Trei zile in Taormina

Trei zile in Taormina

Taormina e localizata pe coasta de est a Siciliei, la jumatatea distantei dintre Messina si Catania, pe malul Marii Ionice. Orasul in sine, considerat de multi cel mai frumos si mai elegant oras din Sicilia, se intinde pe un deal, la circa 250 m deasupra marii, oferind vizitatorilor privelisti si panorame senzationale. Taormina e deseori marcata de supra-aglomeratie, in special in lunile iulie si august, dar asta nu inseamna ca nu trebuie vizitata. Multa lume crede ca o zi e suficienta (partial e adevarat) dar ca sa gusti cu adevarat savoarea Taorminei, ai avea nevoie cam de trei. Hai sa vedem ce sa faci timp de trei zile in Taormina.

taormina-free-spirit

Ziua 1 – Viziteaza orasul

Ia orasul la pas si pierde-te pe strazile lui, incepand cu, desigur, Corso Umberto, strada principala, pietonala. Un loc perfect pentru cei care iubesc shoppingul, deoarece de o parte si cealalta a strazii se afla numeroase magazine, deopotriva restaurante incantatoare, standuri de inghetata, cafenele si alte asemenea locuri de pierzanie nevinovata. Noaptea, strada se anima si mai tare, muzica se aude din toate colturile iar atmosfera generala te seduce mai mult ca in orice alt loc ce ar putea parea asemanator.

Nu vei rata Piazza Duomo, aflata la capatul din vest al strazii Corso Umberto, acolo unde se afla biserica San Nicola, cunoscuta si ca Domul Taorminei. Biserica a fost ridicata in jurul anului 1400 si aproape sigur vei vedea o mireasa care tocmai a mers la altar. In centrul pietei se afla o fantana in stil baroc, care afiseaza un centaur, jumatate om, jumatate cal – simbolul Taorminei. Piazza Duomo e un loc micut dar perfect pentru a te relaxa privind arhitectura sau… oamenii.

Corso Umberto-free-spirit

Multi vizitatori nu stiu ca Taormina are unele dintre cele mai frumoase parcuri si gradini din Sicilia iar odata ce le descoperi, vei dori sa petreci in ele mai multe clipe, departe de aglomeratia de pe Corso Umberto. Nu rata parcul Trevelyan, o gradina in stil englezesc, cu o panorama catre Muntele Etna, intesata de flori, tufisuri si copaci. Acest parc adaposteste si cateva piese de artilerie din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial dar si o mica terasa pe care au loc, uneori, concerte sau adunari publice.

Ziua 2 – Teatrul greco-roman si Castelmola

Viziteaza Teatrul Greco-Roman, probabil cel mai vizitat si mai fotografiat loc din Sicilia, motivul fiind simplu: este foarte spectaculos. Se afla pe un deal care se intinde deasupra Marii Ionice, de pe care se vede, in departare, maiestuosul vulcan Etna. Teatrul antic e construit in cea mai mare parte din caramizi – lucru care-i indica originile romane, dar aspectul arhitectonic “vorbeste” despre influentele grecesti, motiv pentru care e considerat un amfiteatru greco-roman, spunandu-se ca are origini grecesti si ca a fost reconstruit de catre romani. Amfiteatrul este foarte bine conservat iar daca se intampla sa te afli in Taormina in momentul in care are loc o reprezentatie, vei trai o experienta unica.

Dupa teatru, mergi sa vizitezi un satuc, si anume Castelmona, aflat chiar deasupra Taorminei, de unde vei avea privelisti mai largi si ma generoase, atat asupra perlei Siciliei cat si asupra plajelor din Giardini Naxos sau a Muntelui Etna. In Castelmona viziteaza Domul, cunoscut si sub numele San Niccolo din Bari, cu ale sale balcoane primitoare, dar indreapta-ti atentia si asupra ruinelor castelului. Castelmona e un loc bun in care poti lua masa de pranz. Ajungi aici cu taxiul sau cu autobuzul, statia acestuia din urma aflandu-se la zece minute de mers din centrul Taorminei.

Ziua 3 – Cheile Alcantara si Isola Bella

Cheile Alcantara se afla la circa 40 de minute de mers cu autobuzul de Taormina si, in medie, iti va lua o jumatate de zi ca sa le vizitezi. Localizate la nord de Muntele Etna, aceste chei s-au format cu mii de ani in urma, cand lava provenita de la eruptia vulcanului a fost racita de apele raului Alcantara. Aceasta racire rapida a format coloane de lava ce au fost erodate de ape intr-o sculptura naturala spectaculoasa, care incanta privirile vizitatorilor. Exista o poteca frumoasa pe care poti merge pana la varful cheilor, de unde cu siguranta vei face multe fotografii, fiindca peisajul ce ti se va arata e spectaculos. Poti lua, de asemenea, un lift care te va duce jos, la rau, acolo unde se afla o mica plaja si unde poti face o baie sau te poti relaxa stand la soare. Cei mai aventurosi pot face rafting pe apele raului. La Cheile Alcantara se afla si un restaurant unde poti lua pranzul iar statia de autobuz se afla chiar in fata portilor de intrare.

taormina-free-spirit

Isola Bella e o insula micuta aflata chiar in golfuletul de sub Taormina. Insula e conectata de continent printr-o poteca ingusta care e acoperita de ape atunci cand vine mareea. Pana in 1990, insula a fost proprietate privata, dupa care proprietarii au dat faliment si au vandut-o statului. De atunci a devenit rezervatie naturala si casa a catorva interesante specii de pasari si reptile. Insulita are si o plaja mica dar extrem de populara si este o varianta excelenta pentru petrecerea restului zilei. Va trebui sa iei telefericul din Taormina si sa cobori pana pe coasta, de unde vei ajunge imediat, pe jos, dupa o plimbare ce dureaza doar 5 minute.

Oferte City Break in Europa cu Free Spirit.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale