Top 5 activitati in Jamaica

Top 5 activitati in Jamaica

iunie 23, 2016

Sunt atat de multe lucruri de vazut si facut intr-o vacanta in Jamaica incat e posibil sa nu stii de unde s-o apuci atunci cand vine vorba de explorat celebra insula din Caraibe. Desi poti sa nu faci altceva decat sa te relaxezi ascultand muzica reggae si privind cum apune soarele, e posibil sa-ti doresti sa te si misti. Motiv pentru care iti facem doar 5 sugestii de petrecere a vacantei in Jamaica:

 

Cascadele, plajele si drumetiile

 

Jamaica e o insula binecuvantata, avand parte de cadre naturale fabuloase, cu rauri si cascade care se varsa direct in Marea Caraibelor. Asa ca plimbarile si drumetiile prin aceste locuri sunt de dorit, mai ales ca, dupa ce te vei minuna de frumusetea apelor jamaicane, urmand cursul lor, vei ajunge pe plaje cu nisip alb, desprinse din brosurile turistice.

 

Traseele pentru biciclisti sunt si ele bine definite, acestea purtandu-te de-a lungul unor locuri de vis, cu iz de Paradis. Opreste-te sa culegi un mango sau un mar Otaheiti si vei intelege pe loc conceptul – asa ca nu uita sa-ti dotezi aparatul foto cu un card de memorie cat mai mare.

 

Muzica si distractie

 

Jamaica e capitala culturala a Caraibelor, insula fiind recunoscuta pentru muzica reggae, pentru scenele artistice, pentru extravagantele vestimentare, pentru muzeele si galeriile de tinuta si, desigur, pentru viata de noapte de exceptie. Imbraca-te lejer si pregateste-te de maratoane dansante – cu siguranta vei gasi ritmul care-ti place si care-ti convine.

 

 

Tururile plantatiilor

 

Istoria Jamaicai e bine… zaharisita iar plantatiile de trestie de zahar si casele coloniale de pe ele spun totul atunci cand vine vorba de povestile care acopera mai bine de 350 de ani care au trecut peste aceste meleaguri. Urca intr-un autobuz si pleaca sa descoperi locurile istorice ale tarii si personalitatile care le-au marcat.

 

Pesterile

 

O alta activitate, in special pentru cei carora le place sa scormoneasca adancurile, este intrarea in numeroasele pesteri de calcar, caverne pe care “tainos”, amerindienii nativi care au ocupat insula inainte de sosirea europenilor, le foloseau pentru ceremonialuri si in care temutii pirati de Caraibe isi ascundeau comorile.

 

 

Aventura

Unul dintre mijloacele prin care poti descoperi una dintre fetele ascunse ale Jamaicai este sa participi la un tur plin de aventura si adrenalina. Eventual pe Raul Negru, acolo unde poti incerca sa te imprietenesti cu crocodilii sau pe mare, pentru a inota alaturi de delfini, rechini si pisici. De asemenea , poti face o plimbare cu pluta de bambus pe unul dintre raurile insulei sau poti sa te dai cu bobul sau cu sania pe o partie fara zapada.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale