Punta Cana, atractia numarul 1 a Republicii Dominicane

Punta Cana, atractia numarul 1 a Republicii Dominicane

Atunci cand vine vorba despre destinatii exotice, Republica Dominicana e una dintre favoritele romanilor. Tara din mijlocul Marii Caraibelor are un agnetism aparte iar statiunea Punta Cana face “ravagii” printre turistii dornici de a sta la soarele ce straluceste pe meridiane indepartate si de a se balaci in ape cat mai cristaline si mai… albastre.

Cristofor Columb a fost primul “turist” european care a pus piciorul pe insula impartita azi de Republica Dominicana si Haiti, proclamand-o domeniu spaniol si botezand-o La Espanola. Se intampla pe 5 decembrie 1492, in timpul primei sale calatorii catre Lumea Noua. Asadar, o vacanta in Republica Dominicana, si implicit in Punta Cana, urmeaza intrucatva traseul celebrului navigator. Dar cate s-au schimbat de atunci…

De fapt… nu prea multe pana in urma cu aproape 50 de ani. Pentru ca abia in 1969, regiunea in care se afla Punta Cana a inceput sa se dezvolte cu adevarat. In 1969, ceea ce astazi se numeste Punta Cana, era doar o intindere de pamant de pe coasta estica a Republicii Dominicane, pe care nu gaseai prea multe. A fost nevoie de interventia investitorilor Frank Rainieri, Ted Kheel si a altor 40 asemenea lor, care au cumparat terenul si au construit primul complex turistic: Punta Cana Club.

Numele Punta Cana a sunat foarte comercial pentru acest grup de investitori, avand ca sursa de inspiratie frunzele de palmieri care cresteau peste tot in zona. Incet-incet acestia l-au popularizat si au facut din el un adevarat brand turistic de succes. In fapt, cel mai de succes punct de atractie al Republicii Dominicane, tara a carei principala sursa de venituri externe este turismul. Popularitatea statiunii Punta Cana a crescut exponential, incepand cu anul 1970 iar localitatea aduce, in mod incredibil dar adevarat, o patrime din produsul intern brut al tarii.

Si totusi, in mod riguros si surprinzator, Punta Cana nu este ceea ce ai crede ca este. Numele Punta Cana inglobeaza, de fapt, mai multe localitati din zona, si nu doar statiunea in sine. Printre acestea, Cap Cana, Cabeza de Toro, Bavaro, El Cortecito, Arena Gorda, Macao si Uvero Alto. Dar asta, nu-i asa?, are mai putina importanta. Importante, in Punta Cana, raman in primul rand plajele. Sunt zece plaje diferite aici, unele dintre ele fiind incluse in top 10 cele mai frumoase din lume.

Un lucru interesant e legat de aeroportul Punta Cana International, construit de catre compania Puntacana, in anul 1984, pentru a primi direct numarul din ce in ce mai mare de vizitatori. Acesta este primul aeroport din lume construit, detinut si administrat integral din fonduri private. 60% din totalul de turisti care aterizeaza in Republica Dominicana o fac pe acest aeroport si conform cifrelor oferite de Euromonitor International, aeroportul din Punta Cana primeste anual mai multi vizitatori decat aeroporturile din Washington, Nisa, Vancouver, Honolulu si altele. Un al doilea terminal, mult mai modern, a fost dat in folosinta in noiembrie 2014, astfel ca numarul turistilor ce viziteaza Republica Dominicana e in continua crestere.

Printre turistii care au vizitat Punta Cana, si care apoi s-au indragostit atat de tare de acest loc incat  si-au cumparat aici o proprietate, se numara creatorul de moda Oscar de La Renta si cantaretul Julio Iglesias, ambii fiind totodata parteneri cu Grupo Punta Cana, compania care a pornit frumoasa poveste dominicana in acest loc. De altfel, Oscar de La Renta a creat inclusiv designul pentru hotelul Tortuga Bay Boutique Hotel, din Punta Cana. Casa lui Iglesias se afla langa resortul Club Med, spaniolul sustinand deseori concerte pe scenele statiunii.

