Black Sabbath concerteaza la Londra

Black Sabbath concerteaza la Londra

septembrie 7, 2016

 

Black Sabbath concerteaza la Londra

 

Black Sabbath, celebra formatie engleza de rock, a fost infiintata in anul 1968, in orasul Birmingham si este considerata a fi un factor esential in aparitia si dezvoltarea genului muzical Heavy Metal, dar si in genurile Hard Rock si Doom Metal. Componenta initiala ii avea ca membri pe cantaretul Ozzy Osbourne, chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler si tobosarul Bill Ward, iar in momentul de fata doar tobasarul s-a schimbat, restul componentei originale ramanand intacta; celebrul tobosar Tommy Clufetos e noul venit din coponenta trupei.

In anul 1970, formatia si-a lansat atat albumul de debut, „Black Sabbath”, cat si succesorul acestuia, numit „Paranoid”, cel de-al doilea devenind un succes rasunator, ajungand in topurile muzicale ale Marii Britanii si Statelor Unite. Albumul beneficia de piese considerate acum clasice, precum „Paranoid”, „Iron Man” si „War Pigs”, fiind situat in momentul de fata pe locul 131 in topul revistei Rolling Stone despre „Cele mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor”.

Pe langa vocea inconfundabila a lui Ozzy Osbourne, sectia ritmica oferita de chitaristul Tony Iommi si de ceilalti doi membri are un sunet aparte si a fost foarte influenta pentru numeroase alte formatii. Iommi si-a acordat chitara intr-un registru mai jos deoarece suferise un accident la fabrica in care lucra, in care i-au fost taiate varfurile degetelor mijlociu si inelar de la mana dreapta. Cum acesta era stangaci si mana dreapta era esentiala pentru atingerea notelor la chitara, inabilitatea de a canta normal l-a facut sa-si acordeze mai jos chitara, astfel subtiind corzile si dezvoltand un sunet mai greu si mai dur, care va deveni o caracteristica definitorie a muzicii Black Sabbath.

Desi vocalistul Ozzy Osbourne si-a lansat cariera ca membru Black Sabbath, acesta a avut ulterior un succes la fel de mare ca artist solo, avand peste 11 albume scoase pana acum, 7 din ele devenind discuri de platina. De asemenea, el a devenit si un star TV in urma lansarii serialului MTV „The Osbournes”, in care apare impreuna cu familia sa si este explorata viata de zi cu zi a acestora.

Tot de exceptie este si Arena O2, locatia in care se va desfasura concertul, si care este o arena multifunctionala din incinta complexului de divertisment O2 de pe peninsula Greenwich din sud-estul Londrei. Arena O2 are a doua cea mai mare capacitate de locuri dintre toate salile interioare de concerte din Marea Britanie, dupa Manchester Arena, insa a castigat pozitia de cea mai aglomerata arena de muzica, depasind Madison Square Garden din New York City in anul 2008.

Daca veti ajunge la acest concert, cu siguranta o sa va ajute sa stiti ca cea mai apropiata statie de metrou este statia North Greenwich de pe linia Jubilee. Daca e pentru prima data cand ajungeti in zona, puteti ajunge si cu mai multe ore inainte de inceperea concetului, caci Peninsula Greenwich contine multe restaurante si baruri in care va puteti petrece timpul inainte si dupa concert. O alta activitate in zona este vizitarea fostei resedinte regale Queen’s House si Muzeul National Maritim.

 

Restul Londrei este impanzit de atractii celebre, care sunt foarte accesibile si multe care au chiar intrarea gratuita. Pasionatii culturii punk sau boemii in general ar trebui sa viziteze districtul Camden Town, o locatie cu numeroase street market-uri, sali de concert si alte zone de divertisment, toate fiind puternic asociate cu cultura alternativa.

Alte obiective de vizitat sunt:

  • Muzeul de Istorie Naturala, unul dintre cele mai mari muzee naturale din lume, acesta prezentand pe langa exponate geologice si schelete, mulaje de animale fosile precum si schelete ale omului preistoric;
  • Muzeul lui Sir John Soane, unde se gaseste intr-o camera de la subsolul cladirii marele sarcofag al lui Seti I datand din 1300 i.Hr.;
  • Muzeul Victoria & Albert, care este cel mai mare muzeu de arta decorativa si design din lume cu o colectie de peste patru milioane si jumatate de obiecte, adunate de-a lungul timpului. Impartit in 145 de galerii, cuprinde obiecte din toata lumea, unele de aproape 3000 ani;
  • Muzeul Britanic, cel mai vechi si interesant muzeu din lume cu o colectie de aproape 7 milioane de obiecte. Galeriile sunt impartite in functie de cultura astfel: Africa, America, Egipt, Grecia si Roma, Asia, Europa si Orientul Mijlociu;
  • Muzeul Imperial de Razboi, care este un muzeu care îți arată consecințele războaielor. Subsolul este dedicat Primului si celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Trench experience descrie viata unui soldat in Primul Razboi Mondial iar la Blitz experience este simulat bombardamentul Londrei din Al Doilea Razboi Mondial.

Toate acestea sunt doar o parte din lista lunga de obiective cu importanta culturala si artistica din Londra pe care ai putea sa sa le vizitezi in timpul sederii tale la Londra prilejuita de concertul celor de la Black Sabbath.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale