Must see in Singapore!

Daca am avea doar o zi in Singapore, ce-ar trebui sa nu ratam?

Clarke Quay, destinatia aleasa de catre oricine din Singapore pentru restaurante si divertisment, este un caleidoscop colorat de cladiri, cafenele moderne si cluburi de jazz. Noaptea, zona prinde viata atunci cand toate cladirile sunt luminate si se simte aerul de petrecere. Indiferent de ora la care vei ajunge aici, bucura-te de mancare, bauturi, muzica si divertisment.

Robertson Quay, cea mai relaxata zona dintre cele trei situate de-a lungul raului Singapore, s-a transformat dintr-o zona rezidentiala intr-o adevarata zona de divertisment cu baruri. restaurante, cafenele si galerii de arta. Aici este si locul perfect pentru cei ce iubesc teatrul.

Little India este o zona istorica vibranta ce arata cele mai bune particularitati ale comunitatii indience din Singapore, de la cultura la cumparaturi incredibile. In trecut, Mica Indie era locul unde se tineau curse de cai, dar astazi, poti sa vezi cum vechile magazine s-au pastrat si se bucura de competitie cu cele noi.

Raffles Hotel, hotelul in stil colonial din Singapore, construit de catre doi frati persi, a devenit un adevarat simbol. Numit dupa cel ce a fondat Singapore modern, pune la dispozitie o curte cu gradina tropicala, un muzeu si un treatru in stil victorian.

Qrchard Road
Originile modeste ale Drumului Livezii dateaza de la inceputul anilor 1830 atunci cand era un drum de tara fara nume. De-o parte si de alta a lui se aflau livezi de pomi fructiferi, plantatii de nucsoara si ferme de piper. In locul plantatiilor, au aparut zone rezidentiale, cimitire evreiesti si budiste, temple hinduse si chiar si o spalatorie in aer liber. Astazi, Orchard Road este raiul celor iubitori de cumparaturi.

Hop on Hop off

Sau poate cel mai potrivit este sa lasi soarele sa te incalzeasca, vantul sa te racoreasca la etajul autobuzului turistic Hop on hop off.  Abonament de o zi intreaga iti permite urcari si coborari nelimitate de-a lungul rutelor City si Heritage!  Este simplu sa te bucuri de Singapore cu acest sistem usor de vizitare. Sistemul hop-on si hop-off iti permite sa vizitezi orasul in propriul tau ritm. Vezi ceva care iti place? Simplu, cobori, te plimbi si apoi te urci in urmatorul autobuz. Intervalul intre fiecare autobuz este de 20 de minute.

orchard_road_free_spirit

Punctele impresionante ale turului:

  • Clarke Quay – Unul dintre locurile cele mai pline de viata ale orasului cu o viata de noapte incomparabila, cu o multime de restaurante, baruri si alte locuri pentru divertisment.
  • Gradinile botanice – O vizita ce nu trebuie ratata de cei ce iubesc natura, Gradinile botanice reprezinta un muzeu viu. Gradina nationala de orhidee, situata in interior contine peste 3000 de specii de orhidee.
  • Orchard Road – Cea mai faimoasa strada de cumparaturi din Singapore
  • Little India (Mica Indie) – Zona ce iti ofera o imagine asupra comunitatii indiene din Singapore.
  • Wholesale Market – Cunoscuta ca piata hotilor acum cativa ani, la aceasta piata unica de chilipiruri gasesti de toate.
  • Boat Quay – Situat de-a lungul Raului Singapore, Boat Quay este locul ce trebuie vizitat pentru divertisment. Un loc perfect pentru a te relaxa dupa o zi de vizitat.
  • Chinatown – Scufunda-te in cultura si istoria chineza in Chinatown si priveste cum imigrantii chinezi traiau si munceau in anii de aur.

Citește in continuare