 

Unul dintre lucrurile pentru care Punta Cana a devenit faimos este golful. Statiunea a fost votata doi ani la rand drept “cea mai buna destinatie de golf din Caraibe si America Latina”, de catre International Association of Golf Tour Operators. Multe dintre terenurile de golf de aici au primit binecuvantarea si, mai ales, designul unor cunoscuti arhitecti din domeniu, precum Jack Nicklaus, Pete Dye, Gary Player sau Tom Fazio. In Punta Cana sunt peste 12 terenul de golf de nivel pro, localitatea gazduind inclusiv etape din PGA Champions Tour.

In fine, dar nu in cele din urma, e de retinut faptul ca in Punta Cana exista doar resorturi all-inclusive. Mancare, bauturi alcoolice si nealcoolice, distractie – toate sunt incluse in pretul unei vacante pe care o cumperi aici. Nu trebuie sa scoti prea des portofelul din buzunar iar in acest mod sejurul devine in mod cert mai placut.

Ce sa faci in Punta Cana…si ce sa vezi. Daca tot ai ajuns atat de departe, e pacat sa stai doar la plaja. Si totusi, vom incepe cu o plaja. Sau mai multe.

Plaja Bavaro

Initial Bavaro s-a dezvoltat ca oras pentru muncitorii ce lucrau la resorturile din Punta Cana dar incet-incet a devenit o destinatie turistica iar vizitatorii ii adora frumoasa plaja care se intinde pe o distanta de 10 kilometri. Uneori aceasta poate fi aglomerata dar merita vizitata si pentru ca de-a lungul ei sunt o sumedenie de terase si magazine. In plus, e foarte aproape de Punta Cana.

Isla Saona

Aflata in largul coastei dar foarte aproape de Punta Cana, Isla Saona e cunoscuta pentru plajele fantastice iar daca Bavaro ti s-ar parea prea comerciala, atunci cu siguranta Saona e locul in care trebuie sa ajungi. Intreaga insula e o rezervatie naturala protejata de guvernul dominican deci aici nu vei gasi nici macar un magazin: doar plaje albe si palmieri care se leagana in bataia vantului. Multe resorturi ofera excursii catre Isla Saona, cu masa inclusa.

 

Hoyo Azul

Cel mai bun mijloc pentru a experimenta frumusetea naturala din Punta Cana este sa-i savurezi peisajele. Iar unul dintre cele mai spectaculoase locuri ce merita explorat este Hoyo Azul (Gaura Albastra), un ochi de apa format prin prabusirea tavanului unei pesteri. Sunt doua tururi care se pot face si care include vizitarea acestui loc: Hoyo Azul Cave Explorer (o drumetie prin padurile salbatice din Dominicana) si Hoyo Azul Zip Line (care include o serie de trasee adrenalinice cu tiroliana pe deasupra padurii Cap Cana).

ChocoMuseo Punta Cana

ChocoMuseo are mai multe locatii in Caraibe si in America de Sud, una dintre ele fiind chiar in Punta Cana. Dupa cum ii spune si numele, muzeul isi propune sa invete vizitatorii despre procesul fabricarii ciocolatei in diferite zone din lume. Aici, el este situat in aceeasi incinta cu Don Lucas’ Cigar Factory, fabrica de trabucuri din Bavaro. Vei invata despre cum se produce ciocolata, vei testa diverse tipuri, vei avea posibilitatea de a cumpara suveniruri si asa mai departe.

Coco Bongo

Probabil vei dori sa stii cate ceva (poate chiar mai multe) si despre viata de noapte din Punta Cana. Si atunci primul loc despre care trebuie sa inveti este Coco Bongo, in care show-ul dureaza si cate 12 ore pe noapte, in plin sezon, momentele variind de la dansuri acrobatice la spectacole electrizante oferite de DJ-i din intreaga lume.

Oferte Free Spirit Republica Dominicana

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale