Seychelles, paradisul tropical al Oceanului Indian

Seychelles, paradisul tropical al Oceanului Indian

Arhipelagul Seychelles, aflat in largul coastei de est a Africii, in Oceanul Indian, este un paradis tropical, cunoscut in special datorita frumusetii peisajului oceanic si al plajelor sale unice. Insulele au un climat excelent care le-a transformat de-a lungul anilor intr-o destinatie idilica pentru cei care adora sa stea la soare intr-un decor fabulos. Seychelles a fost colonie britanica pana in 1977, avand o istorie influentata de-a lungul vremii de culturile africane, arabe, asiatice si europene.  Capitala tarii, si cel mai mare oras, este Victoria, aflat pe insula Mahe, dar exista alte 114 insule, fiecare fiind definita de o incredibila diversitate etnica si culturala.

 

Atractiile din Seychelles poarta vizitatorul catre comorile naturale ale tarii, aflate pe insulele de granit. Parcurile nationale si plajele reprezinta, cu siguranta, principalele locuri in care poposesc turistii dar nu trebuie uitate dansurile nationale si preparatele culinare creole.

 

Insulele

Mahe este cea mai mare dintre insulele arhipelagului, cea pe care, asa cum spuneam mai sus, se afla si capitala Victoria. Mahe este poarta de intrare in Seychelles si hub-ul cultural al acestei tari. Orasul Victoria este port si are un climat tropical, fiind o gazda buna pentru vizitatori pe parcursul intregului an.

O alta insula interesanta este Praslin, un loc locuit de pirati inainte de a fi descoperita de francezi. Este a doua cea mai mare insula a arhipelagului, fiind sit UNESCO. Cele mai bune plaje de pe Praslin se numesc Anse Lazio si Anse Georgette, care apar inclusiv pe lista celor mai bune 10 plaje din lume.

Insula St. Anne Marine National Park a fost descoperita de francezi si locuita de acestia pana in anul 1742. Se afla la 4 km de Mahe si, dupa cum ii spune si numele, este un parc national. Alte insule importante din Seychelles sunt Fregate (cunoscuta pentru piscurile de granit) si Cousin (casa a multor specii de animale pe cale de disparitie), aflata la 6 km de insula Praslin.

 

Unde sa stai

 

De la vile private la hoteluri pentru familii – ai totul la alegere in Seychelles, unicul lucru care se pune in discutie fiind bugetul de care dispui. Pentru ca o calatorie in Seychelles poate fi destul de scumpa. Mango Lodge de pe insula Praslin ofera o experienta in jungla, la preturi rezonabile. Iar pentru o vacanta privata de tip ”o data-n viata”, incearca resortul North Island, acolo unde si-au petrecut luna de miere Printul William si Kate.

 

Unde sa mananci in Seychelles

 

In caz ca esti in cautarea unui restaurant pe plaja, alege Anse Soleil din Mahe sau Bonbon Plume de pe insula Praslin. Insulele sunt pline insa atat de restaurante aflate pe plaja cat si de hoteluri de cinci stele. De pilda, Chateau St Cloud ofera meniuri din bucataria creola, fiind situat in mijlocul unei vechi plantatii de vanilie, in vreme ce Le Chateau de Feuilles, de pe Praslin, foloseste doar fructe si legume din propriile gradini si pesti prinsi de pe plaja proprie, in prepararea delicioaselor feluri de mancare.

Lucruri de stiut

 

Moneda locala in Seychelles este rupia. De regula, bacsisul e inclus in nota de plata dar se obisnuieste recompensarea chelnerilor si a soferilor de taxi, orice banut fiind primit cu recunostinta. Nu este nevoie de vaccin anti-malarie pentru Seychelles dar toti turistii trebuie sa prezinte asigurarea medicala. Este recomandat sa bei doar apa imbuteliata.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale