda celui mai mare festival ( poate ca si unul dintre cele mai vechi) din America de Sud : Festivalul Soarelui. Festivalul este dedicat lui „Inti”, zeul soarelui, Dumnezeu cel mai important pentru incasi ce anunta noul an si o noua recolta. Festivalul are loc in Sacsayhuaman (la 2 km de Cuzco) si are la origine vechile obiceiuri care erau practicate cu secole in urma, respectandu-se intr-o mare masura ritualurile inchinate Zeului Soarelui. Incasii sarbatoresc acest lucru in fiecare an, timp de noua zile consecutiv cu dansuri colorate si procesiuni de sacrificarea a animalelor (in special a lamelor). Cand spaniolii au sosit in Peru, ei au incercat imediat sa interzica toate ritualurile si festivitatile, inclusiv Festivalul Soarelui. Celebrarea a avut loc in secret, dar Festivalul original a fost uitat pana aproape de anul 1944. In 1944 un grup local de persoane indigene a fondat o miscare pentru a recrea acesta celebrare faimoasa a Incasilor. Chiar daca multe elemente de sarbatoare au fost uitate, grupul a fost capabil de a recrea o mare parte din sarbatoarea bazata pe celebrul Inca cronicarul, Inca Garcilaso de la Vega.

Daca ati dori sa vizitati Machu Picchu si Cuzco, de ce nu v-ati putea combina concediul cu o vizita la unul dintre cele mai emblematice festivaluri indigene din America de Sud : Festiavalul Soarelui (Inti Raymi).

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale