Madeira, un colt de paradis

Madeira, un colt de paradis

iunie 23, 2014

Madeira este o insula cunoscuta sub numele de „Gradina plutitoare” sau „Perla din Oceanul Atlantic”. Acesta este situata in Oceanul Atlantic de Nord si are o varietate de atractii rare pe langa cerul albastru si impunatoarele vai si munti, iar in privinta plantelor este foarte diversa. Insula este renumita pentru vinul de Madeira, florile exotice, fructele tropicale si izbitoarele peisaje.

Funchal a fost declarat oras pe 21 August 1508, fiind cel mai mare oras din insula si acum devenind principalul centru comercial. Acesta este situat pe coasta de Sud din Madeira si este unul dintre cele mai populare nave de croaziera din Oceanul Atlantic in porturile de escala. Funchal are un bogat patrimoniu istoric, fiind un oras plin de viata, de culoare, cu uimitoare privelisti ale muntilor.

Muntii sunt pur si spectaculosi, iar varfurile lor, invaluiti in ceata ofera o priveliste greu de crezut ca se afla la doar cativa kilometri de coasta insorita a insulei.

Desertas este un grup de insule cunoscut ca Deserta Grande, Bugio, Ilheu Chao si Prego Mar situate la aproximativ 22 km sud-est de Funchal. Ele sunt acum o rezervatie naturala si au una din douasprezece cele mai periclitate specii de animale pe pamant.

Insulele Selvagens sunt o rezervatie naturala, un grup de trei insule mici, Selvagem Grande, Selvagem Pequena si Ilheu de Fora. Ele sunt la 180 km sud de Madeira. In 1971, aceste insule au fost declarate rezervatie naturala. Datorita caracteristicilor lor putem gasi o diversitate de flora si fauna.

Hotelurile din Madeira sunt o destinatie de vacanta superba pentru toate grupele de varsta, cu o mare varietate de atractii, activitati si hoteluri rafinate. Cateva dintre hoteluri sunt amplasate in Funchal, si contin o multitudine de cafenele, restaurante si baruri.

Clima are in medie temperaturi intre 18 si 24 de grade Celsius, insula Madeira avand un climat sub-tropical, facand-o destinatie de vacanta perfecta pe tot parcursul anului.

Insula Madeira ofera o varietate de activitati pe tot parcursul anului, cum ar fi excursii pe insula, plimbari, pescuit, excursii cu barca, zborul cu parapanta, surfing, echitatie, fiind o modalitate foarte buna de a avea o vacanta unica, in timp ce va bucurati de natura.

Exista 3 terenuri de Golf in arhipelagul Madeira, acestea fiind Santo da Serra Golf Club, Club de Golf Palheiro si Porto Santo. Madeira este paradisul jucatorilor de golf, datorita terenurilor imense oferite jucatorilor.

,,Gradina placerilor” este paradisul padurilor vesnic verzi, pline de flori, al cascadelor involburate si al piscinelor naturale insirate pe malul Atlanticului.

Una dintre placerile unei vacante pe insula este ca oceanul nu este niciodata prea departe. Puteti petrece zilele explorand plajele cu pietris si bazinele naturale care atesta originile insulei vulcanice, sau puteti lua un feribot de la Porto Santo pentru a va bucura de superbele plaje aurii.

Binecuvantata cu un climat aproape perfect, vizitatorii vor constata ca o singura excursie la Madeira nu este de ajuns si se vor intoarce ori de cate ori vor avea ocazia.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale