Varadero – 5 locuri cu pronuntat parfum cubanez

Varadero – 5 locuri cu pronuntat parfum cubanez

octombrie 14, 2015

 

Statiunea cubaneza Varadero a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din intreaga lume. In cateva cuvinte, treaba sta simplu: vrei in Cuba la plaja? Varadero e locul perfect: cele mai bune intinderi de nisip si o multime de servicii care fac turistul sa aiba vacanta mult-visata. Odata ajuns acolo, vei avea multe posibilitati de distractie si petrecere a timpului insa in mod sigur nu trebuie sa ratezi vizitarea a cinci dintre aceste locatii deja celebre:

 

Plaja din Varadero

Plaja din aceasta statiune se intinde pe o distanta de aproape 20 de kilometri, oferind turistilor nisip alb, fin si ape limpezi, albastre. Nu trebuie sa-ti spunem ce poti face pe o asemenea plaja, fiindca e evident, insa e de retinut ca exista nu mai putin de 28 de centre de diving, dedicate celor care vor sa scotoceasca adancurile marii, fie ca sunt incepatori, avansati sau ca doresc sa afle ”cum se face” asta. Tot de pe plaja poti pleca intr-una dintre croazierele care ti se ofera la tot pasul, poti inchiria un iaht sau poti sa te dai cu… kartul. Unul dintre locurile care are un succes teribil printre familiile cu copii este Delfinariul, care ofera spectacole fascinante in care protagoniste sunt delfinii, aceste minunate creaturi ale marii.

 

Plaja ecologica

Aceasta asa numita ”plaja ecologica” e un loc in care turistii au oportunitatea de a vedea numeroase animale in habitatul lor natural, de a le studia modul de viata si comportamentul. Practic, aceasta plaja e o rezervatie naturala, protejata prin lege, un loc extrem de… contemplativ, populat cu multe specii de animale si plante. Reserva Ecologica Varahicacos a fost infiintata in 1974. Aici poti face trasee turistice, poti admira Patriarca (o specie de cactus gigant veche de peste 500 de ani) sau poti intra in Cueva de Ambrosio (o pestera uriasa, cu picturi rupestre de acum 2500 de ani).

 

Casa de la Cultura

Orice turist care e interesat cat de cat in a aduna informatii despre cultura si traditiile insulei, trebuie sa faca o vizita la Casa de la Cultura, un loc in care va invata despre istoria orasului Varadero. Aici vei fi surprins cu dansuri de rumba, traditionale pentru acest loc al Cubei, muzee de arta locala si zone in care poezia reuseste sa se ridice deasupra tuturor celorlalte arte, facand legatura cu limba nativa a localnicilor. Tot in Casa de la Cultura ai posibilitatea sa iei parte la un curs de dans, pentru a invata rumba sau salsa, ambele dansuri traditionale in Varadero.

 

Piata din Varadero

Un alt loc important, pe care trebuie sa-l ai neaparat in vedere este piata locala. Aici gasesti o multime de lucruri de cumparat, manufacturate de catre localnici: suveniruri, obiecte din piele sau instrumente muzicale. Chiar daca nu vei simti nevoia sa cumperi ceva anume, tot merita sa faci o plimbare prin piata pentru a gusta din spiritul traditional local cubanez si pentru a simti cam ce inseamna cu adevarat Cuba, dincolo de resorturile turistice.

 

Pestera Saturno

Langa aeroportul din Varadero, o carare coboara catre Cueva Saturno (Pestera lui Saturn), ”vedeta” unui complex de pesteri, in fapt, o cenota, un ochi de apa subteran in care se poate inota ascuns de razele fierbinti ale soarelui. Stalactitele si stalagmitele dau locului un aspect interesant iar turistii sunt incantati ca pot face baie intr-un decor bizar, in care pot admira in voie formatiunile carstice.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacanteOferte speciale