Mauritius, model pentru Paradis

Mauritius, model pentru Paradis

Mauritius. Un loc cu rezonanta exotica, un paradis tropical aflat in mijlocul Oceanului Indian, cunoscut pentru plajele, lagunele si recifurile de corali. Mark Twain a scris candva ca la inceput a fost facut Mauritius, apoi Paradisul, care a fost copiat dupa forma acestei insule. Si, probabil, marele scriitor american n-a fost departe de adevar. Dincolo de plajele fabuloase, Mauritius are multe de oferit, de la numeroasele specii de pasari pana la traseele montane, de la scuba diving si snorkeling la excursii cu barca, de la gradini botanice de exceptie la casele coloniale frantuzesti ce pastreaza patina epocilor de altadata. La toate acestea se adauga un mix de culturi diferite si o remarcabila experienta culinara.

 

GRAND BAIE

Grand Baie e un orasel cosmopolit, localizat in districtul Riviere du Rempart, care se afla in nord-vestul insulei si care are tot ceea ce este necesar pentru a face viata turistului o feerie: plaje de top, o viata de noapte vibranta, zone de shopping si, in general, o atmosfera de vacanta. La Cuvette si Grand Bay Public sunt cele doua plaje principale, micute dar cu apa limpede, de culoare turcoaz. De remarcat ca Grand Baye este, totodata, punctul de plecare pentru multe croaziere care vizeaza partea de nord a insulei Mauritius: Gunner’s Quoin, Flat Island, Round Island si Serpent Island.

 

GRADINA BOTANICA

Gradina Botanica din Mauritius, cunoscuta si sub numele Pamplemousses Garden si SSR Botanical Garden, e una dintre cele mai populare atractii turistice ale insulei, fiind localizata langa Port Louis. Gradina, care se lauda cu titlul de cea mai veche gradina botanica din emisfera sudica, a fost amenajata de Pierre Poivre, in 1767, si se intinde pe o suprafata de 37 de hectare, fiind celebra pentru speciile de liliac gigantic si pentru colectia de 85 de varietati de palmieri din America Centrala, Asia Africa si insulele din Oceanul Indian.

INSULA CERBILOR

Ile aux Cerfs, cunoscuta drept Insula Caprioarelor, se afla in estul insulei Mauritius, in districtul Flacq si se face remarcata datorita plajelor salbatice, cu nisip fin, a spectaculoasei lagune dar si datorita activitatilor si serviciilor pe care le ofera, in special cele legate de scuba diving si snorkeling. In prezent pe insula nu se mai afla picior de caprioara sau cerb dar cu siguranta o vizita aici e de dorit, mai ales daca esti pasionat de golf: superbul teren cu 18 gauri sta marturie.

 

PORT LOUIS

Port Louis este capitala insulei si principalul port din Mauritius. Orasul a fost ridicat in anul 1735 sub comanda guvernatorului francez Mahe de Labourdonnais iar astazi este cea mai mare asezare din insula. Port Louis e inconjurat de un lant muntos, numit Moka Range, care-i confera o imagine interesanta. Dar nu numai acest fapt il face demn pentru a fi vizitat ci mai ales multitudinea de constructii coloniale, una dintre acestea fiind fortul Adelaide (sau La Citadelle), ridicat de catre englezi in anul 1835. Printre celelalte atractii turistice se numara marina Caudan, bazarul, orasul chinezesc si vechiul teatru. Capitala include si trei muzee (Blue Penny, Muzeul Natural si Muzeul Timbrelor) dar si o istorica cladire a postei.

 

PARCUL CHAMAREL

Parcul Chamarel si cascada cu acelasi nume, ”pamantul cu 7 culori”, fac parte dintr-o locatie geologica bizara, constituindu-se intr-o atractie turistica importanta a insulei Mauritius. Peisajul din Chamarel e cu adevarat unic, este singurul loc din lume in care solul are sapte culori intr-un singur loc: rosu, maro, verde, albastru, violet, purpuriu si galben, predominante fiind rosul si purpuriul. Super spectaculoasa este si cascada Chamarel, una dintre cele mai frumoase din Mauritius, cu o cadere de apa de aproape 100 de metri. O alta atractie a zonei este si distileria de rom, aflata in apropierea parcului, care poate fi vizitata.

 

PARCUL NATIONAL CHEILE BLACK RIVER

Black River Gorges National Park se intinde pe o suprafata de 6574 hectare in regiunea muntoasa din sud-vestul insulei si a fost amenajat de-a lungul cheilor raului Black atat in scop turistic cat si pentru a pastra si conserva frumusetea naturala din Mauritius. Amatorii de drumetii vor gasi aici un mic paradis: 60 kilometri de trasee, care includ doua centre de informare turistica, zone de picnic si, evident, cel mai inalt punct al insulei, Black River Peak. Alaturi de specii de animale si pasari mai mult decat interesante, precum vulpea zburatoare, poumbelul violet, cucul de Mauritius, etc.

 

GRAND BASSIN

Grand Bassin, cunoscut si ca Ganga Talao, este un lac situat in interiorul unei zone muntoase din districtul Savanne. Ceea ce-l face interesant e faptul ca locuitorii din Mauritius de religie hindusa il considera un lac sfant. Se spune ca apele lacului Grand Bassin comunica cu apele fluviului sfant Gange, din India. Comunitatea hindusa organizeaza in fiecare an un pelerinaj in care este onorat zeul Siva si alti zei, precum Hanuman si Lakshmi. Langa lac se afla si statuia lui Mangal Mahadev, inalta de 33 metri – cea mai inalta statuie din Mauritius.

 

Acestea sunt doar cateva dintre atractiile unei insule care are in spate o istorie destul de zbuciumata. Mauritius a fost descoperita de catre arabi, in secolul 10, dar a fost explorata intaia oara de catre portughezi, in secolul 16, apoi de catre olandezi, un secol mai tirziu. Olandezii au fost cei care i-au dat numele, in onoarea printului Maurits van Nassau. Dupa ocupatia olandeza (1598-1712) a urmat cea franceza (1715-1810). Francezii au fost cei care au dezvoltat insula intr-o importanta baza navala din Oceanul Indian, aflata la rascrucea unor importante trasee comerciale. In 1810, Mauritius a fost capturata de catre englezi, in timpul razboaielor lui Napoleon, acestia pastrandu-i statutul de baza maritima si navala, mai tirziu (in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial) chiar baza aeriana. Insula si-a capatat independenta in anul 1968.

Vezi aici ofertele noastre pentru Mauritius.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale