Mexic – argumente solide pentru o vacanta de superclasa

Mexic – argumente solide pentru o vacanta de superclasa

martie 22, 2016

Mexic a fost ani de zile una dintre destinatiile favorite de vacanta ale americanilor. In ultimul deceniu insa, europenii au facut o adevarata pasiune pentru aceasta tara in care peisajele, plajele si patrimoniul cultural se impletesc in cele mai fericite moduri. Cultura mayasa si cea azteca, locuri intrate in patrimoniul UNESCO, precum Chichen Itza, Uxmal si Guanajato, destinatiile de plaja, precum Cancun, Puerto Vallarta si Playa del Carmen, traditiile culinare, muzica vibranta si dansurile spectaculoase – toate acestea contribuie la plasarea Mexicului in centrul atentiei turistilor, inclusiv din Romania. Care ar fi cele mai interesante locuri din Mexic pe care sa le vizitezi? Greu de spus. Nu si de sugerat.

 

Centrul Mexicului: Querétaro, San Miguel de Allende si Guanajuato

Sunt multi cei care se gandesc sa-si petreaca vacanta pe coastele mexicane insa centrul tarii ofera cu adevarat o experienta culturala de neuitat. Guanajuato City, capitala statului cu acelasi nume, aflat intr-o zona montana, atrage numerosi vizitatori cu muzeele sale dar si cu un tur al minelor. Querétaro se remarca prin zona veche a orasului dar si prin faptul ca e una dintre cele mai vii localitati atunci cand e vorba de muzica si dansuri. De asemenea, San Miguel de Allende e recunoscut ca fiind centrul cultural al… centrului Mexicului, locul in care s-au stabilit multi expati americani si canadieni. Turistii au ce vizita, de la scolile de arta la cladirile istorice ale orasului, aici incluzand muzeul Allende si casa memoriala Ignacio Allende, legendarul conducator al armatei spaniole, care a simpatizat cu miscarea mexicana de independenta. Toate aceste trei orase sunt aflate in patrimoniul UNESCO.

 

Yucatan: Merida, Uxmal si Chichen Itza

Celebru pentru siturile istorice si arheologice, statul Yucatan atrage turistii care vor sa cunoasca si sa exploreze cultura maya din Mexic. Merida, capitala statului, este supranumit ”Orasul alb” si este punctul de plecare catre toate rutele mayase de langa Chichen Itza, acolo unde se afla binecunoscuta piramida ce apartine de nu mai putin celebra cultura maya Kukulkan, dar si de langa Ek Balam si Mayapan. La fel, ruinele de la Uxmal, alt sit UNESCO, sunt, poate, mai putin impresionante decat cele de la Chichen Itza dar prezinta un model arhitectonic diferit si mult mai detaliat, motiv pentru care vizitatorii nu vor regreta drumul. Multi turisti vin in Yucatan si pentru a trai experiente culinare, zona fiind renumita si in acest sens.

 

Cancun, Riviera Maya, Cozumel si Isla Mujeres

Daca esti in cautare de soare si plaja, trebuie sa ai in primul rand in fata ochilor numele Cancun. Aceasta statiune este recunoscuta ca fiind numarul 1 in topul statiunilor mexicane, langa ea aflandu-se ”comori” precum Holbox, Isla Mujeres, Cozumel, Isla Contoy si micul sat de pescari Puerto Morelos – toate acestea atrag anual peste 3 milioane de vizitatori. In statul Quintana Roo, aproape totul se focuseaza pe activitati legate de sporturile acvatice, de la ski jet la snorkeling, de la scuba diving la surf. Cei carora le plac ”excursiile” sub apa vor fi incantati sa vada bariera de corali Mezoamericana, a doua ca lungime din lume. Plajele si resorturile de clasa sunt concentrate in zonele Cancun si Riviera Maya, care imbie turistii si cu alte genuri de atractii, precum Muzeul Submarin dar si cu viata de noapte si shoppingul.

 

Mexico City

Avand o reputatie excelenta in privinta culturii, shoppingului, relaxarii si gastronomiei, Mexico City, capitala tarii, atrage peste 12 milioane de vizitatori in fiecare an. Acestia gasesc timp si energie sa descopere multe dintre minunatiile orasului – cladiri istorice, muzee, piete, galerii de arta. O suita de hoteluri de clasa, restaurante de top, sali de concerte, parcuri (Chapultepec e unul dintre cele mai frumoase), laolalta cu atractii populare de genul cartierelor coloniale San Angel si Coyoacan, zona arheologica Teotihuacan sau lacul Xochimilco, contribuie la imaginea de capitala turistica de prim rang.

 

Vezi aici oferta noastra pentru Mexic.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale