Koh Samui – Paradisul Thailandez

Koh Samui – Paradisul Thailandez

Cea mai cunoscuta insula din Thailanda este Koh Samui, celebra pentru plajele marginite de palmieri si apele cristaline care o inconjoara. Samui are o atractie magnetica pentru orice tip de calator, de la cei cu pretentii la cei care vad lumea cu rucsacul in spate. Si asta deoarece exista cate ceva pentru fiecare pe aceasta insula spectaculoasa, cu peisaje paradisiace, existand suficiente motive pentru a alege sa-ti petreci aici un sejur de cateva zile. Sa vedem cateva dintre ele:

Viziteaza statuia Marelui Buddha

Exista multe statui de tip “Big Buddha” dar cea de pe insula Koh Samui este nu doar cel mai cunoscut loc al ei dar si unul care apare in multe fotografii turistice atunci cand vine vorba de budism. Statuia inalta de 12 m il reprezinta pe Buddha in pozitie sezand si este plasata pe o mica insula, in cadrul unui templu care se numeste Wat Phra Yai si care este conectat de insula-mama printr-un dig. Statuia este din aur si pozitia Mara in care e reprezentat Buddha sugereaza perioada in care acesta refuza orice fel de tentatie. Cand zbori cu avionul catre insula Koh Samui, statuia Marelui Buddha este, de regula, primul lucru pe care-l vezi, asta datorita pozitiei sale proeminente.

marele budha koh samui

Minuneaza-te de bolovanii Hin Ta si Hin Yai

Pe intreg teritoriul Thailandei vei vedea lucruri care te vor surprinde si care te vor soca dar poate niciunul nu se compara cu acesta. Bolovanii uriasi au fost descoperiti de localnici cu multi ani in urma si ceea ce socheaza este forma care sugereaza organele genitale masculine si feminine. Bolovanii au fost botezati sugestiv Ta (Bunicul) si Yai (Bunica) si au o poveste care a devenit parte a folclorului local. Aceasta spune ca era un cuplu de batrani – Ta Kreng si Yai Riem, care calatoreau intr-o provincie invecinata pentru a-l intalni pe un barbat pe nume Ta Monglai cu scopul de a-l intreba daca e de acord ca fiica lui sa se marite cu baiatul lor. Pe drum, barca a fost scufundata de o furtuna iar cei doi au murit. Sufletele lor s-au transformat in cele doua stanci, ca un simbol al intentiilor lor initiale.

Hin Ta si Hin Yai

Bucura-te de peisaj la cascadele Namuang

Inconjurate de jungla, vei descoperi doua cascade frumoase care merita fara-ndoiala sa fie vizitate si care sunt cunoscute drept Na Muang 1 si Na Muang 2. Prima dintre ele se varsa intr-o mica piscina naturala in care te poti scalda (si simti ca in filmele romantice). Cea de-a doua se afla la 30 de minute de mers, in amonte, si e la fel de incantatoare. Parcul in care se afla cele doua cascade poate fi vizitat gratis si in el sunt multe locuri care-ti vor solicita aparatul foto dar si diverse standuri cu suveniruri si altele asemenea. Considera acest loc drept o alternativa in mijlocul naturii, in caz ca te-ai saturat de stat pe plaja.

Namuang

Ascunde-te in gradina secreta a lui Buddha

In anul 1976, Nim Thongsuk a inceput sa colectioneze statui frumoase si sa le aseze pe terenul pe care-l mostenise de la parintii lui, undeva in centrul insulei, in mijlocul unei paduri tropicale. Zona este linistita si totodata e binecuvantata cu o cascada, insa pentru a o vedea trebuie sa fii un pasionat de drumetii si sa te astepti ca traseul nu e foarte usor de parcurs, atata vreme cat nu mergi cu un vehicul 4×4. De la cel mai inalt punct al gradinii vei avea parte de un peisaj fantastic asupra insulei.

