5 lucruri de facut in Dubrovnik

5 lucruri de facut in Dubrovnik

februarie 10, 2016

Inca de la finalul razboiului croato-bosniac, din anii 90, orasul Dubrovnik a devenit unul dintre cele mai populare locuri printre turistii care au luat cu asalt Croatia, aceasta superba tara din Balcani. Nu putini sunt romanii care, incet-incet, au luat drumurile acestei tari, descoperindu-i minunatiile, iar Dubrovnik este locul despre care, probabil, acestia nu pot avea decat cuvinte de lauda. Imaginea cu acoperisurile de tigla rosie, in contrast cu albastrul stralucitor al Marii Adriatice, este una extrem de reprezentativa pentru Dubrovnik, un loc in care ai multe lucruri de vazut si facut. Amintim numai cinci dintre acestea:

 

ORASUL VECHI

Orasul Vechi e recunoscut a fi unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din lume. Vreme de secole, Dubrovnik a rivalizat cu Venetia pentru suprematia porturilor comerciale la Mediterana, fapt care a dus la construirea unor consistente ziduri de aparare in jurul orasului, intre secolele 11 si 17. Aceste ziduri s-au pastrat pana in zilele noastre, protejand centrul istoric al orasului, si de la marginea carora poti admira privelisti incantatoare asupra Marii Adriatice. In Orasul Vechi poti admira biserici in stil baroc, manastiri si palate, fantani si fatade renascentiste, toate intr-o atmosfera specific medievala, pe stradute pietruite sau pavate cu marmura, care au ramas intacte de secole. Una dintre cele mai frumoase strazi din Orasul Vechi este Stradun, aceasta fiind si cea mai lata din intreaga zona.

 

TELEFERICUL DE PE MUNTELE SRDJ

Aproape obligatoriu cand ajungi in Dubrovnik este sa faci o plimbare cu telefericul pe Muntele Srdj, aflat chiar in spatele zidurilor de piatra ale Orasului vechi. Vei urca 412 metri pana in varf, acolo unde vei admira in liniste imprejurimile, facand continuu fotografii Marii Adriatice, caselor, insulei Lokrum si, daca ai un teleobiectiv bun, piscurilor montane din departare, aflate in Bosnia si Muntenegru.

 

INSULA LOKRUM

Chiar daca esti in Dubrovnik pentru doar cateva zile, ar trebui sa-ti faci timp pentru o vizita pe una dintre minunatele insulite care se afla in largul coastei. Lokrum este cea aflata chiar in fata orasului si iti va lua doar 15 minute pentru a ajunge pe ea, cu feribotul, din Orasul Vechi. Lokrum e o destinatie populara, atat printre localnici cat si printre turisti, deoarece oamenii o compara cu o adevarata insula a comorilor. Are o vegetatie bogata, formata din paduri de pini si plante subtropicale, piscine naturale si cateva monumente istorice extrem de interesante.

 

BARUL BUZA

Acesta e unul dintre cele mai romantice locuri ale orasului: un bar in afara zidurilor de aparare, la care se poate ajunge printr-o spartura (buža) care se afla in acestea. Odata ajuns, poti savura o bautura rece, privind departarile Marii Adriatice si frumusetea insulei Lokrum. Urmeaza tablita indicatoare, de lemn, pe care scrie ”Cold drinks” sau intreaba localnicii pe unde se ajunge la Buža.

 

CATEDRALA

Catedrala din Dubrovnik e o piesa arhitectonica de exceptie, in stil baroc, construita in anul 1713. Este locul in care stateau mai-marii bisericii catolice, episcopi si arhi-episcopi iar in prezent se afla in patrimoniul UNESCO. Sub catedrala sunt ramasite arheologice ale altei catedrale, care a existat aici in anii de inceput ai perioadei medieval.

 

Vezi aici ofertele noastre pentru Croatia.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale