Vacanta in Cancun, Mexic

Vacanta in Cancun, Mexic

februarie 16, 2017

Cei care vizeaza Mexicul ca destinatie de vacanta se gandesc in primul rand la apa, soare si culoare si abia in runda a doua la minunile arheologice si la vestigiile istorice pe care le pune la dispozitia turistilor aceasta tara din America de Nord. Si ce loc mai bun exista in Mexic  pentru gandul primordial decat Peninsula Yucatan, acolo unde se afla celebra Riviera Maya, cu nu mai putin celebra localitate Cancun, polul distractiei si al hedonismului. Daca spui unui prieten ca pleci in Mexic, ai mari sanse ca, inevitabil, acesta sa zambeasca, apoi sa te invidieze, apoi sa te intrebe, facandu-ti cu ochiul, daca te duci in Cancun.

 

Cancun e un oras care a inceput sa se dezvolte in anul 1970, atunci cand populatia totala se ridica la doar… trei pescari. Peste numai 47 de ani, dupa ce guvernul mexican a decis sa dezvolte zona din punct de vedere turistic, construind la inceput o zona de hoteluri, un aeroport international si un orasel in care sa locuiasca muncitorii adusi pentru scopul final, mai bine de o jumatate de milion de locuitori se pot lauda ca au Cancunul trecut in acte ca resedinta. La urma-urmei, cine n-ar vrea sa se trezeasca cu plaja in ochi in fiecare zi? Inainte de a se numi Cancun, localitatea purta numele Ekab, care s-ar traduce prin “Pamantul Negru”. De altfel, in limba mayasilor, Cancun inseamna “cuibul serpilor”, lucru pe care putina lume il cunoaste si care nu este neaparat foarte placut. Cu serpi sau fara, important e ca aceasta localitate genereaza nu mai putin de o treime din veniturile Mexicului rezultate din turism.

 

 

De aceea, Aeroportul International din Cancun este al doilea cel mai mare aeroport din Mexic, si primul din America Latina, dupa numarul de persoane care-l tranziteaza. Orasul se imparte in trei zone principale: centrul, Rezervatia Ecologica si Zona Hoteliera. Centrul e cel mai bun loc in care poti face cunostinta cu localnicii si in care, de regula, magazinele sunt ceva mai ieftine, lor adaugandu-li-se si cateva piete interesante. Rezervatia Ecologica adaposteste cel mai mare ecosistem natural al Mexicului iar in Zona Hoteliera se afla, desigur, hoteluri si resorturi, impreuna cu plajele si zonele comerciale aferente.

 

Plajele, de altfel, reprezinta principalul punct de atractie al Cancunului, orasul fiind renumit pentru intinderile de nisip de culoare alba. Nisipul alb al plajelor din Cancun e format din ramasitele de corali sfaramati, care sunt atat de fine incat nu ai niciodata nevoie de papuci sau sandale (decat in cazul in care nisipul e prea fierbinte). Intre 2009 si 2010, Cancun a intrat intr-un program major de restaurare a plajelor, care a avut ca scop adaugarea a peste 10 kilometri de coasta, cu o latime de pana la 70 de metri, si care a costat circa 70 milioane de dolari. Si apropo de corali, in largul Cancunului se afla a doua cea mai mare bariera de corali din lume – Marea Bariera de Corali Mayasa, un adevarat paradis pentru cei care iubesc scuba divingul si snorkelingul.

 

 

Cat despre hoteluri, in zona ce le este rezervata se afla peste 140 de stabilimente, cu peste 24.000 de camere si mai mult de 350 restaurante, aceste cifre completand imaginea unei industrii turistice care functioneaza non-stop cu motoarele turate la maxim.

 

Si totusi, ce e de vazut si facut in Cancun? Suficient de multe lucruri, in functie de genul de vacanta pe care ti-o doresti. Hai sa trecem in revista doar cateva:

 

Mergi la Coco Bongo

 

Nu ca nu ar fi o multime de cluburi si localuri in Cancun, dar Coco Bongo e taticul lor – un amestec de club de noapte cu spectacole live. Aici, daca ai noroc, poti prinde un spectacol Cirque du Soleil, cu costumele lui elaborate si cu spectaculoasele executii acrobatice. Poti opta pentru o experienta VIP sau pentru una obisnuita (in pretul careia oricum ai incluse bauturi locale dar nu vei avea un loc pe scaun garantat, nu vei avea ospatar personal si s-ar putea sa fii nevoit sa stai la cozi). Oricum, spectacolul in Coco Bongo e asigurat, la fel si distractia.

 

 

Ia un ferry catre Isla Mujeres

 

Aflata la doar 20 de minute distanta de Cancun, Isla Mujeres e un mini-paradis pe care poti inchiria o bicicleta sau o masinuta de golf pentru a-l explora (insula are doar 7 km lungime). Viziteaza sanctuarul testoaselor, unde poti admira broaste cu carapace, de toate formele si marimile, relaxeaza-te pe o plaja cu palmieri sau intra in apa cu snorkelul pentru a descoperi fabuloasa lume acvatica ce inconjoara insula. Inchiriaza un caiac si cauta delfinii care frecventeaza zona, bucura-te de preparatele mexicane si, daca ai timp, petrece o noapte intr-unul dintre hotelurile cochete.

 

 

Descopera muzeul subacvatic

 

Cel mai faimos muzeu subacvatic din lume se afla chiar in Cancun si a fost amenajat ca raspuns la pagubele care s-au facut prin stricarea unei importante zone a recifului de corali. In acest muzeu, pe langa sculpturile in sine, se afla o rezervatie a coralilor, un loc in care acestia se pot dezvolta in maxima siguranta. Altfel, sunt peste 400 de statui si statuete, de diverse marimi, ce pot fi explorate indeosebi de catre cei care adora scuba-divingul, desi si snorkelingul e o optiune.

 

Viziteaza Chichen Itza

 

Desigur, deoarece Cancun este poarta de intrare in paradisul arheologic mayas, o vizita la celebrul sit Chichen Itza este obligatorie, pentru a admira piramidele, templele gigantice, coloanele sculptate si celelalte minuni. Probabil cea mai cunoscuta atractie de aici e Piramida Castillo, ale carei patru laturi au fiecare cate 365 de trepte, 52 de paneluri si 18 terase, ea fiind ridicata cu diverse semnificatii cosmologice.

 

 

 

Relaxeaza-te in Parcul Xcaret

 

Unul dintre lucrurile pe care turistii din Cancun le fac in mod frecvent este sa viziteze parcul eco Xcaret, care adaposteste mai mult de 40 de atractii variate, din zonele culturale, traditionale, gastronomice sau ecologice. Cei care sunt atrasi de viata salbatica se vor indragosti instant de Insula Jagurului, de Laguna Lamantinelor (vacile de mare) si de Pavilionul Fluturilor, unde vor intalni toate aceste creaturi. De asemenea, se pot explora cele trei rauri care se varsa direct in ocean, se poate vizita o rezervatie in care se afla pasari flamingo, poti descoperi celebrele cenote mexicane (ochiurile de apa formate in urma prabusirii tavanelor unor pesteri), poti lua parte la diverse spectacole si reprezentatii culturale in care sa inveti despre istoria mayasa si, in general, iti poti petrece o zi intreaga in Parcul Xcaret, un loc cu adevarat magic.

 

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Mexic.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale