Pledoarie pentru toamna japoneza

Pledoarie pentru toamna japoneza

iulie 15, 2014

 

Culorile artarului versus florile de cires

 

Japonia, cunoscuta de noi si ca Tara Soarelui Rasare, atrage milioane de turisti in fiecare an. Desi extraordinarele atractii turistice pot fi vizitate indiferent de anotimp, primavara este acea perioada speciala in care atat turistii cat si japonezii se bucura de un spectacol special oferit de florile ciresilor japonezi (sakura).

 

Sa nu credeti totusi ca Japonia merita vizitata doar primavara. Fiecare anotimp ofera activitati de care va puteti bucura, de la nenumaratele festivaluri de vara, pana la sporturi de iarna in cele mai faimoase statiuni din Japonia.

 

Toamna, ne ofera un alt fenomen natural ce nu trebuie ratat: schimbarea culorii frunzelor de copaci. Dupa o vara fierbinte si cu umiditate crescuta, japonezii asteapta cu nerabdare toamna, cu temperaturi placute si stabile, cu privelisti uimitoare, cu diverse festivaluri in cinstea zeitatilor venerate in zona si spectaculoasele culori tomnatice.

 

Cu o suprafata acoperita aproximativ 75% de munti, culorile toamnei in Japonia pot fi observate cu usurinta din orice zona, privind cu placere spre muntii acoperiti cu paduri ale caror culori se schimba in functie de copaci. Cel mai frumos copac toamna, al carui nume este asociat in mod direct cu toamna si culorile ei, este artarul (momiji in japoneza). Frunzele lui schimbatoare (specia artarului determina culoarea in care se vor schimba frunzele) armonizeaza cu frunzele galbene ale faimosului copac Ginkgo.

 

Toamna descoperiti frumusetile Japoniei fermecati in acelasi timp de culorile care, cu siguranta va vor taia rasuflarea. Vizitati un templu faimos din Kyoto, oras cunoscut pentru locatiile de unde te poti bucura linistit de scenariul creat de toamna, sau regiunea Alpilor Japonezi, unde culorile toamnei pot fi observate printre primele in tara.

 

 

Ca fiecare anotimp, toamna aduce fructe si legume specifice, de care va puteti bucura prin a gusta din delicatesele pregatite de localnici: ciuperca Masutake, asemanatoare trufei, castane, ce pot fi incluse in aceasta perioada in orice fel de mancare si frunzele artarului, ce pot fi prajite. Gustul frunzelor de artar nu este cel mai gustos pe care gastronomia japoneza il ofera, dar este cu siguranta un mod interesant de a te bucura de toamna.

 

Daca doriti sa luati o pauza de la vanatul frunzisului tomnatic, indrazniti sa participati la unul dintre festivalurile de toamna, unde pe langa obiceiurile noi la care sunteti martori, puteti sa purtati kimono-uri traditionale decorate cu motiv de toamna si sa gustati din nenumarate bunatati.

 

Unul dintre aceste festivaluri, Festivalul din Takayama, care are loc atat primavara cat si toamna, este unul dintre cele mai faimoase festivaluri japoneze si va ofera oportunitatea de a experimenta cu adevarat cultura japoneza.

 

Petreceti toamna acestui an descoperind o noua tara si o noua cultura, privind in acelasi timp dansul frunzelor colorate inainte ca acestea sa se asterne pe drumurile ce va vor purta catre nenumaratele atractii.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale