Pledoarie pentru calatoriile lungi cu avionul

Pledoarie pentru calatoriile lungi cu avionul

M-am auzit de nenumarate ori vorbind relaxata despre orele lungi petrecute in avion. Am convins multi oameni care visau la nisipul fin, apa turcoaz si palmieri, ca zborul lung este ultimul impediment in a-si implini visul.

Desigur poate pentru unii dintre voi nu va deveni niciodata o pasiune, o adevarata placere, asa cum este pentru mine zborul, dar cel putin as vrea sa realizati ca:

1. Sunt atat de putine momente in viata noastra activa cand ne plictisim – aici in avion ne permitem luxul de a ne plictisi- putem doar rasfoi o revista, putem asculta muzica relaxanta, patrunzand tainele muzicii, nu doar avand-o in fundal in timpul unei activitati, putem lasa gandurile sa se odihneasca uitandu-ne la nori sau la infinit. Suntem liberi sa ne plictisim.

2. Orice zbor lung ne permite sa facem lucruri pentru care de obicei nu avem timp. Eu incep de la curatenia in telefon, laptop, agende, imi reorganizez notele, redescopar idei notate din alte calatorii, pana la noi strategii de abordare in business sau in casa si gradina :)).

3. Ai timp sa citesti, mult 🙂 – uneori ai timp chiar pentru o carte – ai nevoie de atatea ore pentru a te bucura de inca o carte buna – ai acum posibilitatea sa nu o lasi din mana, asa cum ti se intampla seara inainte de culcare pentru ca ochii se inchid si maine ai o zi grea cu trezit la 6 dimineata, dar parca ai mai sta vreme de 2 pagini. Pe un zbor lung ai timp de inca 10 pagini, ai timp de toata cartea :).

4. Un film bun sau mai bine un film stupid, care te face sa razi sau sa plangi, te relaxeaza, iti permiti sa vezi si un film prost pentru ca ai in sfarsit timp suficient.

5. Sunt in avion acum si am timp sa scriu o propozitie, apoi sa ridic privirea si sa urmaresc norii. Nu sunt presata de nimic. Mai stau 5 minute si urmaresc harta, imi imaginez cum e acolo jos. Imi imaginez culorile, vietuitoarele, religiile, divinitatile si intruchiparile lor. Apoi privesc iarasi norii si ma joc cu formele lor, le gasesc semnificatii.

 

 

Aceasta este povestea zborurilor mele, dar concret vorbind poti urma cateva sfaturi practice:

1. Ia-ti o carte buna, simpla, al unui autor pe care il adori. O carte tehnica, care are legatura cu ce te pasioneaza in cariera; uneori vrei sa valorifici timpul, avem mereu tendinta sa nu pierdem timpul valoros – poate sa fie chiar un proiect la care lucrezi.

2. Loc la geam, daca iti place sa visezi. La Free Spirit mereu prealocam locurile in functie de personalitatea, dorintele si necesitatile fiecarui calator. Atentie! La geam riscul este sa fii nevoit sa-ti deranjezi colegii de rand de cate ori ai nevoie la toaleta.

3. Loc la margine – daca esti activ si simti mereu nevoia sa te misti – poti privi norii si din capatul avionului :). Dezavantaj – te vor deranja colegii ori de cate ori au nevoie la toaleta.

4. Locul din mijloc – este recomandat doar atunci cand calatoresti in doi si evident doresti sa stai langa partenerul de calatorie. Pentru doua persoane active recomandam si ambele locuri la margine pe randuri paralele despartite de culoar – comunici usor si ai si comfort.

5. Cele mai bune locuri: locurile de 2 scaune. De cele mai multe ori incercam sa le rezervam pentru calatorii free spirit – si daca este posibil, sigur le obtinem :).

6. Tot mai multe companii solicita taxa suplimentara pentru locurile bune din avion. Merita sa o platesti, daca nu te deranjeaza ca avionul este gol si sunt suficiente locuri si tu ai platit taxa :). Nu risti, nu castigi!

7. Daca nu ai rabdare pana iti vine randul la servit masa poti precomanda un meniu special: vegetarian, gluten free sau asian food. Vei primi printre primii mancarea, insa exista riscul sa nu te satisfaca in totalitate, mai ales atunci cand esti dependent de carne si iti comanzi raw vegan :).

8. Fa-ti o lista a filmelor pe care vrei sa le vezi si cauta-le in lista disponibila pe device-ul zborului tau.

9. Joaca un joc cu bile, patratele si altele si nu te condamna pentru asta. E ca la meditatie! Mintea se concentreaza doar pe prezent. Important este sa nu fii prezent tot zborul doar la joc, iti obosesc ochii si o sa devii si irascibil :)).

10. Bea apa multa. In avion te dezhidratezi si poate aparea o stare de disconfort – eventual chiar apa de cocos care hidrateaza extraordinar.

11. Foloseste cardurile de mile care te ajuta sa acumulezi milele si sa le folosesti la o vacanta viitoare la pret redus sau chiar la clasa business.

12. La imbarcare ramai printre ultimii, iar cand vei ajunge lumea este deja asezata si calma. Risti doar sa nu gasesti loc pentru bagajul de cala. La debarcare coboara printre ultimii, daca timpul nu te preseaza, pentru a prinde zborul urmator.

13. Daca ai o conexiune scurta, inainte de aterizare, muta-te in fata pentru a fi primul care iese din avion. Nu uita de bagaj :).

14. Imi aduc aminte de o prietena cu care calatoream in drum spre Tokyo. Ajungea prima data in Japonia, dar nu se lasa plecata din avion pentru ca mai erau cateva minute dintr-un film de dragoste pe care il viziona; mi-a spus ca e asa fericita, e prima data dupa mult timp cand are timp sa se bucure de filme proaste :))

15. Si nu uita „Enjoy your flight!”, nu este doar un slogan.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale