Destinatii de calatorie pentru luna martie

Destinatii de calatorie pentru luna martie

martie 1, 2018

In luna martie ies ghioceii, pasarelele isi regasesc trilul iar calatorii, „ruginiti” dupa zapezile iernii, isi regasesc pofta de calatorie pe care, oricum, nu au pierdut-o niciodata. Temperaturile din emisfera nordica incep sa creasca iar orasele mari ies si ele din hibernare, cu gandul sa nu cumva sa mai dea vreo zapada „a mieilor” peste ele, ca sa le strice sarmul cu care se pregatesc sa intampine primavara. Pe scurt: vine primavara! Unde plecam? Ca sa-ti usuram alegerile, am pregatit mai jos o lista cu destinatii de calatorie in luna martie, selectand cu atentie cateva locuri pentru toate gusturile.

Valea Douro (Portugalia)

Portugalia este oricand o alegere inspirata dar pentru martie iti propunem un loc portughez mai putin prezent pe hartile turistice: Valea Douro, regiunea care beneficiaza de un microclimat special, care produce niste vinuri fantastice. Primavara vine devreme in Valea Douro iar in martie e foarte posibil sa vezi norisori albi si roz calatorind printre dealurile verzi. Una dintre cele mai interesante activitati de aici este sa te urci intr-o ambarcatiune vikinga, de tip hop on-hop off, cu care sa te plimbi pe raul Douro, facand cunostinta in amanunt cu regiunea si cu minunatiile ei. Si, de ce nu, poti combina aceasta excursie cu un city break in Lisabona.

valea duoro-free-spirit

Tanzania & Zanzibar

Multi oameni nu realizeaza ca Tanzania e o destinatie pretabila pentru orice luna a anului. In martie insa, rezervatia Serengeti si craterul Ngorongoro au un farmec aparte si pentru ca vremea si temperaturile sunt optime: umiditatea scade iar sezonul ploios incepe abia in aprilie. Viata salbatica a Tanzaniei este un motiv de bucurie pentru orice iubitor de natura. Si daca tot vorbim de Tanzania, nu putem sa nu te indemnam sa vezi si perla acesteia, arhipelagul Zanzibar, acolo unde te asteapta o multime de locuri frumoase, de la restaurantul The Rock, aflat pe ape, pana la Prison Island, plajele superbe si capitala Stone Town.

tanzania-free-spirit

Madeira (Portugalia)

Nu insistam neaparat cu Portugalia insa Madeira e un loc in care temperaturile sunt atat de placute in martie incat e pacat sa nu iei un zbor de o ora si-un zvac din Lisabona, pentru a vizita una dintre cele mai frumoase insule ale lumii. Aflata in Oceanul Atlantic, la intersectia vechilor (si actualelor) rute maritime comerciale, Madeira isi imbie vizitatorii cu peisajele de vis, cu gastronomia speciala, cu celebrul vin, cu Cristiano Ronaldo (statuia lui) – cel mai de seama reprezentant al locului si cu multe alte lucruri de care vei fi incantat, de la frumoasa capitala Funchal la splendidul satuc de pescari Camara de Lobos, in care insusi Churchill venea sa picteze.

madeira-free-spiritLas Vegas (SUA)

Daca mergi in Vegas ca sa te infunzi intr-un cazinou si sa te bucuri de „pacatele” acestui oras din punctul de vedere al cartoforului, atunci nu prea conteaza anotimpul in care ajungi aici. Daca nu, retine ca vremea in Nevada, cu al ei desert cu tot, e foarte propice in luna martie, cand nu vei sta tot timpul cu limba scoasa din pricina temperaturilor foarte ridicate, asa cum se intampla in alte perioade. Marele Canion e aproape, la fel Hoover Dam, fabulosul baraj construit de muncitorii care au pus bazele orasului in care tot ceea ce se intampla trebuie sa ramana, vorba proverbului, acolo.

Tokyo (Japonia)

Se stie ca in Japonia a venit primavara atunci cand infloreste sakuma, ciresul japonez. Explozia florilor roz ale acestei frumoase plante nu poate fi vazuta decat vreme de maxim doua saptamani, perioada in care in intreaga tara se organizeaza sarbatoarea hanami – admirarea florilor de cires. Fa o calatorie in Japonia in timpul acestui festival si vei avea o implinire sufleteasca profunda. In Tokyo, cele mai bune locuri pentru a admira ciresii infloriti sunt parcurile Ueno, Inokashira si Sumida. Pe langa acestea, vei descoperi, fara sa te pierzi in traducere (vorba filmului), un oras extraordinar, o imbinare de traditionalism si science fiction pe care nu o vezi in nicio alta parte a lumii. Capitala Japoniei e un miracol si trebuie trecuta pe lista locurilor de vazut macar o data-n viata.

japan-free-spirit

Lima (Peru)

Capitala statului Peru este una dintre cele mai populare destinatii din America de Sud, fiind foarte aglomerata din decembrie pana in februarie. In martie, cohorta de turisti e in scadere, la fel si preturile hotelurilor, desi vremea continua sa fie perfecta. Lima e un oras colonial, de o mare importanta istorica, perfect atat pentru cei care doresc sa faca turism cultural cat si pentru cei care adora viata de noapte vibranta. Plaza de Armas, Manastirea San Francisco, Huaca Pucllana, bulevardele El Malecon si Miraflores, cartierul Baranco – sunt doar cateva dintre atractiile turistice din Lima.

lima-free-spirit

Insula Boracay (Filipine)

Boracay este micuta bijuterie a Filipinelor, un fel de Phuket intesat cu hoteluri si resorturi, care se mandreste in special cu plajele albe, cea mai cunoscuta dintre acestea fiind, evident… White Beach. Nu vei gasi hoteluri super-ieftine in Boracay, prin urmare nu e un loc potrivit pentru a merge cu rucsacul in spate, dar merita din plin sa-ti petreci o vacanta aici, pentru ca toate hotelurile se afla fie la maxim doua minute distanta de plaja, fie pe dealurile de unde privelistile asupra oceanului sunt absolut superbe. Adauga petrecerile, restaurantele, mancarea stradala, fructele de mare, snorkelingul si scubadivingul, sporturile extreme si alte asemenea delicii turistice si vei intelege de ce Boracay e unul dintre cele mai cautate locuri exotice din intreaga lume.

 

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale