Pietele de Craciun din Franta

Pietele de Craciun din Franta

decembrie 3, 2015

Craciunul reprezinta pentru francezi un moment magic iar aceasta sarbatoare nu poate fi trecuta usor cu vederea, prin urmare locuitorii din Hexagon o onoreaza cum se cuvine in aproape toate marile orase dar si in localitatile mai mici, chiar si in cele din sudul tarii, acolo unde vremea in decembrie poate fi destul de calduroasa. Standuri de lemn, colorate, impanzesc bulevardele, strazile si pietele iar atmosfera se anima peste tot in perioada sarbatorilor de iarna, devenind foarte atractiva atat pentru localnici cat si pentru turisti. Zonele in care Craciunul e primit cel mai frumos sunt cele din nordul Frantei si din Alsacia, in mod particular in orasele Lille si Strasbourg. Dar cu siguranta ca oriunde te vei afla in Franta in perioada de sarbatori vei gasi motive solide pentru a te bucura de sosirea Mosului. Trecem aici in revista doar cinci dintre cele mai frumoase piete de Craciun organizate in aceasta tara:

 

Pietele de Craciun din Nord-Pas-de-Calais

Asa cum spuneam, in nordul Frantei, Craciunul capata intotdeauna o aura aparte iar pietele organizate in localitatile de aici au un quelque chose de neegalat. Cele mai frumoase le vei gasi in porturi precum Boulogne si Dunkirk, cele in care se regasesc si locurile devenite celebre in timpul debarcarii din cel de-al doilea Razboi Mondial. De asemenea, merita sa vizitezi si Le Touquet, Amiens, romanticul Arras, Bethune, Lens (cu al sau Louvre-Lens, unde vezi arta provenita de la muzeul-frate din Paris), Licques (celebru pentru Parada Curcanului, organizata anual) si Lille.

 

 

Piata de Craciun din Paris

In Paris se organizeaza multe piete de Craciun dar in mod cert cea mai populara este cea de pe Champs-Elysees (15 noiembrie – 4 ianuarie) , cu minunatele cabanute sclipitoare ce se intind de-a lungul bulevardului. Vinul fiert, turta dulce, carnatii si specialitatile culinare din diverse regiuni ale Frantei fac parte esentiala din oferta acestora iar luminile cu care e impodobit Champs Elysees-ul creeaza o atmosfera unica.

 

 

Piata de Craciun din Caen (Normandia)

In localitatea Caen, festivitatile de Craciun se organizeaza in Place Saint-Sauveur. Odata ajuns aici, vei avea la dispozitie o multime de standuri cu produse traditionale internationale, intr-o atmosfera tipica de sarbatori, incarcate cu miresmele emanate de painea cu ierburi si vinul fiert. Vei gasi cate ceva pentru orice gust, de la foie gras la figurine cu elfi. In regiune se mai organizeaza o piata de Craciun interesanta, in localitatea Falaise, in care se afla castelul in care s-a nascut Wilhelm Cuceritorul (pe 14 decembrie). De asemenea, daca esti pe-aproape, nu ocoli nici Bayeux, renumit pentru frumoasele tapiserii expuse.

 

 

Piata de Craciun din Rouen (Normandia)

Rouen, capitala Normandiei si orasul asociat cu Ioana d’Arc, care a fost arsa pe rug aici in 1431, e un important ”centru” de sarbatorire a Craciunului. Catedrala magnifica e un decor fabulos pentru piata de sarbatori in care gasesti produse aduse de peste mari si tari. Exista si doua patinoare in aer liber, pe care familiile cu copii se pot distra ore in sir.

 

 

Piata de Craciun din Reims (Champagne)

Se pare ca zona Champagne si sarbatorile de Craciun au fost facute una pentru celelalte. Dintre toate pietele organizate in acest tinut, cea mai mare si mai frumoasa este cea din localitatea Reims, capitala regiunii. Reims este orasul in a carui catedrala au fost incoronati de-a lungul secolelor marii regi francezi, monument aflat in patrimoniul UNESCO si ”gir” al unei piete de Craciun in care vei gasi 135 de cabane de lemn ”aruncate” prin tot orasul. In piata Republicii vei descoperi o roata uriasa iar piata principala e organizata in Place d’Erlon si pe strazile Condorcet, Buirette si l’Etape. De asemenea, unul dintre punctele de atractie ale perioadei este festivalul culinar de tip gourmet, organizat doua weekenduri la rand in luna decembrie.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale