O vizita pe Insula Margareta, din Budapesta

O vizita pe Insula Margareta, din Budapesta

 

Budapesta, capitala Ungariei, e un oras atat de frumos incat, chiar daca l-ai vizitat, iti doresti sa revii cu noi si noi prilejuri. Un motiv popular este acela ca Budapesta gazduieste o sumedenie de concerte, cu artisti si trupe cunoscute, multi dintre acestia alegand sa nu treaca si Bucurestiul in periplul promovarii noilor lor albume. Asa ca, pentru romani, Budapesta este o solutie foarte la-ndemana, mai ales ca orasul ofera si satisfactia unei vizite pentru toate gusturile: de la cele culturale, la cele… eco.

 

Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru petrecerea timpului de calitate in Budapesta este insula Margareta, aflata pe mijlocul cursului Dunarii, considerata de localnici drept Central Park-ul sau Hyde Park-ul orasului. In Evul Mediu, Insula Margareta se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Dupa invazia mongola, regele Bela a infiintat aici o manastire de maici si a jurat ca o va trimite acolo pe fiica lui, Margareta, daca va reusi sa recapete tara din mainile cotropitorilor. La scurt timp dupa aceea, mongolii au plecat iar regele a trebuit sa-si respecte juramantul, trimitand-o vreme de 11 ani pe Margareta la manastire. De atunci, insula poarta numele ei. Astazi, Margareta e un parc public, conectat la oras prin intermediul podului cu acelasi nume. E un loc extrem de popular printre localnicii care vin aici sa-si petreaca dupa-amiezele relaxandu-se, practicand diverse sporturi sau pur si simplu pentru a se plimba. Dar uite ce poti face ca turist, intr-o vizita pe Insula Margareta:

 

 

Plimba-te intr-un vehicul simpatic

Insula are o lungime de 2,5 km si o latime de 500 m. Daca ajungi aici impreuna cu persoane mai in varsta, probabil ca le va fi destul de greu sa o parcurga la pas. Dar nu e nicio problema: pe insula sunt o multime de vehicule care pot fi inchiriate, de la biciclete (cea mai simpla optiune) pana la masinute de golf, scutere electrice sau un fel de masini in forma de oua, foarte haioase.

 

 

Urca-te in turnul de apa al insulei Margareta

Turnul de apa a fost construit in 1911, in stil arhitectonic Art Nouveau si este furnizorul de apa pentru rezidentii de pe insula, hotelurile si restaurantele de aici. In anul 2012 a fost deschis si publicului larg, de atunci devenind un important centru expozitional dar si important punct de reper pentru Budapest Summer Festival. Se poate urca in el, iar de sus vei avea frumoase panorame asupra insulei Margareta, a orasului si a dealurilor Buda.

 

 

Cauta veveritele!

Sigur, cea mai placuta activitate pe insula Margareta este sa te plimbi si sa te bucuri de caldura soarelui, in special daca ajungi aici primavara sau vara. E locul perfect pentru a-ti petrece timpul citind pe o banca, de pilda. Daca o vei face, va fi aproape imposibil sa nu remarci la un moment dat veveritele care impanzesc insula. Nu sunt la fel de multe ca in Hyde Park, din Londra, dar sunt suficient de numeroase cat sa-ti doresti sa le localizezi si sa le fotografiezi sau sa te bucuri de prezenta lor jucausa.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale