Seul, vibratie si culoare in Coreea de Sud

Seul, vibratie si culoare in Coreea de Sud

Seul, capitala Coreei de Sud, este unul dintre cele mai vii si mai colorate orase din Asia, unul care impleteste cultura cu distractia intr-un mod unic si fascinant pentru calatorul european, care abia asteapta sa-l descopere si sa-l devoreze, pas cu pas. De aceea iti propunem sa vii cu noi in circuitul Connect with Korea and Japan, pentru a intelege de la fata locului farmecul capitalei Seul.

 

Palatul Gyeongbok

Cel mai cunoscut palat al Coreei de Sud, pe vremuri resedinta de baza a regilor coreeni, a fost ridicat la finalul secolului 14 (1395), dupa care a fost mistuit de un incendiu care l-a tinut la pamant pentru urmatoarele trei secole, fiind reconstruit in 1867. Palatul, supranumit ”Marele palat binecuvantat de Rai”, este enorm: sunt nu mai putin de 5792 de camere in acest complex masiv care numara 330 de structuri dispuse pe 410.000 metri patrati. Gyeongbok este cel mai vizitat obiectiv turistic din Coreea de Sud, fiind iubit deopotriva de straini si de localnici, in special din 2010, de cand a fost reconstruita principala poarta de intrare, denumita Gwanghwamun, acolo unde poti asista la un adevarat spectacol in momentul schimbarii garzii.

 

Noul Turn Seul

Turnul din Seul, cunoscut si sub numele Namsam, domina peisajul capitalei, fiind vizibil din orice parte a orasului. Turnul este cea mai inalta constructie a urbei iar pentru a ajunge in varful acestuia trebuie sa iei o telecabina care urca pe un munte, apoi sa mergi pe jos pana la baza lui. ”Efortul” merita cu prisosinta iar panoramele care ti se ofera de sus, in special cele nocturne, te vor fascina cu siguranta.

 

Bukchon

Localizat intre cele doua palate, Gyeongbok si Changdeok, acest sat traditional coreean are o istorie lunga si interesanta iar municipalitatea a facut totul pentru a o povesti vizitatorilor si a o pune in valoare. Zona e amenajata in asa fel incat sa arate oamenilor ce s-a intamplat aici in ultimii 600 de ani. Te vei plimba pe alei inguste, printre casute traditionale din lemn (hanok), vei savura curtile acestora, cafenelele, galeriile de arta si restaurantele in care poti servi excelente preparate traditionale. Cea mai frumoasa parte din Bukchon este aleea Gahoedong, acolo unde vizitatorii intalnesc sute de hanok-uri laolalta si de unde privelistile catre oras sunt absolut delicioase.

 

Insadong

O vizita in Seul ar fi incompleta fara a face o plimbare pe strada Insadong, centru al Coreei de Sud atunci cand vine vorba de shopping, cultura si arta traditionala. Magazinele de aici sunt specializate in a comercializa o gama variata de bunuri originale care, atentie!, nu pot fi cumparate din niciun alt loc. Printre altele, de aici vei putea achizitiona hanbok-uri (imbracaminte traditionala), hanji (hartie traditionala), ceaiuri diverse, ceramica si obiecte de artizanat.

 

DMZ

Sunt unii care-l parafrazeaza pe Bill Clinton si care considera aceasta zona a fi una dintre cele mai periculoase din lume. E vorba despre o fasie de 4 kilometri care traverseaza peninsula coreeana de la est la vest si care imparte aceasta zona in cele doua Coree: de Nord si de Sud. Comunista si democratica. In limba engleza, zona e cunoscuta drept Demilitarized Zone (DMZ) desi numai demilitarizata nu este, ba dimpotriva: e cea mai bine pazita granita a planetei. O poti vizita, facand o excursie din Seul, fiindca dorinta  pentru a vedea, din apropiere, cum arata ultimul bastion al comunismului sever, e uriasa. Exista cateva itinerarii precise in aceasta zona, care includ un observator catre Coreea de Nord si un tunel sapat in secret de catre infiltratorii nord-coreeni.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale