Madrid – Argumente pentru a vizita capitala Spaniei

Madrid – Argumente pentru a vizita capitala Spaniei

Incarcat de energie si doldora de atractii culturale, Madrid este o metropola moderna, care ofera vizitatorilor o imagine perfecta a ceea ce inseamna Spania. Bulevarde largi, trafic pe masura, compensate de parcuri superbe si o arhitectura maiestuoasa, sobra dar impunatoare. Madridul nu are farmecul Andaluziei sau frumusetea divina a Barcelonei dar ofera, in schimb, o atmosfera incredibil de vie. In Madrid exista mereu cate ceva de facut si vazut, de la multimea de muzee de arta la fantasticele restaurante si baruri care transforma viata de noapte a orasului intr-una de nota zece. Un oras care trebuie vizitat macar o data-n viata, motiv pentru care iti oferim in continuare doar cateva dintre argumentele cu care te va cuceri.

Churros

Fondata in 1894, ciocolateria San Gines este cel mai bun loc din capitala Spaniei in care sa te bucuri de micul dejun favorit al localnicilor: churros si ciocolata. Deschis 24 / 24, in fiecare zi, San Gines merita cu prisosinta o vizita, chiar daca s-ar putea ca uneori sa fie peste masura de aglomerat. Daca reusesti sa pui mana pe un chorros cu ciocolata, aseaza-te pe una dintre canapelele verzi si savureaza-l, privind oamenii care intra si ies. Iar in cazul in care nu ai depasit doza zilnica de zahar, opreste-te apoi la patiseria La Mallorquina, care se afla doar la cateva numere distanta, pentru a lua niste napolitanas, un fel de foetaj similar cu frantuzescul pain au chocolat.

churros

Prado

Cunoscut drept cea mai mare galerie de arta din lume, Muzeul Prado a fost deschis in 1819 si adaposteste mai mult de 9000 de lucrari. Daca ai in plan sa-l vizitezi, incearca sa o faci in dupa-amiezele de weekend, inainte de ora 5 p.m., cand e ceva mai putin aglomerat. Poti sa te inscrii pentru a lua parte la discutii si activitati in cladirea Jeronimos, cu un sfert de ora inainte de a le incepe (in caz ca stii limba spaniola). Muzeul gazduieste si expozitii temporare, cu lucrari apartinand artistilor de prestigiu, iar colectia permanenta scoate in evidenta pictorii Renascentisti timpurii, precum Fra Angelico, laolalta cu mari maestri locali – intre ei, Goya si Ribera. Daca ai timp, viziteaza si muzeele din apropiere – Thyssen, Reina Sofia si Muzeul Arheologic.

Museo Prado

Cultura

Una dintre atractiile ascunse ale Madridului, poate prea ascunsa si pentru insisi locuitorii lui, este Ateneo de Madrid, o institutie fondata in 1835, in care se afla a doua cea mai mare biblioteca din Spania (intrecuta ca numar de volume doar de catre Biblioteca Nationala), loc martor a numeroase evenimente istorice de-a lungul timpului, printre acestea – miscarile liberale si intalnirile lojelor Masoneriei. Iubitorii de carte au ce sa faca aici, de la lecturile in sine, la concerte, expozitii, proiectii de filme. Vrei cultura in Madrid? Ai gasit locul perfect!

Tapas

In Spania, daca ceri o bautura, primesti un tapas. Nu te-ngrijora, de regula e gratuit. La Latina e zona in care gasesti cele mai bune tapas din Madrid. Daca esti pe buget limitat, poti merge din bar in bar, luand masa platind doar… doua-trei bauturi, sau poti sta la o terasa cu prietenii, bucurandu-te de mancarea delicioasa si de conversatie, vreme de cateva ore. Incearca preparatele de la Al Vicente Copas, la o aruncatura de bat de Plaza de Puerta Cerrada, pe Calle Segovia.

tapas

El Retiro

Atunci cand ti se pare ca ai vizitat prea mult si simti nevoia sa faci o pauza de relaxare, o plimbare prin parcul El Retiro te va aduce in mijlocul fascinantelor gradini din secolul 18. Indreapta-te catre Palatul de Cristal si vezi imprejurimile lui, stai pe marginea elesteului si observa jocurile luminii, ratele, testoasele si pasarile. Daca vei cauta apoi o atmosfera mai efervescenta, e imposibil sa nu gasesti un eveniment care se petrece in parc, fie ca e vorba de un concert, o expozitie, un spectacol de papusi. Intrarea in parc se face prin Plaza de la Independencia.

San Miguel

O veche piata traditionala din mijlocul Madridului, transformata intr-o adevarata experienta gastronomica pentru localnici si pentru vizitatori, aceasta insemnand ca aici poti gusta tot felul de minuni, incepand cu preturi de la 1 euro, ba chiar, uneori, pe gratis: carne rece, branza, fructe, legume, sushi, fructe de mare, ciocolata, iaurt inghetat, sucuri, sangria, vin – toate proaspete si delicioase. E o placere doar sa te plimbi prin piata si sa-i savurezi aromele si culorile. Ca sa nu spunem ca este unul dintre locurile in care vei gasi unele dintre cele mai bune tapas din Madrid. Piata San Miguel se afla in apropierea de Plaza Mayor.

Templo de Debod

A fost daruit Spaniei in anul 1968 – un templu egiptean dedicat lui Amod si Isis, aflat pe un deal deasupra Casei de Campo, transformat instant intr-una dintre atractiile de top ale Madridului, nu in ultimul rand pentru privelistile asupra orasului dar si pentru superba imagine pe care o ofera in lumina amurgului. Intr-o zi frumoasa, de vara, poti petrece cateva ore plimbindu-te si relaxandu-te in parcul ce inconjoara templul.

Lavapies

Multi spun ca Lavapies e cel mai autentic cartier al Madridului si cel mai bun loc in care sa iesi pentru cina. Paradoxal, peste 50% dintre locuitorii lui nu sunt spanioli ci apartin diverselor nationalitati stabilite in oras: chinezi, marocani, thailandezi, indieni, senegalezi, greci sau cubanezi. In aceste conditii e lesne de inteles de ce aici se mananca nu doar divers ci si foarte bine. Atmosfera e superba: ziua gasesti la tot pasul numeroase exemple de arta stradala madrilena iar noaptea, barurile si terasele sunt pline. Unul dintre cele mai tari festivaluri ce se desfasoara aici este Tapapies, un targ de tapas ce are loc in luna octombrie, la care poti cumpara tapas si bere pentru numai 1 euro.

Oferte City Break in Europa cu Free Spirit.

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii

Articole Recente

Povesti din Mauritius: pasarea Dodo si cultura locala

Traditii culturale si obiceiuri in Bali

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai cautate vacante



Oferte speciale