Lasa-te halucinat la ferma de serpi

Iti amintesti de sarpele Ka din Cartea Junglei si de puterile lui halucinante? Descopera-l la aceasta ferma interesanta. In Thailanda traiesc multe specii de serpi veninosi, precum cobra regala si pitonul gigantic. Cei care se ocupa de aceasta ferma inedita gasesc solutii pentru a-i face pe serpi sa ofere reprezentatii vizitatorilor inspaimantati dar in acelasi timp fascinati. La ferma de serpi exista si o mica gradina zoologica in care pot fi vazute, in principal, numeroase reptile.

Ia o barca si mergi pe mare

Golful Thailandei este un adevarat paradis pentru iubitorii scuba divingului si exista multe centre PADI de unde poti inchiria echipamentul necesar pentru scufundari dar si barci pentru plimbari prin apele ce ascund adevarate minunatii. Cea mai buna zona pentru scuba se afla la 60 km de Koh Samui asa ca ai nevoie de o barca mai mare, pe care o poti imparti cu alti pasionati. Fiecare curs de scufundari dureaza 40-50 de minute si, ca sfat, inainte de a-l cumpara verifica daca certificatul centrului este valid si daca se respecta toate procedurile de siguranta.

Totul se intampla pe plaja Chaweng

Plaja Chaweng e punctul de atractie al insulei Koh Samui. Chaweng e cel mai mare oras si aici se afla cele mai frumoase plaje. De asemenea, aici e cea mai intensa viata de noapte a insulei, girata de numeroasele baruri si restaurante in care oricine va fi fericit. Zona de promenada din Chaweng are o lungime de 3 km iar petrecaretii obisnuiesc sa mearga seara din bar in bar, avantajele fiind date de bautura ieftina si muzica la maxim. Daca vrei sa bei ceva intr-un loc mai linistit, exista cateva baruri chiar pe plaja, acolo unde te poti bucura si de prezenta relaxanta a marii.

Relaxeaza-te complet pe plaja Lamai

Spre deosebire de plaja Chaweng, Lamai este mult mai linistita si nu atat de aglomerata. In plus, e extrem de frumoasa, asa ca daca-ti doresti o zi de relaxare totala pe o plaja perfecta, acesta este cel mai potrivit loc. Apa e adanca in aceasta parte a insulei dar cu atat mai mult vei inota bine si vei avea ce vedea daca iubesti snorkelingul. Ca pe majoritatea plajelor din Koh Samui si aici exista cateva baruri si restaurante care vand cocktailuri si mancare buna, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji daca te apuca foamea.

Scotoceste capitala Nathon Town

Nathon Town este capitala insulei Koh Samui, un loc pe care nu-l vezi la aterizare, deoarece se afla langa portul de feriboturi. Aici gasesti o multime de baruri si restaurante dar si banci, in caz ca ai nevoie de una. Principala atractie turistica o reprezinta buticurile chinezesti, in care se vand o sumedenie de marfuri, intre care se remarca produsele din aur. Preturile sunt mici, fiindca orasul nu se afla neaparat pe radarul turistic, prin urmare daca esti in cautare de suveniruri aici le vei gasi pe cele mai ieftine.

Namuang koh samui

Vezi un calugar mumificat

Luong Pordaeng a fost un calugar budist care a murit in 1973 in timp ce se afla intr-o pozitie de meditatie. La acea vreme s-a luat decizia ca trupul sau sa fie conservat si sa fie expus in interiorul unei cutii de sticla. La mai bine de 40 de ani mai tarziu, corpul calugarului se afla intr-o stare excelenta, neexistand nicio urma de degradare. Calugarii budisti thailandezi nu sunt inspaimantati de moarte, pe care o considera un pas inainte catre iluminare. Trupul acestui calugar este pastrat in templul Wat Khunaram, unul pe care localnicii il viziteaza zilnic pentru rugaciune iar vizitatorii sunt bineveniti.

 

Oferte Free Spirit in Thailanda.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale